Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ο Χρ. Γιαλλουρίδης «ξεγυμνώνει» τον Τσίπρα: «Εκχώρησε γλώσσα & ιθαγένεια» – Η Ελλάδα κινδυνεύει – Σε 5 λεπτά όλη η αλήθεια για τις «Πρέσπες»








Αυτά που αναφέρει εδώ και μήνες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, αυτά που φωνάζει και προσπαθεί με ηρεμία και επιχείρηματα να εξηγήσει, έρχονται σιγά-σιγά γνωστοί καθηγητές με κύρος, να μας επιβεβαιώσουν.Ο Α. Τσίπρας δεν έδωσε μόνο όνομα, αλλά γλώσσα και ιθαγένεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στο μέλλον θα ανοίξει το καπάκι των διεκδικήσεων, καθώς οι Σκοπιανοί θα διεκδικήσουν τα πάντα από την χώτα μας. Αυτό σε πρώτη φάση θα γίνει με την δήθεν «Μακεδονική» μειονότητα και θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά, δυστυχώς..


Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Τα Σκόπια αποκτούν μια «διεθνή νομιμοποίηση» στο παγκόσμιο σύστημα κρατών, που «παρέχεται από την Ελλάδα», η οποία όμως «δεν κερδίζει τίποτε» από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

Ο κ. Γιαλλουρίδης εκτιμά ότι η Συμφωνία έχει οφέλη για τα Σκόπια, τους δυτικούς και το ΝΑΤΟ, αλλά όχι για τη χώρα μας και αμφισβητεί και την δυνητικά θετική επίδραση της στην οικονομική ανάπτυξη περιοχής.


«Για τα Σκόπια σημαίνει μια διεθνή νομιμοποίηση, που παρέχεται από την Ελλάδα, που είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα της χώρας αυτής, την ευρωπαϊκή προοπτική της και την οικονομική ανάπτυξη της. Η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτε, γιατί ούτως ή άλλως είχαμε μια καλή σχέση με τα Σκόπια, πάντοτε, από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Η Ελλάδα δεν είχε προβλήματα. Δεν ήταν αναγκαία η Συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσουμε την επικοινωνία και την οικονομική μας παρουσία στα Σκόπια, αυτή υπήρχε πάντοτε» τονίζει ο κ. Γιαλλουρίδης.

Σε ότι αφορά τη νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γιαλλουρίδης επισημαίνει ότι «αναγκαστικά» θα χρησιμοποιείται στις διεθνείς επίσημες συναντήσεις, αλλά όχι και στην καθημερινότητα, στην επικοινωνία, στις επαφές.

«Στο «ταμπελάκι» στις διεθνείς συναντήσεις θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Στη γλώσσα, τη διεθνοπολιτική, δηλαδή, στην επαφή, στην παρουσία στα διεθνή media θα είναι “μακεδόνες”, με ελληνική υπογραφή πλέον. Υπήρξε, μέσα από τη Συμφωνία, εκχώρηση γλώσσας και ιθαγένειας» υποστηρίζει ο κ. Γιαλλουρίδης και προσθέτει:

«Σε επίπεδο αντιπροσωπειών θα υπάρχει το ταμπελάκι, όπου θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία, αναγκαστικά, δηλαδή, στις διεθνείς συναντήσεις, τις επίσημες. Αλλά στην πολιτική χρήση του όρου, που είναι πολύ πιο συχνή, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, στα ΜΜΕ, παντού θα είναι “Μακεδονία”. Θα είναι μια παρουσία ταυτότητας “μακεδονικής” διεθνώς. Τα κράτη είναι φορείς ταυτοτήτων».

Ο γνωστός διεθνολόγος αμφισβητεί επίσης την άποψη ότι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, διά της εισόδου της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, θα συμβάλλει στην περαιτέρω σταθεροποίηση των Βαλκανίων.

«Δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή μας, τα οποία να επιλύσει ή να διορθώσει το ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα με την Ελλάδα, ούτε και υπήρχε περίπτωση στο μέλλον. Τα προβλήματα με την Αλβανία δεν είναι αυτής της φύσης που να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ. Η Σερβία είναι φιλική χώρα προς την Ελλάδα…. Εμείς, αντίθετα, διασαλεύουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία – δεν είναι εχθρικές – αλλά δεν είναι αυτές που θα μπορούσε να είναι. Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία ήταν διαχρονικά καλές».

Σε ερώτηση εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η Συμφωνία ως πρότυπο επίλυσης διαφορών μεταξύ άλλων χωρών, ο κ. Γιαλλουρίδης απαντά αρνητικά. «Τα κράτη, όταν διαπραγματεύονται, διαπραγματεύονται για αμοιβαίο όφελος. Δεν διαπραγματεύονται για να δώσει το ένα στο άλλο, χωρίς να πάρει τίποτε. Διότι αμοιβαίο όφελος σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει. Υπάρχει όφελος των Σκοπίων, υπάρχει όφελος των Δυτικών, υπάρχει όφελος του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει όφελος της Ελλάδας. Είναι παράδειγμα προς αποφυγή» υποστηρίζει.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό τοπίο στην ευρύτερη περιοχή μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας, ο κ. Γιαλλουρίδης ισχυρίζεται ότι η επίδραση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιάφορη, τουλάχιστον για τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας μας.

«Η Ελλάδα είχε και έχει οικονομική παρουσία στο χώρο των Βαλκανίων, δεν επηρεάζεται αυτό από τη Συμφωνία ή τη μη Συμφωνία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες ήσαν και είναι παρόντες, δεν υπήρχαν αρνητικά αντανακλαστικά, υπήρχαν και υπάρχουν συναλλαγές και καλές σχέσεις».

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεντεύξεων του Αθηναϊκού Πρακτορείου με πέντε Έλληνες διεθνολόγους και στόχο να παρουσιαστεί το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Σκοπίων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και τα επόμενα βήματα.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Με άρθρο του πάντως στην ελληνική έκδοση του Economist, που κυκλοφορεί με τη Real News, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πεπεισμένος πως το 2019 θα είναι μια ιστορική χρονιά. «Όχι μόνο γιατί συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και γιατί θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών», όπως τονίζει. «Η χώρα βρίσκει ξανά βηματισμό, η κανονικότητα έχει επιστρέψει και η κοινωνία έχει λόγο να αισιοδοξεί ξανά» σημειώνει. Στην Ελλάδα, συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, «μια προοδευτική κυβέρνηση, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να διασφαλίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, να αποκαταστήσει αδικίες έναντι των πολλών, να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Και πρόσφατα, έβαλε τέλος σε μια διένεξη σχεδόν 30 ετών, με τους βόρειους γείτονες μας, η οποία αποτέλεσε διαχρονικά τροφή για τον εθνικισμό και την ακροδεξιά και στις δύο πλευρές των συνόρων».

Ήρθε στιγμή να τον κρίνουμε τον Α. Τσίπρα, στις κάλπες σε πρώτη φάση, εκτός εα΄ν θέλουμε και νέες τραγωδίες!

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

«Η Ελλάδα επιστρέφει κάτω από τον Όλυμπο, κάτω από την Λαμία». Σε πέντε λεπτά όλη η αλήθεια για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη Μακεδονία.

Μιλά ο Γιώργος Παύλος, Πανεπιστημιακός, Καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας όπου τονίζει πως η συμφωνία μας γυρνά στο 1821.

Περιγράφει πως διαχωρίζουν την Μακεδονία από την αρχαία Ελλάδα.

«Η Μακεδονία δεν έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό» αυτό λέει η συμφωνία.

«Αυτό είναι ένα ψέμα που το προωθούν μεγάλα διπλωματικά κέντρα, μεγάλα διεθνή κέντρα, για να περιοριστούν οι Ελληνες κάτω από τον Όλυμπο.

Μπήκαν οι βάσεις όλος ο ελληνισμός της Μακεδονίας να αποχωρήσει από Ηπειρο, Μακεδονία, Θράκη» τονίζει ο καθηγητής.

Δείτε το βίντεο




https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%ce%bf-%cf%87%cf%81-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%be%ce%b5%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%83.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου