Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ο έλεγχος των κοιτασμάτων πίσω απο τις πιθανές συμφωνίες της Ελλάδας με τη FYROM και την Αλβανία / Νέο κόλπο με τις βραχονησίδες στήνει ο Σκαπανέας Κοτζιάς. Στρώνει παιγνίδι για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και Λωζάνη. Να ξεκουμπιστεί.

του καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
 ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1. Ο έλεγχος των κοιτασμάτων πίσω απο τις πιθανές συμφωνίες της Ελλάδας με τη FYROM και την Αλβανία

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αν δεν καταλαβαίνεις απο γεωστρατηγική δεν μπορείς να γίνεις πολιτικός. Γεωστρατηγική δεν σημαίνει μόνο το ΤΩΡΑ και το ΑΥΡΙΟ, σημαίνει και μελέτη του ΧΘΕΣ. Οι διαστάσεις είναι τέσσερις, όχι τρείς. Ας δούμε μερικές σημαντικές ημερομηνίες.
  • 1929-1939:
  • 1940-1942: ΟΙ ναζί έφθασαν μέχρι τη Βόρεια Αφρική για να ελέγξουν τα πετρέλαια στη Λιβύη και “βλέπουμε”. Τους νίκησαν Αμερικανοί και Άγγλοι και πήραν τα πετρέλαια.
  • 1974: Εισβολή στη Κύπρο (Πρόσωπο κλειδί – Νίκος Σαμψών Δημοσιογράφος). Η Τουρκία σαν εγγυήτρια και κατοχική δύναμη έπαψε να έχει ερείσματα στην πλουσιότερη σε κοιτάσματα Ελληνοκυπριακή ΑΟΖ. Η ιστορία έχει πολλές αναγνώσεις και τα σχέδια παίρνουν χρόνια.
  • 1973-2009: Δημιουργία χρέους, κόκκινων δανείων, καταστροφή βιομηχανίας και χρεοκοπία “Κωστάκη” Καραμανλή του ανηψιού του Αχιλλέως…
  • 1977: Ο Καραμανλής ο Εθνάρχις με το περίφημο μυστρί πάνω στο γραφείο αναγνώρισε την “Μακεδονική” γλώσσα χωρίς να το καταλάβει (βλέπετε Μάρτης και θα καταλάβετε). Την Τουρκική γλώσσα την φόρεσε στην Ελλάδα ο Καλός με το γίν. Είχε και πίσω πόρτα ο Εθνάρχις όπως και ο ανηψιός. Ήταν μακριά η Κύπρος… Στα πάρτυ του Ιόλα έτρεχε ο Εθνάρχις. Εκτελεστής της διαθήκης του Ιόλα ο… Φώτης Κουβέλης. Όλοι μια παρέα είναι.
  • 1982: Νόμος της Θάλασσας (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, περιοχές αλιείας). Βγήκε μετά για να καλυφθούν τα κενά…
  • 1991-1995: Δημιουργία Σλοβενίας, Κροατίας FYROM (1992). Άρχισε το φαγοπότι των κοιτασμάτων.
  • 1992: Συζήτηση αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Να μη γίνει αποδεκτό όνομα της FYROM που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Επιχείρηση “σφενδόνη”. Στη κοσμάρα τους…
  • 1995: Κύρωση του Νόμου της Θάλασσας στην Ελληνική Βουλή. Με τον τρόπο αυτό η Ελληνική Βουλή αλλοίωσε χωρίς όρους τις συνθήκες για τα καθορισμένα απο τις συνθήκες θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία.
  • 2006: Διάσπαση του Μαυροβουνίου απο την ορθόδοξη και εθνικιστική Σερβία
  • 2008: Κοσσυφοπέδιο (δήλωση ανεξαρτησίας)
  • 2010-2018: Μεταφορά δημοσίου πλούτου σε ιδιώτες. Υπερχρέωση. Αύξηση χρέους.
  • 2013: Συζήτηση για ΑΟΖ (Καρυώτης, Ζουγανέλης), για τεχνητά νησιά (μόνο ο Ζουγανέλης), Χάρτης των υδρογοναθράκων όλης της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων (μόνο ο Ζουγανέλης). Δεν μπορεί να ψάχνουμε για “καλύτερους” κρύβοντας τους καλύτερους…
  • 2013-2017: Management ελληνικών κοιτασμάτων και Ελληνικού σε Λάτση και ΕΛΠΕ. Συνεχή εμπόδια στη κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας.
  • 2017: Επι Καμμένου, στα Ίμια, στην Κίναρο και σε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου στρατηγικά για την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ δεν ανεβαίνει πλέον Έλληνας. Επι Σημίτη ανέβαινε ένας βοσκός τουλάχιστον.
  • 2018: Εφιάλτες σαν τον Big Mag Κοτζιά μιλούν για Μακεδονία Αιγαίου, για Μακεδονία του Πυρήν και για Μακεδονία του Βαρδάρη (Μεγάλη Μακεδονία). Θυσία μεγάλη…
ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
Όλα έγιναν και γίνονται σε βήματα και σε βάθος χρόνου ώστε να μη τα προσέχει κανένας. Στόχος είναι οι όποιες αλλαγές να περνάνε στον κόσμο σαν αναμενόμενες εξελίξεις ή σαν μεταρρυθμίσεις.
Ιστορικά, το “νέο” στον κόσμο γεννιέται
  1. όπου υπάρχει μετακίνηση πληθυσμών (δημογραφικό, μεταναστευτικό)
  2. όπου υπάρχουν διεκδικήσεις (πόλεμος, βία, κοιτάσματα)
  3. όπου υπάρχουν έντονα κοινωνικά φαινόμενα και κίνδυνος επιβίωσης
Αυτά ήδη συμβαίνουν στην Ελλάδα, άρα είμαστε στα πρόθυρα μεγάλων αλλαγών στην περιοχή.
Πίσω απο τις συζητήσεις για το όνομα της FYROM και το Αλβανικό είναι τα κοιτάσματα (ποιός θα τα φάει). Το να περάσουν νέα νομοσχέδια κάτω απο το τραπέζι είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά δεν είναι το μείζον.
Η Γιουγκοσλαβία έχασε όλα της τα εδάφη που είχαν φυσικό αέριο και έμεινε ως Σερβία χωρίς κανένα κοίτασμα. Η Ελλάδα χωρίστηκε σε περιφέρειες ανάλογα με τα κοιτάσματα (βλέπετε και εδώ). Επόμενος στόχος το σύνταγμα της χώρας μας (βλέπετε εδώ και εδώ). Τα έχω γράψει αυτά και πολλές φορές. Μετά απο δέκα χρόνια τα ίδια θα λέτε αλλά θα είναι αργά. Πάααααρα πολύ αργά. Η φωτοχοποίηση της χώρας μας ήταν μέσα στο μεγάλο κόλπο. Και η Βενεζουέλα πτώχευσε πρώτα πριν της βουτήξουν τα πετρέλαια για να “ξεχρεώσει”.
Έχω γράψει και για το υπάρχον φυσικό αέριο στη Δυτική Θράκη, για την τίγκα με φυσικό αέριο FYROM και τη έξοδο της στο Αιγαίο προ αμνημονεύτων ετών. Έχω γράψει για τη διάνοιξη του Αξιού αλλά και για τα κοιτάσματα της Αλβανίας (βλέπετε εδώ). Μη τους ακούτε που σας λένε “παίχτε τον κάνει καλό στην υγεία” και σας βάζουν και “υλικό” στη τηλεόραση. Σας κοροϊδεύουν. Ξυπνείστε. Για τη φυλακή είναι όλοι.
Στη φωτογραφία, ο χάρτης που δεν επιτρέπεται να μπεί σε κανένα δημόσιο έγγραφο. Οι Εφιάλτες και οι υπάλληλοι του Λάτση στα ΜΜΕ δίνουν αγώνα για αυτό. Είναι πολλά τα λεφτά.
Τα ΕΛΠΕ στα οποία το ένα μετά το άλλο έναντι πινακίου φακής και με άγνωστα στη Βουλή συμβόλαια μεταφέρεται το management των κοιτασμάτων πάνε για ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Σας το είπε αυτό κάποιος Πεπές ή Πεπέκος; Μιλιά η “εθνική” της πολιτικής, μιλιά τα τσουβαλάκια της δημοσιογραφίας.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ
Μπόλικες οι διαφημίσεις απο τα ΕΛΠΕ του Λάτση για τον Πεπέκο και τον καταχρεωμένο Χατζηπεπέκο της Στοάς Μακαντάση; Nα γίνει βουλευτής και ο Ρουβάς θέλουν τώρα οι ντουντούκες της Στοάς Μακαντάση; Δεν έφτανε ο “οικονομολόγος” και “φιλομακεδόνας” Καζάκης, που του έφτειαξε κόμμα ο Κουρής και φίλοι ή ο Θεοδωράκης του Δήμου; Για τον Καραμανλή που χρεοκόπησε την χώρα και τον Παπαδήμο που την έβαλε σε αιώνια επιτήρηση μιλιά τα ξεφτυλάκια. Έτσι ζήτησε το αφεντικό απο τα σκυλάκια τα κανίς “ελεύθερης” βοσκής;
Γαβ Γαβ Γαβ. ΟΥΣΤ απο δω ρε  κοπρόσκυλα, πατριδοκάπηλοι. ΟΥΣΤ. ΟΥΣΤ.
Τα συλλαλητήρια ελέγχονται… μέχρι και ποιοί θα μιλήσουν… και πως θα κλάσουν… όλα. Στην Ελλάδα ζείτε, στο μπορδέλο των ΕΛΠΕ. Σας κάνουν πλάκα και εσείς κάνετε πλάκα μεταξύ σας. Αυτοί είστε.

2. Νέο κόλπο με τις βραχονησίδες στήνει ο Σκαπανέας Κοτζιάς. Στρώνει παιγνίδι για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και Λωζάνη. Να ξεκουμπιστεί.



Α BROADMINDED DIPLOMACY

Ο Σκαπανέας Κοτζιάς προανάγγειλε άμεσα ότι θα δημοσιέυσει μελέτη του υπουργείου εξωτερικών στην οποία θα επιδεικνύει ποιές βραχονησίδες της Τουρκίας δεν είναι Τουρκικές κατά την Ελληνική άποψη! Με το τρόπο αυτό ο Σκαπανέας Κοτζιάς ανοίγει τη διαβούλευση της Συνθήκης της Λωζάνης παίζοντας το παιγνίδι των ΗΠΑ.
Η διπλωματία Κοτζιά είναι η πιο broadminded απο δημιουργίας Ελληνικού κράτους. Ας ρωτήσει τον Τσακαλώτο να του πεί τι εννοούν οι Άγγλοι με αυτό…
ΜΠΟΥΡΔΕΣ KAI ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ

Ο Σκαπανέας Κοτζιάς θύμισε σήμερα και το ότι η Ελλάδα έχασε τον πόλεμο του 1897, του 1922 και του 1974. Μπορεί αλλά στην κυβέρνηση και τότε ήταν προδότες. Γνωστά αυτά.
Η τυμβωρυχία έχει παράδοση στη χώρα. Το πολιτικό ΧΘΕΣ, ψάχνει γιά ότι έχει απομείνει, ανθρώπινο δυναμικό, πρωτογενείς πηγές, ελπίδες και κρυμμμένους θησαυρούς και τα ξεπουλάει.
ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

Ο Καμμένος ο δισκοβόλος των Ιμίων, γιατί δεν παραιτείται; Είναι πολλά τα λεφτά, έτσι; Με χίλια άτομα της ομάδας Δέλτα θα γίνει ανακατάληψη νησιών; To τρώτε και αυτό;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Όλα τα κοιτάσματα της Κύπρου πάνε πλέον και μόνο στους Αμερικανούς. Οι Ευρωπαίοι βγαίνουν εκτός παιγνιδιού. Φοβερή διπλωματία! Οι ευχαριστίες του Τίλερσον προς τον Ερντογάν ακολούθησαν στη συνέχεια (προς επιβεβαίωση μου) και εκ του πλησίον. Κοτζιάς και Καμμένος εν τω μεταξύ αεριζόντουσαν κάπου στο Σούνιο…
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Ο Σκαπανέας Κοτζιάς μετά τη “δουλίτσα” με τα κοιτάσματα που έκλεισε, άρχισε να στέλνει πάλι τα γνωστά του μηνύματα προς στο Σύμπαν, όπως ότι “η Ελλάδα έχει μεγάλη διπλωματική ισχύ” και άλλες μαλακίες.
Το Γαύδος το έστειλαν άοπλο, ούτε σφαίρα δεν έπεσε στα Ίμια. Λαγοί έγιναν οι δικοί μας. Τις σφαίρες τις είχε πουλήσει ο Καμμένος…
Το βρακί τους φαίνεται και απο μακρυά πλέον. Δεν προλαβαίνουν να το πλύνουν… Μυρίζει.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ! Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ...
https://www.dailymotion.com/video/x6etdvf
Όλους αυτούς τους παπαγάλους εσείς τους πληρώνετε.


πηγή: 1, 2


σχόλιο Διόδοτου: Από μέρες ήταν να αναδημοσιευτούν στο ιστολόγιο μας οι αποκαλύψεις του κου  Γ.Ζουγανέλη, είχαμε σταθεί όμως στο απόλυτο στυλ που διαθέτει, όπως εδώ: " Τα συλλαλητήρια ελέγχονται… μέχρι και ποιοί θα μιλήσουν… και πως θα κλάσουν… όλα. Στην Ελλάδα ζείτε, στο μπορδέλο των ΕΛΠΕ. Σας κάνουν πλάκα και εσείς κάνετε πλάκα μεταξύ σας. Αυτοί είστε".
Η γνώμη μας είναι πως Μέγα Λάθος και Εκτίμηση έκαναν, ότι θα εκτονωθεί η αγανάκτηση και το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων με στημένα συλλαλητήρια. Γιατί αυτά, αντιθέτως,  μάς "φούντωσαν"... και επέρχεται όντως ένα Ελλάνιο Τσουνάμι από εδώ και πέρα. 
Μην μας μιλάτε λοιπόν τόσο αυστηρά κε καθηγητά, σαν να είμαστε τελείως σκράπες...  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου