Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΗΠΑ: «Τι λόγο είχε ο Assad να χρησιμοποιήσει χημικά σε έναν πόλεμο που είχε ήδη κερδίσει;»,

Από ομιλία που έδωσε ο βουλευτής John J. Duncan Jr, στις 12/4/2018 στην Bουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ
Εμφύλιοι πόλεμοι και πραγματικά τρομερά πράγματα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο - στην Αφρική - στη Μέση Ανατολή - και σε άλλα μέρη όλη την ώρα. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Kennedy σε μία από τις διασημότερες ομιλίες του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, με μόνο το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, "δεν μπορούμε να διορθώσουμε κάθε λάθος ή να αντιστρέψουμε κάθε αντιπαλότητα - και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει αμερικανική λύση σε κάθε παγκόσμιο πρόβλημα".

Τις περισσότερες φορές, μια στρατιωτική λύση είναι η χειρότερη λύση. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βλάβη μέσω ανθρωπιστικών, θρησκευτικών ή φιλανθρωπικών οργανώσεων ή μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως έγραψε ο Pat Buchanan, ο Πρόεδρος Τραμπ "προτρέπεται να μπει σε πόλεμο" και το Κογκρέσο θα πρέπει «να συζητήσει τους στόχους μας σε αυτόν τον νέο πόλεμο και πόσες νέες απώλειες και χρόνια θα χρειαστούν για να νικήσουμε τον συνασπισμό της Συρίας, της Ρωσίας, της Χεζμπολάχ, και τις συμμαχικές σιιτικές πολιτοφυλακές από την Εγγύς Ανατολή».

Ο Tucker Carlson δήλωσε ότι πρέπει να θέσουμε μερικές σκεπτικιστικές ερωτήσεις τουλάχιστον εν μέρει επειδή ο υπουργός Mattis δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι δεν έχουμε απολύτως καμία απόδειξη ότι ο Ασάντ χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα για τα οποία κατηγορήθηκε για χρήση πέρυσι.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη ότι ο Assad έκανε τις χημικές επιθέσεις αυτή τη φορά επειδή μια τέτοια επίθεση θα βοηθούσε πραγματικά μόνο τους αντάρτες που πολεμούσαν τον Assad και έχουν επίσης χημικά όπλα, αντάρτες που έχουν χαρακτηριστεί Ισλαμιστές τρομοκράτες αλλά τους οποίους υποστηρίζουμε. Ο κ. Carlson επεσήμανε ότι ο Assad δεν είχε λόγο ή κίνητρο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε έναν εμφύλιο πόλεμο που η κυβέρνησή του βασικά είχε ήδη κερδίσει.

Ο Πρόεδρος Τραμπ εξελέγη σε μεγάλο βαθμό επειδή υποσχέθηκε να μας βγάλει από τους περιττούς πολέμους στη Μέση Ανατολή.
Σχεδόν όλα όσα κάναμε στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος.

Υπήρξαν μάχες που διήρκησαν εκεί για αρκετές χιλιάδες χρόνια.
Σε όλη την ιστορία, έχουν ξεκινήσει άλλοι πόλεμοι για περιστατικά ή πληροφορίες που αποδείχθηκαν ψευδείς ή υπερβολικά υπερβολικές.

Δεν χρειαζόμαστε, ούτε μπορούμε να αντέξουμε έναν άλλο πόλεμο τρισεκατομμυρίων δολαρίων στη Μέση Ανατολή χωρίς πρώτα να βεβαιωθούμε ότι είναι για το απόλυτο συμφέρον της Αμερικής να τον πράξει και ότι δεν θα καταστήσει την Μέση Ανατολή ακόμα πιο αναστατωμένη και χαοτική από ό, τι ήδη είναι.

Ο John James Duncan Jr. είναι βουλευτής από το Τενεσί και υπηρετεί από το 1988.

ΚΟ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου