Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Συμβαίνουν και εις Παρισίους: Ο Γάλλος Λαζόπουλος είπε «ναζί» τα «κίτρινα γιλέκα»

Ο Nicolas Canteloup είναι Γάλλος σατιρικός παρουσιαστής και μίμος. Σύμφωνα με τον Νίκο Αλιάγα «Ο Nicolas Canteloup είναι κάτι ανάμεσα σε Λάκη Λαζόπουλο και Γιώργο Μητσικώστα».

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μιμούμενος τον Εμμανουέλ Μακρόν, ο Nicolas Canteloup, το αστέρι του γαλλικού καναλιού TF1, απεφάνθη: «το κίνημα των κίτρινων γιλέκων εκφράζει ρατσιστικό  λόγο, κάτι που υποδηλώνει ότι μετονομάζουμε τα κίτρινα γιλέκα, σε καφέ πουκάμισα ...».

Ο Canteloup, με το πρόσχημα του "χιούμορ", δεν δίστασε να συγκρίνει τις εκατοντάδες χιλιάδες των Γάλλων με τα διαβόητα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου ή S.A. που φορούσαν καφέ πουκάμισα.
Το κίνημα διαμαρτυρίας των "Κίτρινων γιλέκων" (Gilets Jaunes), που έχει φέρει σε δεινή θέση τον Μακρόν, σε αντίθεση με τις κινητοποιήσεις που συνήθως διοργανώνονται από τα συνδικάτα, οργανώθηκε αυτόνομα και κυρίως με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  Απλοί Γάλλοι και Γαλλίδες κρατούν γαλλικές σημαίες και ψέλνουν τον εθνικό ύμνο, ενώ απόντες φαίνεται να είναι οι μουσουλμάνοι και οι λοιποί «ενσωματωμένοι Γάλλοι». Λευκοί Γάλλοι με σημαίες! Ω, μοντιέ! Έντρομος ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Καστανέρ, κατηγόρησε την «ακροδεξιά» και την Μαρίν Λεπέν, ότι βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια στην πρωτεύουσα..

Και ήρθε τώρα ο Canteloup, ένας πολύ πιστός υποστηρικτής του Μακρόν, να συγκρίνει αυτό το αυθόρμητο πατριωτικό λαϊκό κίνημα που αρχικά ξεκίνησε ως διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στα καύσιμα, με τους ναζί.

ΚΟ / από εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου