Έχω εξηγήσει πολλές φορές, ότι παράδοση των μουφτειών στο τουρκικό Προξενείο σημαίνει -πλην της επίσημης πλέον ανθελληνικής πολιτικής που ήδη ασκούν οι εκλεγμένοι παρανόμως μουφτήδες του Προξενείου- και την παράδοση των βακουφικών ιδρυμάτων στους Τούρκους. Ούτε αυτό ενοχλεί τους Γαβρόγλου-Καλπαδάκη.
Όμως, υπάρχει και άλλο ζήτημα, το οποίο έχει αναδειχθεί παλαιότερα και όπως είναι γνωστό, οι Τούρκοι εκκινούν την απαίτησή τους και μεθοδικά, βήμα-βήμα προχωρούν αποκτώντας μέρος των απαιτήσεών τους, έως ότου αυτές ικανοποιηθούν πλήρως. Αποφάσισαν προ καιρού, όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας "Todays Zaman", να εκδηλώσουν το "πολιτιστικό" ενδιαφέρον τους για τα οθωμανικά μνημεία, όπου γης.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι το Κέντρο Έρευνας Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) υποστηρίζει ότι ολοκλήρωσε μια έρευνα μηνών για την καταγραφή οθωμανικών μνημείων στη Βουλγαρία και παρέθεσε λεπτομερείς πληροφορίες με στόχο να αποδείξει ότι αυτά ανήκαν στα Ιδρύματα της μουσουλμανικής μειονότητας και να καλέσει την βουλγαρική κυβέρνηση να επιστρέψει τους τίτλους ιδιοκτησίας στα Ιδρύματα αυτά.
Η Βουλγαρία, δεδομένης της ιδιότητας της ως μέλους της Ε.Ε., υποστηρίζει το IRCICA, πρέπει να επιστρέψει τα μνημεία αυτά στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους (κατάφεραν και στην Βουλγαρία να ταυτίσουν την μουσουλμανική μειονότητα σε τουρκική μειονότητα, διότι προφανώς υπάρχουν και εκεί πολλοί "πρόθυμοι").
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα το πράξει αν υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις. Τα μουσουλμανικά ιδρύματα στην Βουλγαρία έχουν ενημερωθεί προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις αυτές.
Δεν αποκλείεται να αποδεχθεί το αίτημα η βουλγαρική κυβέρνηση. Είναι σαφής η μεταστροφή του Μπορίσοφ σε πολλά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, και ιδίως στο ζήτημα αντιμετώπισης των Τούρκων, που αναμφιβόλως μπορεί να αποδοθεί σε πιέσεις παρακυβερνητικών κέντρων της αλλοδαπής, γιατί όχι και σε εξαρτήσεις.
Διότι πώς αλλιώς να εξηγηθεί η μεταστροφή του "τουρκοφάγου" Μπορίσοφ, που δήλωνε ότι «όποιος αισθάνεται Τούρκος να πάει στην Τουρκία» με την πρόσφατη στάση του, όπου από "θαυμαστής" του Γ. Παπανδρέου -όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, μια και ανήκουν σε ανάλογες διεθνιστικές Λέσχες- ομνύει όρκους φιλίας με τον Ερντογάν;
Αν επιτραπεί να συμβεί κάτι τέτοιο, και δεν φροντίσει η ελληνική κυβέρνηση να του επιστήσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, τότε το δεύτερο βήμα της τουρκικής πολιτικής θα είναι ευκολότερο.
Και το δεύτερο βήμα βρίσκεται στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Zaman", που αναφέρει ότι ανάλογες μελέτες μ’ αυτήν για την Βουλγαρία «θα γίνουν και σε άλλες βαλκανικές χώρες, στη "Μακεδονία" και Ελλάδα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του IRCICA», ο οποίος στην συνέχεια του άρθρου πλέκει το εγκώμιο του Ερευνητικού κέντρου στην προσπάθειά του για την αποκατάσταση ιστορικών μνημείων στα Βαλκάνια στην Τουρκία αλλά και στις Αραβικές χώρες.
Η παραχώρηση οθωμανικών μνημείων της Ελλάδας προς χρήση των τουρκοφρόνων, έστω και προσωρινή, προσθέτει επιχειρήματα στην τουρκική πλευρά να αποκτήσει την κυριότητα των ακινήτων, μέσω των συλλόγων των τουρκοφρόνων και με την αμέριστη συμπαράσταση των "προθύμων".
Ας δουν οι αρμόδιοι λίγο μακρύτερα από τη μύτη τους.
Ο Μακεδών
Voria
https://kostasxan.blogspot.com/2018/08/blog-post_127.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου