Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Συναγερμός στην Α.Μεσόγειο: Έβγαλε ερευνητικό σκάφος το Ισραήλ – Σε απόσταση «αναπνοής» Τουρκική φρεγάτα – Απλώνεται & το Ελληνικό ΠΝ



Ισραήλ, Κύπρος, Ελλάδα, αλλά και Αίγυπτος οφείλουν μετά τις πολύ άσχημες προχθεσινές εξελίξεις στην Συρία και την παράδοση ουσιαστικά της χώρας στα «νύχια του Ερντογάν», που ορέγεται την αναβίωση του εθνικού όρκου, να δημιουργήσουν έναν ισχυρότατο αμυντικό άξονα που θα αντικρούει τα σχέδια της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο-Αιγαίο, Μέση Ανατολή και θα διασφαλίζει τον East Med και τα υπόλοιπα σχέδια τους.



Οι Τούρκοι ήδη κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα για να υφαρπάξουν την Βόρεια Συρία και το Β.Ιράκ, με στόχο να δημιουργήσουν ένα νέο «τουρκικό Κόσοβο» αυτήν την φορά, που θα κατοικείται αποκλειστικά από Τουρκμένους το οποίο θα εντάξουν πρώτο στην νέα οθωμανική τους αυτοκρατορία.

Την ίδια στιγμή, μισθωμένο ερευνητικό πλοίο που θα διεξάγει έρευνες επ’ ωφελεία του Ισραήλ, κινήθηκε από τη Δυτική Μεσόγειο, πέρασε Νότια από την Κρήτη και έφτασε στην Ανατολική Μεσόγειο για να ξεκινήσει να εργάζεται το επιστημονικό προσωπικό που έχει ως πλήρωμα.

Η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις μιας και φαίνεται πως υπάρχει μια συγκεκριμένη νέα δυναμική, ενώ από την άλλη πλευρά η Τουρκία, σε κοντινή απόσταση έχει στείλει μια φρεγάτα να παρακολουθεί τις κινήσεις του ερευνητικού, ίσως και μουδιασμένα, γνωρίζοντας ότι το Ισραήλ σε καμία περίπτωση δεν αστειεύεται και δοθείσης της ευκαιρίας δεν πρόκειται ν’ αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, σηκώνοντας το γάντι, αναφέρει το hellasjournal.

Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν σε εξέλιξη μεγάλη άσκηση χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ με Κυπρίους των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ πάνω από την Κύπρο πέταξαν συνολικά 80 αεροσκάφη του Ισραήλ, διαφόρων τύπων και οι πιλότοι τους ασκήθηκαν τόσο πάνω από το έδαφος ενώ έδωσαν μεγάλη βαρύτητα και σε σενάρια που εκτυλίχθηκαν πάνω από θαλάσσιο περιβάλλον, στο πλαίσιο εκπαιδεύσεων που έχουν να κάνουν με την προστασία θαλάσσιας πλατφόρμας ακόμη και από πολεμικά αεροσκάφη.



Την ίδια ώρα φρεγάτες του Ελληνικού Στόλου συνεχίζουν να πλέουν στα νερά της Μεσογείου, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση για την ρότα που έχει χαράξει η Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρείας στρατιωτικής δύναμης που αναπτύσσεται στη Μεσόγειο.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ-Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η Άγκυρα θα κινηθεί προς την νότια Βουλγαρία και την Δυτική Θράκη, ξεκινώντας προβοκατόρικα σχέδια για την μελλοντική απόσχιση τους, μιας και αποτελούν «τα σύνορα καρδιάς του Ερντογάν».

Στην Κύπρο, οι τουρκικές δυνάμεις ετοιμάζονται μετά την αποχώρηση της ειρηνευτικής δύναμης να προελάσουν για να υφαρπάξουν αρχικά το 6% της νεκρής ζώνης, προετοιμαζόμενες στην συνέχεια για το υπόλοιπο τμήμα.

Τα ίδια και χειρότερα ετοιμάζουν οι Τούρκοι στην Συρία με τους Ιρανούς κατά του Ισραήλ, ενώ το τουρκικό σχέδιο δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους, αφορά τον πλήρη έλεγχό του από την Τουρκία, κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια.

Για αυτό δηλώνει ο «φιλάνθρωπος » Τούρκος πρόεδρος στον Μ. Νετανιάχου ότι οι καταπιεσμένοι στην Μ.Ανατολή κοιτούν προς σ’ αυτόν μόνο, εννοώντας τους δυστυχισμένους Παλαιστινίους, που προσβλέπουν στην Άγκυρα.

Στην Αίγυπτο, η 5η φάλαγγα ονομάζεται «αδελφοί μουσουλμάνοι» (αριθμούν πολλά εκατομμύρια), οι οποίοι υπακούουν τυφλά στα κελεύσματα του Ερντογάν, ο οποίος μέσω αυτής της οργάνωσης, θέλει να ελέγξει την χώρα κάτι που γνωρίζει ο πρόεδρος Αλ Σίσι.

Για όλους αυτούς του λόγους και ειδικά λόγω της αποχώρησης των ΗΠΑ, αλλά και κυρίως λόγω του επικίνδυνα αλαζόνα Ερντογάν, ο άξονας Ελλήνων, Ελληνοκυπρίων, Ισραηλινών και Αιγυπτίων είναι μονόδρομος πλέον.

Πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:

Να δημιουργηθεί κοινή στρατιωτική δύναμη με επιτελείο των τεσσάρων χωρών , η οποία δεν θα διαφυλάττει μόνο τον αγωγό EastMed αλλά όλες τις εγκαταστάσεις.

Να υλοποιηθεί μόνιμη μεταστάθμευση ελληνικών αεροσκαφών, και ελικοπτέρων στην αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», με παράλληλη περιστασιακή παρουσία ισραηλινών και αιγυπτιακών αεροσκαφών μέσω ασκήσεων. Ενώ σε Ελλάδα Αίγυπτο και Ισραήλ θα σταθμεύει συνεχώς κοινή δύναμη πολεμικών σκαφών των χωρών αυτών.

Να υπάρξει κοινή προσπάθεια έρευνας στον αμυντικό τομέα με την συνδρομή ισραηλινών κυρίως Ινστιτούτων Τεχνολογίας και Ανάπτυξης με σκοπό την δημιουργία νέων οπλικών συστημάτων.

Η παρουσία ισραηλινών αεροσκαφών στο FIR Λευκωσίας ενοχλεί τρομερά την Άγκυρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τους όμως είναι ο EastMed, ο οποίος αποκλείει την οριοθέτηση της τουρκικής ΑΟΖ σύμφωνα με τους χάρτες του Χ.Ακάρ.

Αυτό θα ήταν αιτία πολέμου για τον Ερντογάν που θα κάνει τα πάντα για να ακυρώσει το σχέδιο αυτό.

Το Ισραήλ δεν επιθυμεί την εμπλοκή της Τουρκίας στα ενεργειακά, λόγω του ότι η «τουρκική ΑΟΖ» φτάνει έως την ισραηλινή και αιγυπτιακή ΑΟΖ και αυτό δημιουργεί συνειρμούς πολύ επικίνδυνους στην Α.Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ όμως, με την στάση τους στην Συρία ότι και να λένε κάποιοι, φαίνεται ότι αποσύρονται από την περιοχή διακριτικά λόγω της μεγάλου χρέους της οικονομίας της χώρας.

Αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε «αυτόκλητους-ηγεμόνες» όπως ο Ερντογάν, να θελήσουν να δημιουργήσουν σε αυτό το κενό εξουσίας τα όνειρα τους για την νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, 100 χρόνια ακριβώς μετά την διάλυση της.

Εκεί όμως, θα έχουμε δράση εκ των πραγμάτων τριών ή τεσσάρων χωρών όπως προαναφέραμε, διότι οτιδήποτε άλλο μπροστά στον νέο-οθωμανικό κίνδυνο προέλασης θα ήταν απλή «ασπιρίνη» στον βαριά άρρωστο.

Αυτό το γνωρίζουν οι ηγεσίες των χωρών της περιοχής ακόμα πιο βαθιά μετά την «αιφνιδιαστική» απόφαση Τραμπ στην Συρία, αλλά και της συνεχούς απόσυρσης και ρωσικών δυνάμεων (σήμερα αποχώρησαν 150 Ρώσοι στρατιώτες αντιαεροπορικών δυνάμεων) από το συριακό έδαφος .

Το «μυστικό» αυτό το γνωρίζουν ο Νετανιάχου, ο Σίσι , ο Αναστασιάδης και φυσικά ο Α.Τσίπρας και κινούνται ήδη παρασκηνιακά εναντίον του Τούρκου σουλτάνου που διάγει περίοδο νέων κατακτήσεων.



https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CE%B5%CF%81%CE%B5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου