Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Οι Ισραηλινοί προειδοποιούν: «Yπάρχει πιθανότητα επεισοδίου σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο» – «Φορτώνονται» τα νησιά με πυροβόλα Rheinmetall



«Μήνυμα» της ισραηλινής κυβέρνησης προς την Αθήνα εκτιμάται πως είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz, η οποία αναφέρει ότι η Τουρκία ξεκινά γεώτρηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, θέλοντας να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων κυρίως την Ελλάδα. Η ισραηλινή εφημερίδα επικαλείται εκτός των γνωστών δηλώσεων του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου και πηγές της, για σχεδιαζόμενες «τουρκικές κινήσεις» που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες εντάσεις όχι μόνο με την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα, για την ιδιοκτησία των φυσικών πόρων προφανώς και στο Αιγαίο.
Στην ουσία με έμμεσο τρόπο οι Ισραηλινοί προειδοποιούν για μελλοντικό θερμό επεισόδιο στην περιοχή.

Οι προσπάθειες να ωφεληθούν οι Τούρκοι από την ύπαρξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, αναφέρεται ενδεικτικά.

Οι Τούρκοι σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο «επειδή η Ελληνοκυπριακή κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε» τις εκβιαστικές προτάσεις της Άγκυρας για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης μετά από συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακίνσι.



Οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι διαχειρίζονται τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του νησιού, λένε ότι τυχόν μελλοντικά οφέλη από τα ευρήματα φυσικού αερίου θα μοιραστούν τελικά με όλους τους Κύπριους.

Ο Τσαβούσογλου όμως είπε ότι η Άγκυρα δεν θα ικανοποιείται από τέτοιες δηλώσεις και….προειδοποιεί.


ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Όλο αυτό το σκηνικό όπως είναι φυσικό έχει κτυπήσει «κόκκινο συναγερμό» στο ελληνικό Πεντάγωνο , στο οποίο οι επιτελείς μετά τις πρόσφατες κρίσεις προετοιμάζουν εκτός όλων άλλων και την περιοχή των νήσων μας, για όλα τα σενάρια τα οποία ενδεχομένως θα θελήσει να φανερώσει η απίστευτη τουρκική προκλητικότητα.

Τουρκικό δημοσίευμα σε αμυντική ιστοσελίδα μάλιστα αναφέρει ότι ο αμερικανικός στρατός θα παραδώσει στην Ελλάδα τον Μάρτιο, 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior.

Η Ελλάδα υπέγραψε συνολικά σύμβαση για 70 ελικόπτερα αυτού του τύπου τον περασμένο Μάιο.

Από αυτά τα 36 ελικόπτερα θα παραδοθούν σε πλήρη διαμόρφωση, 24 θα δοθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τα υπόλοιπα 10 θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά.

Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι τα ελληνικά ελικόπτερα τύπου OH-58D Kiowa Warrior, εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν κυρίως στα νησιά του Αιγαίου…φυσικά λόγω Τουρκίας.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα αυξηθεί κατακόρυφα με την επιχειρησιακή αξιοποίηση αυτών των εξοπλισμένων εναέριων μέσων, τα οποία κινούνται με μεγάλη ταχύτητα υλοποιώντας απίστευτες μανούβρες.

Την ίδια στιγμή, εν μέσω τουρκικής επιθετικότητας με συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και λεκτικές απειλές από το σύνολο της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, παραδόθηκαν περίπου 100 πυροβόλα Rheinmetall Mk 20 RH-202 από μονάδες της ΠΑ σε μονάδες του στρατού ξηράς που έχουν έδρα στα νησιά πρώτης γραμμής.


Πρόκειται για μία είδηση που επιβεβαιώνει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Τα πυροβόλα Rheinmetall, έχουν την δυνατότητα εξουδετέρωσης στόχων σε χαμηλό και μεσαίο υψόμετρο, ενώ είναι ικανά κατά στόχων επιφανείας.

Διαθέτουν δραστικό βεληνεκές για εναέριους στόχους 1,2 χλμ ενώ για επίγειους στόχους στα 2,5 χλμ.

Με αυτά τα πυροβόλα κατά βάση αποτρέπονται επιχειρήσεις αεραπόβασης με την χρήση ελικοπτέρων, ενώ συμβάλουν και στην εξουδετέρωση δράσης τουρκικών UAV τα οποία θα πετούσαν σε χαμηλό υψόμετρο.

Με αυτές τις κινήσεις και πολλά άλλα, η ελληνική στρατιωτική ηγεσία θωρακίζει όχι μόνο τα νησιά μας, αλλά όλη την ελληνική επικράτεια, διότι οι πληροφορίες που έρχονται από «απέναντι» δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μια πιθανή «πρόκληση», το εύρος της οποίας δεν είναι ακόμη σαφές, ενώ μέσα στα σχέδια της Ελλάδος θα είναι και η βοήθεια αν και εφόσον απαιτηθεί, προς την Κύπρο στην οποία υπάρχει ήδη τουρκικός στολίσκος που ετοιμάζεται να συνοδέψει το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο.



https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%ce%bf%ce%b9-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd-y%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου