Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Η ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ,ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.....

Νίκος Σταθόπουλος
ΚΥΡΙΩΣ "ΕΠΩΝΥΝΟΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ", και "επιστημονικό προσωπικό" με εγγενή αναπηρία γονιμότητας, μαζί με ξεθωριασμένους και ξεφούσκωτους "πνευματικούς ανθρώπους", υπέγραψαν τη δημόσια δήλωση υποστήριξης της "Πρέσπας"...ένα κατακαθισμένο γερονταριό, στον "αιώνα των λαβυρίνθων" παθιάστηκε ηττοπαθώς και κερδοσκοπικά με τον Μινώταυρο και σημασιολόγησε το "Ζ" ως Ζέχνει πετώντας στα σκυλιά ένα πάλαι ποτέ θρυλικό "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!"
....η "οργανική διανόηση" του μοντερνίζοντο...ς παρασιτισμού, απέδειξε ότι ποτέ δεν αποστάτησε, διότι πάντα εδώ ήταν η γλωσσάρα της, και απλώς τώρα ολοκλήρωσε την μολυσματική της εντελέχεια
...μια ζωή ρεφορμιστές και του "ανθρωποκεντρικού δημοκρατισμού" ήταν, μια ζωή σπεκούλαραν σε εύκολα στερεότυπα, μια ζωή για την "πρόοδο" απλοϊκολολογούσαν, πότε "πηδώντας" τη Δαμανάκη και κάθε θηλυκό που περπατούσε γύρω και πότε εκλογικεύοντας την προδοσία της "μειονότητας" στη Θράκη.
..σταθερά "λαδωμένοι" από ποικίλους συστημικούς χορηγούς, απλώς φτιάχνανε μίγματα "ιδεών/ιδανικών" παλιοκαιρίτικα που τα πλασάρανε για "δημοκρατική συνείδηση" ερήμην της ιστορίας και σαν δραστικά όπια για τους καλοπροαίρετους του πονεμένου λαού...
...ο πολύς λαός αγνοεί τη μεγάλη πλειοψηφία των "υπογραφών", όπου λάμπει ο ασπόνδυλος Λειριτζής δείγμα τυπικόν του Μέτριου Μεταρωμιού της ποιότητας "νυχτερινού γυμνασίου με ταλέντα"
...αν αυτό είναι το "πνευματικό δυναμικό" που στηρίζει τη Συμφωνία, αν αυτοί είναι οι Δωσίλογοι που κρατούν στην ασπίδα τη σύγχρονη αριστερή "Χ", ε μάλλον πρέπει να νιώθουμε ικανοποιημένοι!
...ένας κουβάς με πολυδιαφημισμένα σκατά...


Periklis Danopoulos
 
Τόσο καιρό ψάχναμε την διανόηση,τους πανεπιστημιακούς,τους καλλιτέχνες, να πάρουν θέση , για όσα συμβαίνουν στην χώρα.Ερμηνεύαμε με ποικίλους τρόπους την σιωπή τους.Κι όμως,κακώς τους ψάχναμε,ήταν πάντα εδώ.
-Ήταν εδώ , με την κυρίαρχη θέση της σιωπής τους απέναντι στην βαρβαρότητα που υφίσταται ο λαός
-Ήταν εδώ να υπερασπιστούν κάθε τι αναθεωρητικό ακόμα και αν αυτό αποτελούσε ύβρη,όπως η περίπτωση του Ρ'ιχτερ
-Ήταν εδώ σε κάθε εκδήλωση δικαιωματισμού,κύρια όταν τα δικαιώμα...τα ολίγων,επιβάλονται ως κυρίαρχα έναντι των πολλών
-Είναι εδώ,τώρα που το σύστημα εξουσίας κλονίζεται και χρειάζεται στηρίγματα,να δώσουν την βοήθειά τους,τονίζοντας την στήριξή τους στην συμφωνία των Πρεσπών.
Τα ονόματα υπάρχουν στην δημοσιότητα,πάνω από 320.Δεν υπάρχει λόγος να ξαναγραφούν εδώ,τόση πολύ και δωρεάν δημοσιότητα,ούτε στα όνειρά τους έχουν δει.
Αυτό που ουσιαστικά αποτελεί βλασφημία είναι η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης....<<Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις.>> Ως εδώ αναμενόμενο,αλλά το τέλος ξεπερνά κάθε φαντασία....<<Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον».
Αυτή η επιτηδευμένα κομψή διατύπωση,που θέλει να περάσει ότι για να είσαι πατριώτης,πρέπει να είσαι πρώτα διεθνιστής,ενώ το σωστό είναι το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ.Η πίστη στον νέο κώδικα αξιών,που δεν καταγγέλει τον ιμπεριαλισμό ευθέως,δεν ξιφουλκεί κατά των στρατιωτικών επεμβάσεων,αλλά φροντίζει να αγκαλιάσει τον κάθε κατατρεγμένο,ακόμα και αν ο κατατρεγμένος σιτίζεται χρόνια τώρα,από ΝΑΤΟ και άλλους διεθνικούς θεσμούς.
Το 1999 και οι βομβαρδισμοί στην Σερβία δεν είναι μακριά.Οι παλλινωδίες για το Συριακό,η σιωπή για την Ουκρανία πρόσφατες.Όλα αυτά,παραπέμπουν στον Γκράμσι και στην ''οργανική διανόηση''.Και φυσικά στην μεταλλαγμένη υβριδική ΄΄τραγέλαφο''η ΄΄χίμαιρα'',της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποιητικής αριστεράς.Καλοφάγωτα εύχομαι τα πακέτα.
Υγ.Μην επιχαίρει το αντίπαλο στρατόπεδο της διανόησης,γιατί αυτό ειδικά δεν σιωπά απλώς,αλλά ενίοτε συλλαμβάνεται να ροχαλίζει.....Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ 
 
 
https://enaasteri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου