Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ-ΤΑΓΙΠ-ΡΟΧΑΝΙ-ΝΕΤΑΝΑΧΙΟΥ-ΑΚΣΕΝΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥΡΛΟΥ ΝΤΟΝΕΡ

GreekSpirit....11-5-2018
Τα χτυπήματα της Ισραηλινής αεροπορίας εναντίον ιρανικών στόχων στην Συρία αποδεικνύουν ότι η ιρανική παρουσία στην χώρα δεν περιορίζεται στην στρατιωτική βοήθεια αλλά επεκτείνεται σε βαθμό που κάλλιστα μπορεί να ειπωθεί ότι η Συρία είναι πλέον προτεκτοράτο του Ιράν. Οι Ιρανοί με το ξέσπασμα του πολέμου στην Συρία βρήκαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν το όραμα τους για το περίφημο ΄΄Σιιτκό τόξο΄΄ δηλαδή μια λωρίδα γης που θα ενώνει το σιιτικό Ιράν με το νότιο Ιράκ που κατοικείται απο σιίτες , την Συρία και τον Λίβανο. Οι δυο τελευταίες  χώρες δεν διαθέτουν σιιτκούς πληθυσμούς σε ποσοστά που να επιτρέπουν την κυριαρχία τους, το αντίθετο. Η Συρία είναι κατά βάσιν σουνιτική χώρα αλλά με την ιδιαιτερότητα να κυβερνάται από τους Άσαντ που είναι Αλαουίτες, μια σέκτα φιλική προς τους σιίτες. Το Ιράν σε συνεργασία με το καθεστώς Άσαντ εκμεταλλευόμενο τον πόλεμο έχει προβεί σε μετακινήσεις πληθυσμών εκτοπίζοντας τους σουνίτες Σύριους απο τα νότια και δυτικά αντικαθιστώντας  τους με σιίτες . Βέβαια οι εκτοπισμοί αυτοί έχουν γίνει με την βία και οι άμαχοι σουνίτες Σύροι, ειδικά των δυτικών επαρχιών απο το 2013 έχουν υποστεί διωγμούς.
Όσο για τα χτυπήματα της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον ιρανικών στρατιωτικών υποδομών στην Συρία , τίποτα άλλο δεν αποδεικνύουν από την πλήρη αδυναμία Ισραήλ-ΗΠΑ να ελέγξουν το Ιράν.
Τα χτυπήματα απο αέρος είναι.... αέρας κοπανιστός και κανένα αποτέλεσμα δεν επιφέρουν.Το πρόβλημα του Ισραήλ βρίσκεται στις πυρηνικές υποδομές του Ιράν εντός της ιρανικής επικράτειας και όσες βόμβες και να ρίξουν στην Συρία τίποτα δεν θα καταφέρουν επί της ουσίας.
Το 2015 ο Ομπάμα σε μια προσπάθεια προσεταιρισμoyς του Ιράν είχε καταφύγει σε ένα διπλωματικό ελιγμό που παρέπεμπε στην δημιουργία μιας διεθνούς επιτροπής που θα έλεγχε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν .Το Ιράν με τα πολλά αποδέχθηκε την συμφωνία κι επέτρεψε την επιθεώρηση των υποδομών του σε τακτά διαστήματα .Ο Ομπάμα ως ανταμοιβή και κίνηση καλής θέλησης κατάργησε το εμπάργκο εναντίον του Ιράν το 2016.
Βέβαια οι Εβραίοι ισχυρίζονται ότι οι Ιρανοί Μουλάδες με την αποδοχή της συμφωνίας για την διεθνή εποπτεία των πυρηνικών προγραμμά΄των τους απλά κερδίζουν χρόνο για την κατασκευή όπλων και έχουν δίκαιο.
Ο Τραμπ αποφάσισε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την διεθνή επιτροπεία θέτοντας το Ιράν και πάλι στο περιθώριο απειλώντας για μια εκ νέου επιβολή εμπάργκο και κυρώσεων. Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι η επιστροφή του Ιράν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου δια μέσω Τουρκίας ακολουθώντας τους ίδιους αγωγούς και υποδομές με τις οποίες το Ιρακινό Κουρδιστάν αλλά και το πρώην Ισλαμικό Κράτος εξήγαγαν τα πετρέλαια της Μοσούλης-Κιρκούκ τα οποία καταλήγανε σε πολλές περιπτώσεις στην Σαουδική Αραβία η οποία έχει στεγνώσει απο πετρέλαιο. Εκεί τα πετρέλαια βαφτίζονταν σαουδαραβικά και εξάγονταν σε όλο τον κόσμο.Το δίκτυο των αγωγών κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι Τσειχάν της Τουρκίας (Αλεξανδρινή Μοψουεστία) και από  εκεί με τάνκερ έφθανε στην Σαουδική Αραβία ακόμα και μέσω του Μεσογειακού λιμανιού του Ισραήλ Ασκελόν έφθανε στο λιμάνι Ελάτ του Κόλπου της Άκαμπα και απο εκεί στην Σαουδική Αραβία. Αυτά γίνονταν επί εμπάργκο εναντίον του Ιράν και επί κυριαρχίας του Ισλαμικού Κράτους και αυτά θα γίνουν και σήμερα εάν επιβληθεί νέο εμπάργκο στο Ιράν.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τον πυρήνα του προβλήματος που είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το καθεστώς των Μουλάδων.
Ούτε για τον Ερντογάν μπορούν να κάνουν πολλά για να τον εκτοπίσουν. 
Η επίσκεψη του πρίγκηπα Κάρολου και διάδοχου του Βρετανικού θρόνου δεν είναι καθόλου τυχαία. Η επίσκεψη του καλύφθηκε απο όλα τα ΜΜΕ τα οποία και έμειναν στο πόσο δεκτικός είναι ο Κάρολος στην Ορθοδοξία , έφτασαν μάλιστα να τον αποκαλέσουν ''κρυφο-ορθόδοξο''.Είναι φανερό ότι ο Κάρολος αποτελεί την εφεδρεία όσων θέλουν την Ελλάδα διαμελισμένη ή ομοσπονδοποιημένη με την Τουρκία και πλασάρεται στο συλλογικό υποσυνείδητο ως ένας εν δυνάμει μονάρχης που αγαπά την Ορθοδοξία όπως και ο ο Όθων. Ποιος ξέρει, ίσως όταν έρθει η ώρα να μας τον παρουσιάσουν ως μοναδική επιλογή της Ελλάδας για ηγέτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κάρολος δήλωσε ότι στην Ελλάδα ΄΄αισθάνεται σαν να είναι στην χώρα του΄΄΄Προσέξτε, δεν είπε ΄΄σαν την πατρίδα του΄΄ αλλά χρησιμοποίησε την ορολογία ΄΄χώρα του΄΄ σαν να του ανήκει ήδη η Ελλάδα.
Απο την άλλη μερια΄του Αιγαίου ο Ταγίπ δίνει μάχη επιβίωσης ακολουθώντας το δόγμα ΄΄ κινήσου ακόμα κι αν δεν ξέρεις που ακριβώς πας, σε κάθε περίπτωση μην στέκεσαι ακίνητος΄΄ και πηγαίνει στις εκλογές με την κεμαλική αντιπολίτευση συνασπισμένη υπό την ηλικιωμένη κυρία Ακσενέρ η οποία παίρνει εντολές απο τις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν πρόδωσε την αγωνία του όταν σε ομιλία του στο κοινοβούλιο δήλωσε ότι εάν οι Τούρκοι πολίτες του πούνε ''Ταμάμ'' το οποίο εκτός από ΄΄εντάξει΄΄ σημαίνει και ΄΄αρκετά, ως εδώ'' τότε αυτός θα αποχωρήσει απο την πολιτική. Ο Ταγίπ όταν πιέζεται τα χάνει και φέρεται αλλόκοτα. Το ίδιο έκανε και το 2013 όταν με τις υποκινούμενες απο τις ΗΠΑ ταραχές της πλατείας Ταξίμ παρέλυσε από φόβο και άφησε στην μέση την μεγαλύτερη πολιτική πράξη στην Μ.Ανατολή των τελευταίων 100 ετών, την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους.
Ο Ερντογάν δεν είναι θασιώτης του πολέμου με την Ελλάδα αλλά έχει μια άλλη πιο θρησκευτικό-πνευματική προσέγγιση για το θέμα της υποδούλωσις μας.Ο Ερντογάν θέλει να μας κατακτήσει με τα κεφάλαια του Κατάρ και την πολιτισμική και θρησκευτική επιρροή της Τουρκίας. Όταν θα ανατραπεί ο Ερντογάν και αναλάβουν οι εθνικιστές και κεμαλικοί τότε είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πόλεμο .
Ψηφίσθηκε και αναδοχή παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια με χλιαρές αντιδράσεις απο πλευράς εκκλησίας η οποία θα ήταν καλύτερα να βάλει φραγμό στις προφητείες για το ΄΄πάρσιμο της Πόλης ΄΄ και να πάρει θέση απέναντι στον νόμο για την αναδοχή παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια.
Η Γερμανία τροφοδοτεί με υποβρύχια και όπλα την Τουρκία κάτι που επιβεβαιώνει την άποψη μου που θέλει την Τουρκία να συνεισφέρει δυνάμεις για την ίδρυση του ευρωστρατού και να απαλλάσσει τις ευρωπαϊκές χώρες και κοινωνίες απο μια τέτοια άχαρη αγγαρεία με αντάλλαγμα την ανατολική ΑΟΖ της Κύπρου.Οι ΗΠΑ παρακολουθούν το ειδύλλιο Γερμανίας-Τουρκίας-Ρωσίας αλλά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι είτε αποτυχημένα πραξικοπήματα είτε να βάζουν μια γιαγιά (Ακσενέρ) να απειλεί πολιτικά τον Ερντογάν.
Πόλεμος η έστω αεροπορικά χτυπήματα εναντίον του Ιράν-μιλάμε για εντός της επικράτειας του- δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα και σε κάθε περίπτωση όσο είναι ο Ερντογάν στην εξουσία. Ο έλεγχος του Ιράν περνάει απο την Τουρκία και τον Ερντογάν ο οποίος αποτελούσε πάντα την πίσω πόρτα του Ιράν .
Πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας δεν θα συμβεί όσο είναι ο Ερντογαν στην εξουσία.Θερμά επεισόδια,ναι, πόλεμος όχι. Όταν και όποτε Ερντογάν φύγει από την μέση τότε όλα τα άσχημα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.
  Αυτές τις μέρες δεν μπορω να γράψω με περισσότερες λεπτομέρειες λόγω υποχρεώσεων μου, υπομονή για μια εβοδμάδα ακόμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου