Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Οι Κούρδοι της Συρίας στο πλευρό και της... Σαουδικής Αραβίας

Από το "PRESS-GR" ....Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Inimicus mei inimici meus amicus»(ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου)
"Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" είναι ο νόμος που ισχύει σήμερα για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους λακέδες τους στη Μέση Ανατολή, με μοναδικό στόχο την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. Σήμερα οι ορδές των φονιάδων του"ισλαμικού κράτους (Isis) εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στην Al Mayadin και... για να περάσουν οι δυνάμεις των αποκεφαλιστών σ' αυτή την περιοχή έτυχαν της απόλυτης βοήθειας των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και βάσεων, των Κούρδων (YPG) και του "ελεύθερου συριακού στρατού" (Free Syrian Army).
Οι δολοφόνοι τζιχαντιστές για να αιφνιδιάσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας πέρασαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από την περιοχή που έχουν υπό την κατοχή τους και πλήρη έλεγχο σε κοινή στρατιωτική διοίκηση ΗΠΑ-YPG-FSA.
("Al Masdar news", 25 Μάρτη 2018: ISIS launches surprise attack against Syrian Army troops in eastern Deir Ezzor).
Η πόλη Mayadin στην
ανατολική Συρία, 50.000 περίπου κατοίκων, απελευθερώθηκε μετά από... τέσσερα χρόνια σκληρής κατοχής από τις δυνάμεις των μισθοφόρων (FSA-ISIS) μόλις τον Οκτώβρη 2017.


Πριν λίγες ημέρες οι Κούρδοι του YPG αφού πρώτα Αφρίν... οι Κούρδοι αρνήθηκαν τη βοήθεια Άσαντ!, παρέδωσε την Αφρίν σε συννενόηση με τις ΗΠΑ, στις ορδές των Τουρκομάνων του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος και υποτίθεται πως ο FSA (τώρα στο πλευρό του Ερντογάν) επιτίθεται στους Κούρδους μαζί με τους τζιχαντιστές.


Όμως αυτή η "συμμαχία" (ΗΠΑ, YPG, FSA) κι από την άλλη πλευρά η συμμαχία του φασίστα Ερντογάν (Τουρκία, ΗΠΑ, FSA) γνωρίζουν πολύ καλά πως H Αφρίν δεν έπεσε... παραμένει κατεχόμενη!κι η Αφρίν θα επιστρέψει εκεί που ανήκει: στη Συριακή μάνα!

Παρότι θα έπρεπε να είναι γνωστή σ' όλους η στάση, ο ρόλος της ηγεσίας του YPG ως πιόνι των ΗΠΑ στην περιοχή, τα ΜΜΕ κι ολόκληρη η δημοσιογραφία αποκρύβουν τα πραγματικά γεγονότα. Κι όπλο σ' αυτή την ελεγχόμενη σύγχυση είναι η ιμπεριαλιστική "αριστερά": Η "αριστερά" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κι ούτε ένα... αγριολούλουδο!




Φωτεινή εξαίρεση το άρθρο του Ανδρέα Ζαφείρη "Είναι -όντως- αφελής η ηγεσία των Κούρδων;" και μάλιστα στην ιστοσελίδα "iskra" της ΛαΕ, που στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις της ηγεσίας του YPG και στα επτά ολόκληρα χρόνια της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας είχε ταχθεί υπέρ των "εξεγερμένων". Μάλιστα ο Ζαφείρης καταγράφει και τις επίσημες χρηματοδοτήσεις των ΗΠΑ -ψηφίστηκαν από τη Γερουσία- προς τις SDF-Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις... (Είναι η νέα ονομασία που βάπτισαν οι ΗΠΑ τη συμμαχία YPG και FSAμε δράση εντός κατεχόμενων από αυτούς Συριακά εδάφη).

Στο ερώτημα του Ανδρέα Ζαφείρη στην 'iskra' "Είναι -όντως- αφελής η ηγεσία των Κούρδων;"η απάντηση είναι σαφής κι αδιαμφισβήτητα τα επίσημα στοιχεία: Η ηγεσία των Κούρδων είναι εξαγορασμένη από ΗΠΑ-Ισραήλ!
Σ' όλα τα παραπάνω τώρα μπορεί να προστεθεί η συνεργασία των Κούρδων του YPG με τη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο σύμμαχο του Ισραήλ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Γεγονότα γνωστά, επίσημα με ντοκουμέντα που αποκρύβουν τα ΜΜΕ, αλλά τα διαδίδουν κομμουνιστικά κόμματα της δύσης, όπως αυτό της Ελβετίας, την Ιταλίας, της Πορτογαλίας κ.α. Όμως αποσιωπούνται από την κοσμοπολίτικη "αριστερά"-Σόρος και περιέργως δεν τα αναδεικνύει στην πατρίδα μας το ΚΚΕ.




Η κυρία Ilham Ahmed, Κούρδισα συμπρόεδρος της οργάνωσης που χρηματοδοτούν κι εξοπλίζουν οι ΗΠΑ, τις SDF-Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις όπου εντάσσονται μαζί με τον FSA οι δυνάμεις του YPG, ήταν επικεφαλής και συντονίστρια αντιπροσωπείας της οργάνωσης που επισκέφθηκε τις ΗΠΑ κι εξέφρασε ανοικτά, χωρίς δισταγμούς κι επίσημα σε συνέντευξη της το άνοιγμα των Κούρδων προς το μοναρχικό δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας:

«Η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική δύναμη στην περιοχή και πρέπει να ασκήσει τον ρόλο της για μια δημοκρατική σταθερότητα στη Συρία. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Αραβία».

Ιούνης 2017, (news) Syrian Kurds open to collaboration with Saudi Arabia
Syrian Kurds open to collaboration with Riyadh, Syrian Democratic Council Co-chair Ilham Ahmed said on Jun 8 in an interview with Saudi Arabia-based Al-Riyadh newspaper. 
“Saudi Arabia is an important country. It can take a role in establishing and stabilising democratic Syria with diversity. We can collaborate with them. It was seen that ethnic and sectarian policies are not useful"


Με το "δημοκρατική σταθερότητα στη Συρία" μπορεί ο καθένας που είναι απλός αναγνώστης να κατανοήσει τη σημασία της φράσης. Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει την τρομοκρατία και απαιτεί να φύγει ο πρόεδρος Άσαντ και η κοσμική Συρία να μετατραπεί σε χώρα σαρίας με πρίγκιπα ή εμίρη που θα οφείλει υπακοή στο μονάρχη Σαούδ.
Την επομένη η Σαουδική Αραβία απάντησε με μια μαζική μιντιακή καμπάνια υπέρ ενός "Κουρδιστάν" στη Συρία.
Έχουμε τον "μήνα του μέλιτος" μεταξύ Σαουδαράβων κι ηγεσίας του YPG που βρίσκει την άμεση ανταπόκριση με την αμαχητί παράδοση της Ράκας στοYPG από τους τζιχαντιστές που ελέγχει ο Σαούδ.

Τα είπε ανοικτά κι ο στρατηγός Sergei Surovikino, ο Διοικητής των Ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, αλλά η καταγγελία του ουδέποτε έγινε γνωστή, άλλωστε ποια είναι η εργασία της δημοσιογραφικής πορνείας:
«Αντί να εξολοθρεύσουν τους τρομοκράτες, υπεύθυνους για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων άμαχων Σύρων πολιτών, ο συνασπισμός που διευθύνουν οι ΗΠΑ, οι "SDF-Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις" συμφώνησαν με την ηγεσία της Daesh [Αλ Κάιντα] να παραλάβουν χωρίς μάχη τη Ράκα, ώστε αυτοί [οι τρομοκράτες] να μεταβούν στις περιοχές που πολεμούν εναντίον των δυνάμεων της Συριακής κυβέρνησης».

Το "χεράκι" της Σαουδικής Αραβίας θαυματούργησε κι έβαλε το θεμέλιο λίθο στη συνεργασία YPG - Αλ Κάιντα στην Ράκα.
Αν και το YPG έχει επισήμως ειδικές σχέσεις και συνεργασία με τις ΗΠΑ κι είναι ο προνομιακός συνομιλητής των ΗΠΑ (στρατόπεδα εκπαίδευσης από αμερικανούς κι ισραηλινούς, εξοπλισμός, οικονομική βοήθεια) κι αφού οι "μαχητές" του YPG εργάστηκαν ως εργάτες για την κατασκευή αμερικάνικων βάσεων στη Β. Συρία, παραμένει το "σύμβολο" για την ευρωπαϊκή "δικαιωματική αριστερά", αλλά ευτυχώς όχι για την κομμουνιστική αριστερά.

Για να κατανοήσει κάποιος, ή για να προβληματιστεί από το γεγονός πως καμία Παλαιστινιακή οργάνωση Αντίστασης δεν συμπαραστέκεται στους Κούρδους του YPG, εκτός του «Να θυμάσαι, ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο»... έχουμε και το Ισραήλ που είναι φανατικός υποστηρικτής της "δημοκρατικής και σοσιαλιστικής συνομοσπονδίας" που προβάλει το YPG. Το Ισραήλ είναι η χώρα που στηρίζει με πάθος τους "αυτονομιστές Κούρδους", τη δημιουργία "Κουρδιστάν", όταν πνίγει στο αίμα κάθε ελπίδα των Παλαιστινίων για τη δική τους κλεμμένη πατρίδα.


(ANHA) The co-chair of Democratic Syrian Council Ilham Ahmad met the officials of current administration of the American president Barak Obama and other... Η κυρία Ilham Ahmed, Κούρδισσα συμπρόεδρος της οργάνωσης που χρηματοδοτούν κι εξοπλίζουν οι ΗΠΑ, τις SDF-Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις όπου εντάσσονται μαζί με τον FSA οι δυνάμεις του YPG, είναι μόνιμη προνομιακή συνομιλητής κι επισκέπτης των ΗΠΑ, μιας κι οι ΗΠΑ αρέσκονται κι ίσως θέλουν να διδαχθούν από τον "μαρξιστικό" χαρακτήρα και περιεχόμενο του YPG...


Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολο έργο να προσδωθεί αίσθημα "έθνους" στις κουρδικές φυλές. Αγνόησαν ιστορικά πως όφειλαν να κόψουν τον ομφάλιο δεσμό με τις Γενοκτονίες που επιτέλεσαν για λογαριαμό των Οθωμανών: Γενοκτονίες Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.


«Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν»
Ευριπίδης, 480 - 406 π.Χ.
(Τυχερός αυτός που διδάχτηκε ιστορία)


Ήταν δύσκολο έργο να πείσεις τους φυλάρχους Κούρδων να παραδώσουν την εξουσία του "αρχηγού οικογένειας" ("οικογένειες" ιδιωτικός στρατός που ξεκινούν από 10.000 μέλη και φθάνουν ή ξεπερνούν τις 25.000) σε μια συλλογικότητα που προσπαθούσε να μεταμοσχεύσει το "έθνος" σε αντιπαράθεση με το φυλαρχικό σύστημα.


Ο Μύθος που κατασκεύασαν οι σιωνιστές για τους Κούρδους: 69ο Φεστιβάλ των Καννών, Μάης 2016, το πιο διάσημο διεθνές κινηματογραφικό γεγονός, η κορυφή της 7ης Τέχνης, ο γνωστός "πατέρας" της "αραβικής άνοιξης made in USA", ο σιωνιστής Bernard-Henri Lévy πρωταγωνίστησε με την ταινία προπαγάνδας των Κουρδικών αγώνων, των ηρωϊκών "Πεσμεργκά" (αυτοί που αντιμετωπίζουν το θάνατο)... (πηγή: "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!)


Κι ενώ οι ηγεσίες της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" στηρίζουν το σημερινό αμερικανικό YPG, εκείνο που πρέπει να προβληματίσει όσους έχουν τραφεί -χωρίς τη θέλησή τους- με το σανό των αμερικανοσιωνιστών που εργάστηκαν χρόνια για τη δημιουργία του μύθου των "Κούρδων και Κούρδισων" αγωνιστών, που κοσμούν περιοδικά των αριστοκρατικών σαλονιών της μπουρζουαζίας στη δύση, είναι η δημιουργία ενός "Συριακού Κουρδιστάν", ή όπως συγκαλυμμένα διατυπώνουν κύκλοι της "δικαιωματικής αριστεράς" περί "αυτονομίας", "αυτοδιοίκησης" και διάφορες αμπελοφιλοσοφίες που θυμίζουν τα "δικαιώματα των παιδιών εποίκων που γεννήθηκαν στα κατεχόμενα", στην κατεχόμενη από τον Αττίλα Κύπρο μας.


Ένα "Κουρδιστάν" σε κυρίαρχα εδάφη της Συρίας θα δημιουργήσει για τους ιμπεριαλιστές ένα "διεθνές δίκαιο" που θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τον ελληνισμό: Νομιμοποίηση του προτεκτοράτου Κόσοβο, "αυτονομία στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης", "αυτονομία ή αυτοδιοίκηση σε νησιά που έχει -όχι τυχαία- τοποθετηθεί μάζα παράνομων μεταναστών ή δήθεν προσφύγων, ανάπτυξη του εθνικισμού των Σκοπίων, τετελεσμένα στην Κύπρο μας, μετατροπή του Ελληνικού Αιγαίου μας σε "θάλασσα συνεργασίας"... Τι σημαίνει άραγε "συνεργασίας";


Από όλα τα παραπάνω αναδεικνύεται πως μόνος ωφελημένος από όλα είναι ο σταθερός και μόνιμος σύμμαχος των ΗΠΑ -κι ας εμφανίζουν όλα τα ΜΜΕ τάσεις αυτονόμησης του Ερντογάν, που είναι σχεδιασμός για αύξηση πιέσεων στην Ελλάδα για ακόμη περισσότερο ενδοτισμό και παραχώρηση Εθνικών Κυριαρχικών δικαιωμάτων-, ο χωροφύλακας των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, ο τουρκικός εθνικισμός και οι βλέψεις για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία.




Παραμένει αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης με όραμα και γνώση του "πολιτικού παιχνιδιού" ο Hassan Nasrallah που είχε προβλέψει επακριβώς ότι συνέβη με τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών.


«Χεζμπολάχ: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις Κουρδικές Δυνάμεις στη Συρία ως "Εργαλεία"» (Hezbollah: US Uses Kurdish Forces in Syria as ‘Tools’)


«Στη μάχη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, το μοναδικό χαρτί των Λιβανέζων είναι η αντίσταση... οι συριακές κουρδικές δυνάμεις χρησιμοποιούνται ως "εργαλεία" από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απονομιμοποίηση της συριακής κυβέρνησης... η Ουάσινγκτον θα τους εγκαταλείψει...»




Οι κυβερνήσεις των τελευταίων επτά χρόνων διάλεξαν λάθος στρατόπεδο. Τους "κέρδισε" η παγκοσμιοποίηση, ακόμη κι ο νέος όρος που πρόβαλε στους Δελφούς περί "παγκοσμιοποίησης με ανθρώπινο πρόσωπο" είναι αστείος. Ξεχνούν, αγνοούν -ή κάτι χειρότερο;- πως το υπερεθνικό κεφάλαιο δεν έχει "συναισθηματισμούς", ο καπιταλισμός είναι πάντα καπιταλισμός κι επήλθε η μαζική πολιτική "αμνησία" ακόμη και στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!


Αυτοί είναι οι "φίλοι" μας για κυβερνήσεις κι ιμπεριαλιστική "αριστερά"... Το YPG κάτω από αμερικανοσιωνιστικό έλεγχο, προχθές ο FSA άλλαξε στρατόπεδο, εγκατέλειψε τους Κούρδους και πέρασε στις διαταγές του φασίστα Ερντογάν... όλοι κάτω από τη "στοργική" αγκαλιά των ΗΠΑ... και τώρα εμείς τι κάνουμε στην πατρίδα μας που τους είχαμε ως φίλους;


Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου; Κι αν ο εχθρός μου κι ο "εχθρός" του είναι στο ίδιο μαγαζί πελάτες;
Η απάντηση είναι διαχρονική: "Η Ελλάδα στους Έλληνες", Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, μαζί με τους λαούς που αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστές!


Σχετικά:










Το ρόλο των Κούρδων που διαχρονικά υπηρέτησαν τους Νεότουρκους είχαμε επισημάνει: Βραχυκυκλωμένη "αριστερά” ή ο “ιός” της παγκοσμιοποίησης;


http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2018/03/blog-post_930.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου