Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Πλούσιες μουσουλμανικές χώρες ζήτησαν «βοήθεια» από γνωστό ραβίνο να πείσει τους ευαγγελικούς ότι οι Εβραίοι μπορούν να γίνουν γέφυρα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων

Η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν πιστεύουν ότι ο δρόμος προς τους Ευαγγελικούς των ΗΠΑ περνάει μέσα από τους Εβραίους.Αυτό τουλάχιστον είναι ένα από τα μαθήματα που προέρχονται από μια συνομιλία με τον ραβίνο Marc Schneier, τον ραβίνο της πλούσιας Συναγωγής Hampton στη Νέα Υόρκη, ο οποίος περνάει πολύ χρόνο στις χώρες του Περσικού Κόλπου ως επικεφαλής του Ιδρύματος για την Εθνική Κατανόηση (Foundation for Ethnic Understanding), μια οργάνωση που προωθεί τους εβραιο-ισλαμικούς δεσμούς.
"Μου ζητήθηκε από Σαουδάραβες και Μπαχρεϊνούς να βοηθήσω στη δημιουργία μιας σχέσης μεταξύ αυτών και της ευαγγελικής κοινότητας στις ΗΠΑ", δήλωσε σε συνέντευξή του στην Ιερουσαλήμ για μια μακρά στάση προς και από τις χώρες του Κόλπου, προσθέτοντας ότι αυτό είναι μια αναγνώριση εκ μέρους τους του πόσο ισχυρή είναι η ευαγγελική κοινότητα στις ΗΠΑ".

Ο - παντρεμένος 6 φορές και ένας από τους πιο διάσημους ραβίνους των ΗΠΑ Schneier, που συμμετέχει στα συμβούλια διάφορων διαθρησκειακών ινστιτούτων που δημιουργήθηκαν την περασμένη δεκαετία από πέντε από τα έξι εμιράτα του Περσικού Κόλπου, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον για την κοινότητα των ευαγγελικών είναι ένα νέο φαινόμενο "τους τελευταίους μήνες, μετά τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τις εκτιμήσεις ότι υπάρχουν μεταξύ 80 και 100 εκατομμυρίων χριστιανών ευαγγελικών στις ΗΠΑ. Είναι η βάση στήριξης του Trump".

Ο Schneier δήλωσε ότι τον Μάρτιο θα ηγηθεί ομάδας κορυφαίων Ευαγγελικών ποιμένων από τις ΗΠΑ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ακριβώς όπως οι Ευαγγελικοί είναι υπέρ του Ισραήλ, είπε ο Schneier, το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα φιλο-ισραηλινό μουσουλμανικό κράτος. "Έτσι, αν πρόκειται να ξεκινήσετε μια διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ Ευαγγελικών και Μουσουλμάνων, η καλύτερη χώρα για να ξεκινήσετε είναι το Αζερμπαϊτζάν".

Ο Schneier, ο οποίος έχει συμμετάσχει εδώ και χρόνια σε διαθρησκειακούς διαλόγους, δήλωσε ότι "μια αυξανόμενη σύγκρουση στον κόσμο των θρησκειών είναι το χάσμα μεταξύ Ευαγγελικών Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες".


ΚΟ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου