Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η γνώμη του Lorenzo Fontana για τον Φραγκίσκο

Στις πρώτες μεταπολεμικές εκλογές στην Ιταλία το 1948, ο Πάπας Πίος XII είχε δηλώσει στους Καθολικούς ότι δεν μπορούσαν να ψηφίσουν την σοσιαλιστική και την κομμουνιστική αριστερά.Μερικές γενιές αργότερα, στις εκλογές του 2018, αυτός που κάθεται στον παπικό θρόνο έχει συνταχθεί με την σοσιαλιστική και κομμουνιστική αριστερά.
Ευτυχώς, η πλειοψηφία των Ιταλών ψηφοφόρων συντάχθηκε με την άλλη πλευρά.
Ο Lorenzo Fontana, 38 ετών, έγινε Υπουργός για την Οικογένεια στη νέα ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού του Giuseppe Conte την 1η Ιουνίου.

Η Gloria TV αναφέρθηκε σε μια συνέντευξη του 2016 που είχε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης:
Τον Νοέμβριο του 2016, δήλωσε στο liberoquotidiano.it ότι εντυπωσίασε τη μελλοντική σύζυγό του Emilia στην πρώτη επίσκεψή της στη Βερόνα, όταν την πήγε σε μια παλαιά λατινική λειτουργία.
Στο ερώτημα αν είναι "υπερκαθολικός" ο Φοντάνα απάντησε: "Προσπαθώ να είμαι καθολικός. Δεν είναι εύκολο."
Ερωτηθείς, αν του αρέσει ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Φοντάνα είπε: "Ας πούμε ότι προτιμώ τον Καρδινάλιο Μπέρκε".
Σύμφωνα με την Wikipedia, ο γεννημένος το 1948 Αμερικανός καρδινάλιος Raymond Leo Burke θεωρείται «αρχηγός της συντηρητικής πτέρυγας». Ο Burke που υπηρέτησε ως αρχιεπίσκοπος της Αρχιεπισκοπής του St. Louis στο Missouri, από το 2003 έως το 2008 και ως επίσκοπος της μητρόπολης La Crosse του Wisconsin, από το 1995 έως το 2003, έχει ασκήσει έντονη κριτική κατά των κινήσεων ορισμένων ρωμαιοκαθολικών επισκόπων «να μαλακώσει» η στάση της Εκκλησίας απέναντι στους ομοφυλόφιλους.  Σε συνέντευξή του το 2013, ο Burke είπε ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου «... είναι ένα έργο εξαπάτησης, ένα ψεύδος στην πιο θεμελιώδη πτυχή της ανθρώπινης φύσης μας, της ανθρώπινης σεξουαλικότητάς μας, και υπάρχει μόνο μία πηγή από την οποία προέρχονται όλα τα είδη των ψεμάτων, ο Σατανάς. Είναι μια διαβολική κατάσταση που αποσκοπεί στην καταστροφή ατόμων, οικογενειών και τελικά του έθνους μας… Ακόμα και οι παγανιστές που ανέχονταν τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές δεν τόλμησαν να θεσπίσουν γάμο ομοφυλόφιλων». Είπε επίσης, ότι οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά τους να έρχονται σε επαφή με σεξουαλικά δραστήριους ομοφυλόφιλους. Κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2004, ο Burke δήλωσε ότι δεν θα δώσει θεία κοινωνία στον John Kerry ή σε άλλους καθολικούς πολιτικούς που υποστηρίζουν δημόσια τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Όσον αφορά το Ισλάμ, έχει πει ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισλάμ θέλει να κυβερνήσει τον κόσμο» και ότι οι δυτικές κοινωνίες πρέπει να επιστρέψουν στις χριστιανικές τους ρίζες. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία που, σύμφωνα με τη δική της ερμηνεία, πρέπει επίσης να γίνει κράτος. Το 2017 ο Burke συναντήθηκε με τον Matteo Salvini, επικεφαλής της Λίγκας του Βορά.
Σύμφωνα πάλι με την Wikipedia, ο Fontana είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Από πολιτικών απόψεων θεωρείται κοινωνικά συντηρητικός. Ο ίδιος ονομάζει τον εαυτό του "σταυροφόρο", ο οποίος αγωνίζεται ενάντια στις αμβλώσεις, τις ενώσεις ατόμων του ίδιου φύλου και την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους, τα οποία θεωρεί "αποδυνάμωση της οικογένειας". Έχει δηλώσει ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν "είναι σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν σε ένα εθνικιστικό μοντέλο της κοινωνίας". Στις 2 Ιουνίου 2018, την ημέρα που έγινε υπουργός, πρόσθεσε ότι «γκέι οικογένειες δεν υπάρχουν». Έχει επικρίνει έντονα την παράνομη μετανάστευση στην Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι, μαζί με τους "γάμους των ομοφυλόφιλων και τη λεγόμενη θεωρία του φύλου στα σχολεία", υπάρχει μια σοβαρή απειλή που "σκοπεύει να σβήσει τον ιταλικό λαό μαζί με τις κοινότητες και τις παραδόσεις του".
ΚΟ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου