Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Γιατί δέν πρέπει νά πωληθῆ ἡ Δ.Ε.Η.

Η "Πώληση" της ΔΕΗ αλλά και η συνολική προσέγγιση της έννοιας της Ιδιωτικοποίησης Κρατικών Μονάδων παραβιάζει κάθε επιστημονική δεοντολογία από πλευράς όλων των γνωστικών αντικειμένων. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ (ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) Regional Science Wharton School University of Pennsylvania, Καθορίζει ότι τα ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ δεν ιδιωτικοποιούνται.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ορίζει για χρόνια ότι η παραγωγικότητα, η αποτελεσματικότητα και η κερδοφορία , αρα και η βιωσιμότητα και ανάπτυξη μιας επιχείρησης, μεγιστοποιείται με την καθετοποίηση της.
Η ΔΕΗ είναι μια Καθετοποιημένη Παραγωγική - Οικονομική Μονάδα. Ο Σχεδιασμός του Σπασίματος των Ολοκληρωμένων Μονάδων, είναι καθαρά μια αυθαίρετη επιλογή πολιτικής (policy) , η καλύτερα πολιτική επιλογή που ισοδυναμεί με κανιβαλισμό κάθε ολοκληρωμένης οντότητας στην οποία επιβάλλεται, και καταλήγει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που δήθεν επιδιώκει. Ο κανιβαλισμός μια ολοκληρωμένης οντότητας καταργεί την καθετοποίηση και την εξ αυτής παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα και κερδοφορία-βιωσιμότητα.

Και φυσικά το σπάσιμο σε μη ομοειδείς επιχειρήσεις κάθε άλλο παρα συνθήκες ανταγωνισμού δημιουργεί αφού ο ανταγωνισμός υπάρχει μεταξύ ομοειδών και όχι μεταξύ συμπληρωματικών επιχειρήσεων.

Όσον αφορά την Έννοια ΕΠΕΝΔΥΣΗ, επένδυση υπάρχει όταν κάτι είναι καινούργιο και όχι όταν αλλάζει ιδιοκτησία. Και έστω και εάν ο "επενδυτής" πραγματοποιήσει "νέες επενδύσεις", η κερδοφορία του βασίζεται στην υποτιμημένη ή δωρεάν απόκτηση των υποδομών της ΔΕΗ. Και ενώ δήθεν απαγορεύονται οι επιδοτήσεις, και η κερδοφορία πρέπει να έρχεται από το σωστό επιχειρείν, είναι όχι μόνο αποδεκτό αλλά επιβαλλόμενο με βίαια εφαρμογή πολιτικών αποφάσεων ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΕΊΤΑΙ Ο "ΕΠΕΝΔΥΤΉΣ" μέσα από το χαμηλό τίμημα της δήθεν εξαγοράς, αλλά και να επιδοτείται με ΔΩΡΕΑΝ υδροηλεκτρικά μεγάλης αξίας.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι η ΔΕΗ είναι χρεοκοπημένη, και την αφελή επιχειρηματολογία ότι αυτό οφείλεται στο προσωπικό και τους υψηλούς μισθούς, ας δούμε ότι οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί οφείλονται όχι σε απουσία εισπρακτικών μηχανισμών, αλλά στην βίαιη και σκόπιμη φτωχοποιηση του Ελληνικού Λαου, μέσα από πολιτικές που δήθεν επεβλήθησαν για την εξυπηρέτηση ενός δήθεν και στην πραγματικότητα ανύπαρκτου, αλλά "φτιαχτού" χρέους, ακριβώς για να λεηλατηθεί ένας Λαός από την κοινή (κρατική) και την ιδιωτική του Περιουσία.

Καθ. Ἀνδρέας Ἀθηναῖος
ΒΑ, Μ.A., M.C.P., Ph.D. Post Doc
University Of Pennsylvania
Case Western Reserve University
Lindback Award Teaching Excellence 1987
 
https://odysseiatv.blogspot.com/2018/07/blog-post_794.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου