Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΔΑΣΚΑΛΑ, ΑΝΝΑ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Η Άννα Τζιροπούλου-Ευσταθίου εγεννήθη στον Πειραιά. Είχε καταγωγή από την Κεφαλονιά.
Εσπούδασε Ελληνική και Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Institut Francais d’ Athenes, Ιταλική Γλώσσα στην Casa d’ Italia, Ισπανική στο Ινστιτούτο της ισπανικής πρεσβείας, και μουσική στο Ωδείον Αθηνών (με καθηγητή στην Θεωρία–Αρμονία Μουσικής τον Ακαδημαϊκό Μενέλαο Παλλάντιο).
Ήταν μέλος της «Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς» και του «Ομίλου Πειραιώς για την διάδοση της ελληνικής γλώσσης», του οποίου επί διετίαν διετέλεσε αντιπρόεδρος.
Το 1994 εξελέγη παμψηφεί «Τακτικόν μέλος-εταίρος» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΚΩΝΙΑΣ, η οποία εδρεύει στο Bilbao Ισπανίας.
Ήταν μόνιμο μέλος της ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, καθώς και του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
Ως εισηγήτρια σε πολλά διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είχε δώσει περισσότερες από 600 διαλέξεις, γλωσσικού κυρίως περιεχομένου κι είχε λάβει μέρος σε πάρα πολλές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σε διαφόρους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και σε διεθνή δορυφορικά προγράμματα.
Ήταν επίσης καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου δίδασκε ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης και διαλέκτρια της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).
Ήταν επίσης διευθύντρια σπουδών της σχολής «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», όπου εδίδασκε το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών με πρωτότυπη μέθοδο ιδίας επινοήσεως.

Εργογραφία, κάποια από τα έργα της...
  • «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης»: 7 διδακτικά βιβλία πλήρους εκμαθήσεως της κλασσικής Ελληνικής Γλώσσης.
  • «ΤΡΑΓΩΔΙΑ – Νέα Δεδομένα», εκδ. Γεωργιάδη.
  • «Αισχύλου Ευφορίωνος Αθηναίου ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ (Σύγχρονος Απόδοσις αρχαίου Κειμένου, Εισαγωγή, Σχόλια, Επίμετρον)», εκδ. Γεωργιάδη.
  • «Ημερολόγιον από τον πόλεμο του 1940 – ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ (με σχόλια, και παράλληλα εδάφια από την Αρχαία μας Ιστορία)», εκδ. Νέα Θέσις.
  • «Πώς η Ελληνική γονιμοποίησε τον ευρωπαϊκό λόγο», εκδ. Νέα Θέσις. Όπου απέδειξε περίτρανα ότι το 80-90% των λέξεων των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, κλπ.) προέρχονται εκ της ελληνικής γλώσσης.
  • «ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ – Πώς η Ελληνική γονιμοποίησε τον παγκόσμιο Λόγο», εκδ. Γεωργιάδη.
  • «Όμηρος Τηλεμάχου Οδυσσείδης», εκδ. Γεωργιάδη.
  • «Γκρεκάνικο Λεξικό», εκδ. Νέα Θέσις.
  • «Τραγωδία και Αριστοτελική Κάθαρσις», εκδ. Γεωργιάδη.
  • «Ο εν τη λέξει λόγος», εκδ. Γεωργιάδη.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΓΛΥΚΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΙΑ ...ΟΛΟΣΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΣ, ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ.
https://www.youtube.com/watch?v=dZNcIA2tqSA
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου