Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Η συμφωνία της ντροπής: Οι Τούρκοι θέλουν να σφάξουν τους Κούρδους – Χάρτης-ντοκουμέντο ξεμπροστιάζει Ερντογάν-Τραμπ



Με έναν χάρτη και μόνο επιβεβαιώνεται η προδοσία του Τραμπ κατά των Κούρδων. Είναι γνωστό πως η μοναδική επιθυμία των Τούρκων, είναι η εξάλλειψη της κουρδικής οντότητας από τα νότια σύνορα της Τουρκίας. Ένας χάρτης αποδεικνύει πως οι δικαιολογίες του Τραμπ και ψέματα του Ερντογάν εξυπηρετούν τον σκοπό των Τούρκων. Οι Γάλλοι βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να μαζέψουν τα «σπασμένα» του Λευκού Οίκου και να συνεχίσουν με επιτυχία την μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Στο πιο κρίσιμο σημείο του πολέμου κατά του ISIS, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκαταλείπει και δίνει ευκαιρία στους τζιχαντιστές συμμάχους των Τούρκων να ανασυγκροτηθούν. Είναι βέβαιο όμως, ότι Κούρδοι και συριακός στρατός δεν θα επιτρέψουν την αναγέννηση των υποστηριζόμενων από τους Τούρκους τρομοκρατών.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Τραμπ καθόλου πειστικές. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι το ISIS ηττήθηκε και γι΄ αυτό οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο παραμονής.

Η ακαριαία παραίτηση του υπουργού Άμυνας Τζ. Μάτις ήταν η πιο ηχηρή διάψευση αυτής της άποψης. Τότε η Τουρκία ανέλαβε να υποστηρίξει το αφήγημα Τραμπ μ΄ ένα “παραμύθι” που λέει ότι ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να εκκαθαρίσει όποιες δυνάμεις του ISIS εξακολουθούν να μάχονται.



Το “παραμύθι” Ερντογάν δεν στέκει κι αυτό προκύπτει από τον χάρτη. Για να πολεμήσουν οι Τούρκοι το ISIS, θα πρέπει να διασχίσουν μια τεράστια απόσταση 360 χιλιομέτρων οι οποίες ελέγχονται από συριακές δυνάμεις!

Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα θέλει απλά να δημιουργήσει μια “ζώνη ασφαλείας” 30 χιλιομέτρων. Να “εκκαθαρίσει” τους Κούρδους με απλά λόγια. Δεν έχει καμία απολύτως επιθυμία να πολεμήσει το ISIS, με το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι η συνεργασία τους ήταν αγαστή.

Επιπλέον η “στρατιωτική τουρκική μηχανή” έχει αποδειχτεί πολλάκις πολύ διστακτική να προχωρήσει σε σοβαρές χερσαίες επιχειρήσεις. Όλες οι επιχειρήσεις που έχει κάνει η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας είχαν ως “αιχμή του δόρατος” φανατικούς ισλαμιστές αντιπάλους του Άσαντ!

Ο “ένδοξος στρατός” για τον οποίο μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ δεν είναι καθόλου τολμηρός. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι δεν αισθάνονται ασφαλείς ακόμη και μετά από την αποχώρηση των Αμερικανών και απαιτούν τώρα και από τους Γάλλους να αποσυρθούν.

Στον Ευφράτη κι εκεί παρά τις φαινομενικές επιτυχίες, τα προβλήματα δεν είναι λίγα και μέσα από πληθώρα πληροφοριών που φτάνουν στο Ελληνικό πεντάγωνο, βγαίνουν συμπεράσματα ότι ένα ντόμινο λαθών έχει φέρει σε δύσκολη κατάσταση τις Τουρκικές μονάδες που επιχειρούν εκεί.

Οι διαρκείς διώξεις έχουν κάνει τεράστιο κακό εντός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που στις πραγματικές πολεμικές συνθήκες δεν δείχνουν απλώς, αλλά φαίνονται με ποικίλους τρόπους πως είναι το βασικό συστατικό που καταρρακώνει πρώτα απ’ όλα το ηθικό στελεχών και στρατιωτών.



Το Anadolu μετέδωσε τις δηλώσεις ενός από τους διοικητές των δυνάμεων που αντιπολιτεύονται τον Άσαντ (FSA).

Ο Σεύφ Έντου Μπεκίρ, δήλωσε στο Anadolu ότι η Γαλλία θα είναι σε θέση να υποστηρίξει το YPG/PKK στην περιοχή ανατολικά του Ποταμού Ευφράτη. “Θα εκκαθαρίσουμε την περιοχή μας από το PKK και το Daesh”, δήλωσε, σύμφωνα με το Militaire.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν επέκρινε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για την απόφαση να αποσύρει δυνάμεις από τη Συρία. Ο Μακρόν μίλησε για το YPG επισημαίνοντας ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε τι του χρωστάμε”.

Εκπρόσωποι του PKK και του YPG επισκέφθηκαν το Παρίσι για να υπενθυμίσουν τον κίνδυνο που υπάρχει από το Daesh για την Ευρώπη. Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι τα στρατεύματά τους θα παραμείνουν στη Συρία μετά την απόφαση απομάκρυνσης των ΗΠΑ.



https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf.html








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου