Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Σκληρή κριτική της Ρ.Μακρή για το ημερολόγιο-ντροπή του 3ου Δημοτικού Ρεθύμνου : «Φορέστε τσαντόρ ραγιάδες»

Σκληρή κριτική της Ρ.Μακρή για το ημερολόγιο-ντροπή του 3ου Δημοτικού Ρεθύμνου : «Φορέστε τσαντόρ ραγιάδες» (φώτο)
Η Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, για το ημερολόγιο-ντροπή που εξέδωσε για το 2019. Η πρώην βουλευτής επιτέθηκε μέσω Facebook στο σχολείο για τα σκίτσα που επελέγησαν για το ημερολόγιο
«Συγχαρητήρια την επόμενη φορά να ζητήσετε συγνώμη από τους Τούρκους που κάποιοι ξυπόλητοι γέροι του Μόρια λευτέρωσαν τα παιδιά σας. Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδες. Αι σιχτίρια πια», ανέφερε σε ανάρτησή της η κ. Μακρή...Δεν σταμάτησε εκεί όμως και έκανε δύο ακόμη αναρτήσεις, καταγγέλλοντας την  «προπαγάνδα σε μικρά παιδιά» από κάποιους που «προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία», ενώ απαίτησε να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι.

Αναλυτικά έγραψε:
«Η ανάγκη «υπεράσπισης» δείχνει και τη σοβαρότητα του θέματος και της κατάστασης. Κάποιους τους ενοχλεί η αλήθεια… γι αυτό άρπαξαν τα μαύρα μολύβια για να αποκρύψουν ότι προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από προπαγάνδα σε μικρά παιδιά. Η υποταγή σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού δεν είναι καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.
Είναι προπαγάνδα. Επικίνδυνη προπαγάνδα. Προπαγάνδα ωραιοποίησης των βασανιστηρίων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τιμή τους και καμάρι τους να είναι γιουσουφάκια. Θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου να είμαι Ελληνίδα που προσκυνάω μόνο Λεωνίδες και Κολοκοτρώνηδες».
«Επιτίθεμαι με όση σφοδρότητα μου επιτρέπει η Ελευθερία του Λόγου εναντίον εκείνων των υπευθύνων δημοτικών συμβούλων ή εκπαιδευτικών του Δημοσίου που σκόπιμα και ύπουλα επέλεξαν “φανταστικές απεικονίσεις” αποκλειστικά ισλαμικών ειδυλλιακών στιγμιοτύπων του Ρεθύμνου επί Τουρκοκρατίας για να κοσμήσουν ένα σχολικό ημερολόγιο, υποβάλλοντας σε μαθητες δημοτικού την ιδέα πως η ζωή των μουσουλμάνων υπό τον Οθωμανικό Ζυγό υπήρξε τουλάχιστον εξίσου ειδυλλιακή και αξιομνημόνευτη όσο και εκείνη των υπόδουλων ραγιάδων του Ρεθύμνου.
Απαιτώ μάλιστα να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι που επέλεξαν, οργάνωσαν και κατηύθυναν αυτό τον τρόπο εθνομηδενιστικής προπαγάνδας, σε μια στιγμή μάλιστα που η ελληνική νεολαία αυθόρμητα ξεσηκώνεται ενάντια σε πράξεις εθνικής μειοδοσίας στη Μακεδονία, στην Κύπρο και στην Βόρειο Ήπειρο.
Η χυδαιότητα, οι ύβρεις, η λάσπη, οι απειλές κατά ζωής και η προσπάθεια Τοπικών αρχόντων και δασκάλων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν ψευδώς υποτιθέμενες επιθέσεις σε σχολεία και πολίτες με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Είναι γνωστές οι τακτικές που ακολουθούσαν από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η αλήθεια πονάει γιατί είναι σκληρή και δεν μπορεί να κρυφτεί όση λάσπη και αν πετάξετε». 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2816384678387583&set=a.429311007094974&type=3 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/alla-kommata/730533_epithesi-tis-rahil-makri-se-dimotiko-sholeio-gia-imerologio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου