Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! Ἡ (τραγική) ΑΝΟΙΞΗ τῆς ΠΡΑΓΑΣ - 1968.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ....Ήταν μια Ημέρα σαν την χθεσινή του 1968, όταν τά 'τανκς' της ("ειρήνης") Σοβιετίας και άλλων χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας, εισέβαλλαν στην τότε ενιαία Τσεχοσλοβακία για να καταπνίξουν το πείραμα της εγκαθίδρυσης ενός «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο». 
Σχετική εικόνα









Δείχνοντας και στον πιό αφελή, ότι ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» τους δεν μπορούσε να έχει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ανθρώπινο πρόσωπο!
Η ενεργή αμφισβήτηση του κυρίαρχου μοντέλου στη χώρα άρχισε στις 31 Οκτωβρίου 1967, όταν ξεκίνησαν διαμαρτυρίες φοιτητών, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες. 
Με εντολή του επονομαζόμενου «Στάλιν της Πράγας», Αντονίν Νοβότνι, οι διαδηλώσεις των φοιτητών κατεστάλησαν βιαίως.

Σχετική εικόνα

Στις αρχές του 1968, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ., έγινε φανερό ότι υπήρχαν σ’ αυτό δύο τάσεις, η σταλινική και η «μεταρρυθμιστική», η οποία έβλεπε το αδιέξοδο του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και ζητούσε αλλαγές.


Στις 4 Ιανουαρίου 1968 παύθηκε ο σταλινικός Νοβότνι και την θέση του κατέλαβε ο «μεταρρυθμιστής» Αλεξάντερ Ντούπτσεκ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιξη της πραγας 1968
Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιξη της πραγας 1968
Ο ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΟΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΟΥΜΠΤΣΕΚ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ
ΕΞΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ
ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ...
ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ
ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ !
Ακολούθησαν κάποια «φιλελεύθερα» μέτρα, κυρίως με χαλάρωση της λογοκρισίας, που έφεραν την αντίδραση της ΕΣΣΔ, της Πολωνίας, της Ανατολικής Γερμανίας, της Ουγγαρίας και της Βουλγαρίας («οι πέντε της Βαρσοβίας»), που άρχισαν τις πιέσεις προς τους Τσεχοσλοβάκους συντρόφους που… ξέφευγαν από τη «γραμμή», χωρίς όμως να υπάρξουν αποτελέσματα.

Σχετική εικόνα

Η τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου στην Μπρατισλάβα κι εκεί έγινε φανερό ότι υπάρχει χάσμα.

Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιξη της πραγας 1968
Το χάσμα… κάλυψαν τα τανκς των «πέντε της Βαρσοβίας», που  ε ι σ έ β α λ α ν (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ & ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΤΑΤΑ)  στην… παραστρατημένη χώρα την νύχτα της 21ης Αυγούστου 1968, ενώ ταυτόχρονα σοβιετικά στρατιωτικά αεροπλάνα άρχισαν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Πράγας, μεταφέροντας συνολικά 800.000 στρατιώτες, οι οποίοι σε σύντομο χρόνο κατέλαβαν την χώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιξη της πραγας 1968
Σχετική εικόνα

Στις μάχες που ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους 98 Τσέχοι και Σλοβάκοι, καθώς και 50 στρατιώτες του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ενώ απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην Μόσχα, ο Ντούμπτσεκ και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιξη της πραγας 1968

Εν τέλει, επετεύχθη η καταστολή, αλλά με βαρύ τίμημα, καθώς έγινε η αφορμή της εμφάνισης του «ευρωκομμουνισμού», με Κομμουνιστικά Κόμματα της Δύσης να φεύγουν από την αγκαλιά της Μόσχας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιξη της πραγας 1968

Τα δύο πρώτα που «αποσοβιετοποιήθηκαν», ήταν τα δύο πιο ισχυρά Κ.Κ. στην Ευρώπη, το Κ.Κ. Ιταλίας και το Κ.Κ. Γαλλίας. 
Λίγο αργότερα έγινε και η διάσπαση του ΚΚΕ, από την οποία προέκυψε το ΚΚΕ εσωτερικού…

Σχετική εικόνα
Ο ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΝΙΞΕΩΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΓΙΑ
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ, Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΣΕ ΛΕΟΝΙΝΤ ΜΠΡΕΖΝΙΕΦ...
ΑΥΤΟΣ ΞΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ
ΧΡΟΥΤΣΩΦ ΤΟ 1964...
Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιξη της πραγας 1968
Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιξη της πραγας 1968
Σχετική εικόνα
https://ethnikismos.net/2018/08/21/%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BA%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B9%CE%B3%CE%BF/

=============-----------=============

(...Το οποίο Κ.Κ.Ε. "εσωτερικού", όπως έχει γραφεί στον Τύπο ξανά και ξανά, χρηματοδοτούσε ΑΔΡΑ, αλλά και εφοδίαζε με τυπογραφικό χαρτί ο - ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ! - δικτάτωρ της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου! 

Ενώ το "άλλο" Κ.Κ.Ε. τα έπαιρνε ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ απο την Μόσχα για δεκαετίες και ΟΣΟΙ έχουν απορίες και ερωτήσεις, να απευθυνθούν για ΖΟΥΜΕΡΕΣ λεπτομέρειες στις Τράπεζες του Λουξεμβούργου!...)

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

https://odysseiatv.blogspot.com/2018/08/1968.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου