Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Η Κίνα ξεκινάει την απόλυτη Οργουελική εποχή ψηφιακής δικτατορίας!

Η Κίνα οικοδομεί μια ψηφιακή δικτατορία για να ελέγξει τα 1.4 δισεκατομμυρίων πολιτών της. Για μερικούς, η «κοινωνική πίστωση» θα παρέχει προνόμια – για άλλους, τιμωρία


Ένα αμφιλεγόμενο σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας – το οποίο θα κατατάσσει τα 1.4 δισεκατομμύρια πολίτες σχετικά με τη συμπεριφορά τους σε πραγματικό χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το 2020.

Η ολοκλήρωση της κοινωφελούς υπηρεσίας και η αγορά κινεζικών προϊόντων θα θεωρείται ότι βελτιώνει την κοινωνική κατάσταση ενός πολίτη, η οποία θα βαθμολογείται μέχρι τα 800.

Αυτοί που βαθμολογούνται ως «κορυφαίοι πολίτες», θα λαμβάνουν μεταχείριση VIP στα αεροδρόμια, θα
έχουν καλά δάνεια, μειωμένες τιμές σε ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων, και θα παρακολουθούν τα ελίτ πανεπιστήμια.

Η απάτη, η φοροδιαφυγή και το κάπνισμα σε απαγορευμένες περιοχές καπνίσματος, μπορούν να μειώσουν την κατάταξή, καθώς αν αγοράσουν αντικείμενα στα σούπερ μάρκετ που η κυβέρνηση δεν εγκρίνει – όπως το αλκοόλ ή τα βιντεοπαιχνίδια.

Εκείνοι με χαμηλό κοινωνικό σκορ αποκλείονται από τις καλύτερες θέσεις εργασίας, αποκομμένοι από το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας και μάλιστα εμποδίζονται να στέλνουν τα παιδιά τους στα κορυφαία σχολεία.

Η Κίνα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα δίκτυο μέχρι 600 εκατομμυρίων παρακολούθησης με κάμερες που θα λειτουργούν με AI, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της για την επιβολή του συστήματος.



 
Αυτή η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο συνδυάζεται με τα κυβερνητικά αρχεία των πολιτών – συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού, εκπαιδευτικού και οικονομικού τους ιστορικού.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας καλεί το σύστημα «κοινωνική πίστωση» και λέει ότι θα είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2020, σύμφωνα με νέα έκθεση της ABC.

Αξιωματούχος του Κόμματος λέει ότι με την πάροδο του χρόνου, το πρόγραμμα θα επιτρέψει στα αξιόπιστα άτομα να περιπλανηθούν ελεύθερα κάτω από τον ουρανό, ενώ οι μη αξιόπιστοι θα δυσκολευτούν να κάνουν ακόμα κι ένα βήμα».

Το πρόγραμμα έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς δοκιμές σε επαρχίες σε ολόκληρη την Κίνα και ενισχύεται από την αναγνώριση προσώπου, τη σάρωση σώματος και την τεχνολογία γεωσκόπησης.

Ο Λιου Χου, ένας δημοσιογράφος στην Κίνα, είπε στο CBS News ότι όταν προσπάθησε να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο, του είπαν ότι απαγορεύθηκε να πετάξει επειδή ήταν σε κατάλογο αναξιόπιστων ανθρώπων.

Ο κ. Λιού έλαβε καταδικαστική απόφαση να ζητήσει συγγνώμη για μια σειρά από tweets που έγραψε και στη συνέχεια είπαν ότι η συγνώμη του δεν ήταν ειλικρινής. Ως αποτέλεσμα, το σκορ του μειώθηκε και βρέθηκε στον κατάλογο των ανεπιθύμητων.

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν ήταν τηλεοπτικό σήριαλ, δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Είναι πραγματικότητα και συμβαίνει τώρα…

πηγή

Δες και,




http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2018/10/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου