Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί δεν ασχολούνται με τον ρόλο των ΜΚΟ; Τι δεν καταλαβαίνεις;

Πηγή: «Δημοκρατία»
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της αυθαιρεσίας της διαχείρισης των κονδυλίων για το Προσφυγικό. Η Ε.Ε. προέβλεψε κονδύλι 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τις ΜΚΟ να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος.Όμως, οι εικόνες από τη Μόρια ήταν αποκαρδιωτικές, οι συνθήκες άθλιες και ελάχιστοι ασχολούνται στα σοβαρά με το φλέγον θέμα της απόδοσης αναλυτικού λογαριασμού.

Δεν είναι δυνατό να ρέει πακτωλός κονδυλίων για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, που εξελίσσεται σε εποικισμό της πατρίδας από αλλογενείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς, και η κατάσταση στα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών να παραπέμπει σε τριτοκοσμικές φαβέλες, όπου όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Κάποιοι θησαύρισαν με χρήματα που δεν προορίζονταν για εκείνους και ζημίωσαν την Ελλάδα ποικιλοτρόπως. Κάποιοι υπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων στη χώρα αλλά και για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας έχουν «λησμονήσει» να πράξουν όλα όσα τους επιτρέπουν και επιβάλλουν οι θέσεις ευθύνης που κατέχουν, ώστε να ζητήσουν από τους επικεφαλής των ΜΚΟ να εξηγήσουν ως το τελευταίο σεντ τα έξοδα που έχουν κάνει και τα κονδύλια που έχουν εισπράξει.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής διαψεύδει κάθε είδηση και αναφορά για πιθανή κακοδιαχείριση των συγκεκριμένων κονδυλίων και παραλείπει συστηματικά να αναφερθεί στον ρόλο των ΜΚΟ στην όλη υπόθεση.

Από αυτό το βήμα έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί στο ζήτημα και είναι το μοναδικό μέσο μαζικής ενημέρωσης που καυτηριάζει την αυθαιρεσία και την ανάληψη κομματιού της κρατικής εξουσίας από… περίεργες οργανώσεις.

Οι λειτουργούντες ως κράτος εν κράτει πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι απατηλό το αίσθημα της «ασφάλειας» που νιώθουν για το ακαταδίωκτο των πράξεών τους. Δεν απέχει πολύ η ημέρα όπου οι Αρχές της χώρας θα εξετάσουν εξονυχιστικά τα έσοδα, τα έξοδα και τις πολυποίκιλες «δράσεις» των ΜΚΟ.

πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου