Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Η καινούρια απάτη για αναδιανομή πλούτου: ασφάλιση ενάντια στους κινδύνους της δήθεν "κλιματικής αλλαγής".

Το πρώτο μέλημα των ασφαλιστικών εταιρειών είναι πάντα να φροντίζουν να μας ασφαλίζουν για εντελώς ανύπαρκτους ή για εντελώς υποθετικούς κινδύνους, προκειμένου να ενθυλακώνουν ασφάλιστρα για τα οποία δεν θα χρειαστεί ποτέ να καταβάλουν αποζημιώσεις. Κάτι ανάλογο κάνουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μόλις αναλύσουν την κίνηση του λογαριασμού και διαπιστώσουν πως κάποιος δεν μιλά ποτέ πάνω από 500 λεπτά το μήνα σπεύδουν να του προσφέρουν "κοψοχρονιά" συμβόλαιο για 1500 λεπτά, έχοντας τη βεβαιότητα πως δεν θα τα χρησιμοποιεί.

Κάπως έτσι στήνονται μηχανισμοί νόμιμης αναδιανομής πλούτου απ' τους πολλούς προς τους λίγους και φυσικά απ' τους μηχανισμούς αυτούς δεν θα μπορούσε να λείπει η απάτη της δήθεν ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, όπως μας λέει εντελώς ενδεικτικά η πιο πάνω εικόνα. Η βασική ιδέα είναι πολύ απλή, όπως είναι πάντα οι καλές απάτες: οι κυβερνήσεις (με άλλα λόγια οι φορολογούμενοι) αγοράζουν μια ασφάλεια ενάντια στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής για συγκεκριμένες αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτή η ασφάλιση αποζημιώνει στη συνέχεια για ζημίες που υποτίθεται ότι οφείλονται στην αλλαγή του κλίματος. 

Αυτή η καταπληκτική ιδέα υιοθετήθηκε τον Ιούνιο 2015 στη Σύνοδο των G7, των ηγετών των ανεπτυγμένων χωρών, που
εντελώς τυχαία και συμπτωματικά έγινε στη Βόννη, 6 μήνες πριν τη Σύνοδο του Παρισιού για το Κλίμα. Υποτίθεται πως θα καλύπτει ασφαλιστικά περίπου 400 εκατομμύρια κατοίκους "ευάλωτων" από την κλιματική αλλαγή περιοχών και δεν είναι ασφαλώς καθόλου τυχαίο πως μια αναζήτηση για το λήμμα "Climate insurance" φέρνει στα πρώτα αποτελέσματα τις μεγάλες ...
Γερμανικές ασφαλιστικές Munich Re και Allianz. 


Η γιγαντιαία αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re είναι από καιρό ηγέτης σε αυτό το παιχνίδι ασφάλισης από τους κλιματικούς κινδύνους και πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Κλιματικής Ασφάλισης του Μονάχου (MCII). Κι επειδή οι καλές απάτες χρειάζονται και την κατάλληλη προώθηση, η λεξιπλασία δημιούργησε το νέο όρο InsuResiliance. Πάλι εντελώς τυχαία και συμπτωματικά στη Βόννη, στη Σύνοδο COP23 του ΟΗΕ για το Κλίμα το 2017, δημιουργήθηκε η InsuResiliance ως μια Παγκόσμια Εταιρική Σχέση για Ασφαλιστικές Λύσεις και Χρηματοδότηση των Κλιματικών Κινδύνων και Καταστροφών.Στον πιο πάνω χάρτη βλέπετε τις περιοχές δραστηριοποίησης. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Φυσικά η καταβολή των ασφαλίστρων δεν θα περιορίζεται στις εθνικές κυβερνήσεις, οι δήμοι θα μπορούν να συμμετέχουν κι αυτοί, ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανώσεις. Η ομορφιά αυτής της απάτης είναι ότι όλα θα τρέχουν μέσα από τους ασφαλιστικούς γίγαντες, που θα τιμολογούν τον κακό καιρό ως δήθεν κλιματική αλλαγή και οι κυβερνήσεις θα επιβάλουν κλιματικούς φόρους για να σώσουν οι πολίτες την ψυχή τους απ' την υποτιθέμενη καταστροφή του πλανήτη. Φυσικά όταν έρχεται η ώρα των αποζημιώσεων οι ασφαλιστικές εταιρείες θα δίνουν ως συνήθως ψίχουλα, καθώς ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, όπως π.χ. η βροχή που έπνιξε τη Μάνδρα επειδή τα ρέματα ήταν μπαζωμένα, ή ένας απ’ τους συνήθεις τυφώνες της Καραϊβικής ή του Ειρηνικού, μόνο κλιματική αλλαγή δεν είναι.

Είναι απολύτως επόμενο πως οι ασφαλιστικές εταιρείες λατρεύουν την ιδέα να χρησιμοποιούν την υποτιθέμενη απειλή της αλλαγής του κλίματος για να πουλήσουν πολιτικές και να κερδίσουν ασφάλιστρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το νέο σχήμα ανοίγει μια νέα παγκόσμια αγορά για τα προϊόντα τους, επεκτείνοντας την κάλυψη σε φτωχές περιοχές του πλανήτη που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη λεηλασία των ασφαλιστικών, καθώς πλέον τα ασφάλιστρα θα τα καλύπτουν οι αναπτυγμένες χώρες, ανάμεσα σ' αυτές μάλλον και κάποιοι χρεοκοπημένοι. 

Όταν λοιπόν θ' ακούμε για "φόρο άνθρακα", για "προστασία του πλανήτη", για "κλιματικούς πρόσφυγες", για "πολικές αρκούδες που εξαφανίζονται" και άλλα τέτοια δακρύβρεκτα μελό, για ένα πράγμα θα πρέπει να φροντίζουμε: να κρύβουμε καλά το πορτοφόλι!.
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2018/02/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου