Προξενεί εντύπωση το γεγονός, ότι πριν ακόμη οριστικοποιηθεί η εφαρμογή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, άρχισαν να εμφανίζονται τα σενάρια περί Αιγαιακής Μακεδονίας, της δημιουργίας δηλαδή κρατιδίου με τα εδάφη της αποκαλούμενης γεωγραφικής Μακεδονίας από τις τρεις χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια.
Κατ’ αρχάς, γεωγραφική Μακεδονία, υπό την μορφή που την παρουσιάζουν, δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία, ούτε επί Βυζαντίου με το Μακεδονικό Θέμα. Όπως επίσης, δεν υπήρξε τέτοιος διαχωρισμός στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, επί του οποίου βασίζουν τα δήθεν επιχειρήματά τους οι Σκοπιανοί.
Όμως, ο εμφανιζόμενος χάρτης της αποκαλούμενης Αιγαιακής Μακεδονίας δεν είναι τωρινός, αλλά και έχει μέλλον. Προσωπικώς ελπίζω να εμπεδωθεί και διατηρηθεί επί μακρόν το εθνικό κράτος το οποίο οραματίζεται ο Τραμπ, υπ’ αυτόν ή άλλους, και να μη επιστρέψουμε ποτέ στην εποχή Ομπάμα-Κλίντον, της βάρβαρης διάσπασης κρατών με αφορμή τον δήθεν εκδημοκρατισμό τους.
Επί του προκειμένου, ο Stefan Troebst, Γερμανός καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, σε πρόσφατο δημοσίευμα της ελβετικής ιστοσελίδας Blick, γράφει για τη συμφωνία των Πρεσπών: «Πρόκειται για συμβιβασμό. Το νέο όνομα έχει γίνει αποδεκτό από την ελληνική πλευρά, αλλά αυτό είναι ακατανόητο. Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, η θεωρία υποδηλώνει ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ανήκουν μαζί και πρέπει να ενωθούν ανάλογα».
Αυτό που παριστάνει ότι δεν κατανοεί ο κ. Ν. Κοτζιάς -για τον κ. Α. Τσίπρα πιστεύω ότι δεν κατανοεί- το κατανόησε πλήρως ο Γερμανός καθηγητής. Και θα μπορούσε να προχωρήσει τον συλλογισμό του. Αυτοί που θέλουν πάση θυσία να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, γιατί υποχρέωσαν εμάς να δώσουμε το όνομα Μακεδονία, και δεν υποχρέωσαν τα Σκόπια να επαναφέρουν την παλαιά τους ονομασία Βαρντάρσκα;
Η απάντηση στο ερώτημα είναι μόνον μία. Ότι θέλουν να υπάρχει η ονομασία Μακεδονία σε κράτος, ως βάση για μετέπειτα εξελίξεις. Όχι φυσικά προς όφελος των Σλάβων. Αυτοί που δημιούργησαν όλη την ιστορία, και χρησιμοποιούν ως εργαλείο τους Σλάβους έχουν άλλους σκοπούς. Όποιος μελετήσει την ιστορία της Θεσσαλονίκης, μπορεί να βγάλει εύκολα συμπεράσματα.
Να σημειώσω, ότι υπάρχουν εντός της Μακεδονίας οπαδοί, ή έστω φίλα προσκείμενοι της Αιγαιακής Μακεδονίας, οι οποίοι στα πανηγύρια εντός Ελλάδος, χορεύουν αλυτρωτικά ανθελληνικά τραγούδια, ανεμπόδιστοι, παρά την εμφανή προδοτική συμπεριφορά. Και δεν είναι μόνον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημιούργησε θόρυβο το καλοκαίρι, διασκεδάζοντας με ανθελληνικό τραγούδι, αλλά και πρώην μεγαλοσχήμων βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που επιδείκνυε τις χορευτικές του ικανότητες εις βάρος της Ελλάδας.
Θέλω να κλείσω με ένα απόσπασμα από ενδιαφέρουσα μελέτη του Σπύρου Κουζινόπουλου, που μάλλον δεν προσέχθηκε πολύ, επειδή δημοσιεύθηκε στα "Μηχανιώτικα Νέα", και πρόκειται για μια προειδοποίηση του στρατηγού Σαράφη για την πολιτική των Σκοπίων.
«Ακόμη από τις πρώτες μέρες της απελευθέρωσης της χώρας από τον τριπλό Γερμανο-ιταλο-βουλγαρικό ζυγό, ο στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ, στρατηγός Στέφανος Σαράφης, μετά και τις αναφορές που ελάμβανε από την Ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας, προειδοποιούσε για τους κινδύνους κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, που προέρχονταν από τις αποσχιστικές δραστηριότητες σε βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας από τους προπαγανδιστές των Σκοπίων.
» Προπαγανδιστές οι οποίοι στη διάρκεια της κατοχής αλλά και αμέσως μετά την απελευθέρωση εισέρχονταν στο ελληνικό έδαφος, προσπαθώντας να κάνουν διαλυτική δουλειά στις γραμμές του σλαβόφωνου πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας.
» O στρατηγός Σαράφης είχε αποστείλει για το θέμα αυτό σχετική αναφορά στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου. Όπως συγκεκριμένα έγραφε, ότι το τάγμα των σλαβοφώνων ολόκληρο, υπό τον καπετάνιο Γκότσε, δεν εξετέλεσε ορισμένη διαταγή επιχειρήσεων και κατέφυγε στην περιοχή των Γιουγκοσλάβων. Άρχισε μια προπαγάνδα και ενέργειες με διείσδυση στην περιοχή μας για την αυτονόμηση της Μακεδονίας. Η "Πρώτη Αιγαιακή Ταξιαρχία Κρούσης" από Σλαβομακεδόνες παρελαύνει στο Μοναστήρι».
Ο Μακεδών
Voria
https://kostasxan.blogspot.com/2018/09/blog-post_535.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου