Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

“Make Finland Great again”. Η Φιλανδή Laura Huhtasaari στα χνάρια του Τραμπ

Η 38χρονη Laura Huhtasaari (Λάουρα Χουχταασάρι) είναι Φινλανδή πολιτικός, μέλος του Κόμματος των Φινλανδών (ή Αληθινών Φινλανδών) και βουλευτής αυτού του ευρωσκεπτικιστικού αντιμεταναστευτικού συντηρητικού (για άλλους εθνικιστικού) κόμματος (2ο στην χώρα) από τον Απρίλιο του 2015. Είναι υποψήφια για τις φινλανδικές προεδρικές εκλογές του 2018 που θα γίνουν στις 28 Ιανουαρίου.
Η Huhtasaari, απόφοιτος Παιδαγωγικής Σχολής, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια θρησκευτικών και εκπαιδευτικός ειδικής εκπαίδευσης. Εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Πόρι το 2012 και το 2017. Το 2015 εξελέγη στο Κοινοβούλιο με 9,259 ψήφους. Στο Κοινοβούλιο, αυτή τη στιγμή είναι μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και της Φινλανδικής Αντιπροσωπείας στο Σκανδιναβικό Συμβούλιο.
Στις 4 Αυγούστου 2017, η Huhtasaari επελέγη ως προεδρικός υποψήφιος για το Κόμμα των Φινλανδών.

Η Huhtasaari πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να καταρρεύσει και η Φινλανδία θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Επίσης επιθυμεί να αποσυρθεί η Φινλανδία από τη Συμφωνία της Οτάβα και τη Συμφωνία των Παρισίων. Αντιτάσσεται στη συμμετοχή της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ και υποστηρίζει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.
Η Huhtasaari έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει στην θεωρία της εξέλιξης η οποία είναι μια «εντελώς αδύνατη θεωρία». Επίσης, έχει δηλώσει ότι ο γείτονάς μας για τον οποίον πρέπει να νοιαστούμε δεν είναι στην Αφρική, αλλά δίπλα μας. Αυτοί για τους οποίους πρέπει να φροντίσουμε πρώτα είναι οι Φινλανδοί πολίτες. Αντίθετα, μεγάλο μέρος των προσφύγων που ήρθαν στη Φινλανδία δεν χρειάζονταν καν βοήθεια. «Υπήρχαν μεταξύ τους κάποιοι πρόσφυγες, αλλά οι περισσότεροι ήρθαν εδώ μόνο με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή», λέει.

Η Huhtasaari, που έχει χαρακτηριστεί ως «η Marine Le Pen της Φινλανδίας», πιστεύει ότι έχει μια πραγματική ευκαιρία στις εκλογές, τονίζοντας ότι «η άνοδος στην Ευρώπη των κομμάτων που είναι κριτικά για την ΕΕ και τη μετανάστευση οφείλεται σε κακή, άδικη πολιτική. Ο ρόλος της Φινλανδίας στην ευρωζώνη είναι ο ρόλος του ηττημένου και του πληρωτή. Δεν θέλω να γίνει η Φινλανδία επαρχία της ΕΕ. Οι Φιλανδοί πρέπει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Φινλανδίας».
«Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες της δικής μας χώρας», λέει η Huhtasaari δηλώνοντας ότι η Φινλανδία θα μπορούσε να καταργήσει τις διεθνείς συμφωνίες για να αποτρέψει τους αιτούντες άσυλο να μεταναστεύσουν στη Φινλανδία

Στο παρακάτω βίντεο λέει ότι υπάρχει ένας υποψήφιος «που κατεβαίνει ως πρόεδρος της Φινλανδικής Δημοκρατίας. Όχι πρόεδρος της Αφρικής, ούτε πρόεδρος της ΕΕ, απλά πρόεδρος της φινλανδικής δημοκρατίας».
Και μετά αναφέρεται σε ένα πρόσφατο περιστατικό, όπου ένας Φιλανδός υπερασπίστηκε τη σύζυγό του, όταν ένας λαθρομετανάστης πήγε να της χτυπήσει ο κινητό από το χέρι της. Ο σύζυγος υπερασπίστηκε τη σύζυγό του, με ένα σπρέι ασφαλείας και τώρα βρίσκεται κατηγορούμενος. Αντί να του δώσουν μετάλλιο. «Αυτή είναι σήμερα η Φινλανδία...», λέει


ΚΟ / από εδώ, εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου