Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ο Νίμιτς είναι διαμεσολαβητής μεταξύ δυο πλευρών ή δικηγόρος της πλευράς χάριν της οποίας δημιουργήθηκε η «διαφορά»;

Καλούν την Ελλάδα να συμβιβαστεί σ’ ένα θέμα, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου. Πώς στήθηκαν από το 1998 τα προπαγανδιστικά βιβλία ιστορίας για να προετοιμάσουν τις εξελίξεις στην περιοχή μας και να προωθήσουν την δημιουργία κράτους «Μακεδονία» 
Η Νίνα Γκατζούλη Γενική Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου αφήνει ευθέως αιχμές και για τις σχέσεις του κ. Νίμιτς με το «Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη» (CDRSEE), του οποίου πρώτος πρόεδρος υπήρξε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ


Σφοδρή επίθεση κατά του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, εξαπέλυσε η Γενική Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου κυρία Νίνα Γκατζούλη, χαρακτηρίζοντάς τον «δήθεν αμερόληπτο», για τις πέντε παραλλαγές σύνθετης ονομασίας, που φέρεται να κατέθεσε στις δύο πλευρές για την ονομασία των Σκοπίων. «Ενώ μας διαβεβαίωνε για πολλά χρόνια ο «δήθεν αμερόληπτος» διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, πως αυτός δεν πρότεινε ονόματα, αλλά μετέφερε τις προτάσεις από τον έναν στον άλλο, ξαφνικά προτείνει πέντε ονομασίες που η μια είναι χειρότερη από την άλλη» λέει στο protothema.gr η κυρία Γκατζούλη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την ενέργεια του να αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία», σε επαφές του με αξιωματούχους της γειτονικής χώρας την Πέμπτη, και όχι «ΠΓΔΜ» όπως είναι η προσωρινή ονομασία που αναγνωρίζονται  τα Σκόπια από τον ΟΗΕ του οποίου είναι εντολοδόχος. Η ίδια αφήνει αφήνει ευθέως αιχμές και για τις σχέσεις του κ.Νίμιτς με το «Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη» (CDRSEE), το οποίου πρώτος πρόεδρος υπήρξε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ.«Στόχος η αναθεώρηση της ιστορίας»

Το CDRSEE  είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που
δημιουργήθηκε το 1998 με στόχο, όπως διακηρύττει, να ενθαρρύνει τις επαφές, την κατανόηση και τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών της Ν.Α. Ευρώπης. Λειτουργεί από τα μέσα του 2000, με έδρα την  Θεσσαλονίκη και μέχρι το τέλος του 2001 την προεδρία του ιδρύματος είχε ο ειδικός απεσταλμένος του Γ. Γ. του Ο.Η.Ε. για το ζήτημα των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς.

Συνιδρυτής του Κέντρου, όπως και του Συλλόγου για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια (Association for Democracy in the Balkans), είναι ο γνωστός εφοπλιστής και επιχειρηματίας  Κώστας Καρράς ο οποίος  δραστηριοποιείται   σε πολλά πεδία και μετείχε στην ίδρυση πολλών οργανισμών κι οργανώσεων.«Η πρώτη εργασία που ανέλαβε αυτή η ΜΚΟ ήταν η έκδοση τριών βιβλίων Κοινής Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, με την καθηγήτρια κυρία Χριστίνα Κουλούρη να ηγείται της ακαδημαϊκής ομάδας που συστάθηκε και συνέγραψε τα βιβλία, με στόχο να επιφέρουν «ισορροπία», «αντικειμενικότητα» και «συμφιλίωση» στα Βαλκάνια. Ωστόσο προωθούν λανθασμένες απόψεις και ερμηνείες. Αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζοντας την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν, μακεδονικής εθνικής οντότητας» λέει η Γενική Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου, αναφέροντας χαρακτηριστικό παράδειγμα από το περιεχόμενο των επίμαχων βιβλίων.



«Στο κεφάλαιο «Κράτη και Έθνη» συμπεριλαμβάνονται οι εθνικοί ύμνοι των Βαλκανικών χωρών. Για τα Σκόπια όμως ο αναγνώστης δεν διαβάζει τον εθνικό ύμνο της χώρας, αλλά παραθέτεται χαρακτηριστικά ένα σκοπιανό «ποίημα» που για την «εμπέδωση» της «μακεδονικής ταυτότητας» στους μαθητές, υπό τον τίτλο “Οι ιστορικές ρίζες του Μακεδονικού Έθνους – Gjorgj Pulevski”. Το ποίημα έχει ως εξής: «H προγονική μας γη είναι αυτό το μέρος το τόσο αγαπητό στους “μακεδόνες”. Ήταν ένα βασίλειο με βασιλιά τον Φίλιππο. Μία αρχαία Αυτοκρατορία του Αλέξανδρου του Τσάρου. Ο Μακεδόνας Τσάρος μας, γνωστός σε όλη την υφήλιο ως Αλέξανδρος ο Μέγας. Άφησε την Αυτοκρατορία του στη βαλκανική Χερσόνησο σε όλους τους Σλάβους Ορεσιβίους… Οφείλουμε να αγαπάμε την προγονική μας γη. Είναι το δικό μας, αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο. Ας ενωθούμε όλοι μας, ας κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να σώσουμε τους εαυτούς μας….Τα αδέρφια μας, οι Ορθόδοξοι Μακεδόνες. Ας γίνουμε όλοι ένα και ας αγωνιστούμε γενναία. Όπως ακριβώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι υπό τον Τσάρο Αλέξανδρο… Ας αναβιώσουμε την αρχαία μας ιστορία…. Ας την εκπληρώσουμε τώρα….». Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο  ποίημα αποδόθηκε στον Pulevski από τους Σκοπιανούς, αλλά κανείς δεν έχει δει το αυθεντικό κείμενο το οποίο ήταν γραμμένο στη Βουλγαρική γλώσσα και ούτε το ποίημα αυτό θεωρείται ως επιστημονικό επιχείρημα ιστορικού περιεχομένου».




Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυρία Γκατζούλη τα επίμαχα βιβλία, που το CDRSEE φιλοδοξεί να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στα πλαίσια αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων, εκδόθηκαν με χορηγία πολυεθνικών επιχειρήσεων  και ελληνικών οργανισμών, καθώς και από τα ιδρύματα του George Soros.



 Για το ίδιο θέμα δείτε


Το καραβάκι της ιστορίας
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2018/02/blog-post_35.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου