Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Η κατοχή της Αθήνας από τους «καλούς» μας «συμμάχους»

Δεν φτάσαμε τυχαία στο να υπάρχουν και να πλουτίζουν μόνο πράκτορες των Δυτικών στην Ελλάδα. Το σκηνικό στήθηκε από παλιά. Οι καλοί μας «σύμμαχοι» είχαν αποκλείσει τον Πειραιά και την Αθήνα και δολοφονούσαν όσους έκαναν αντιπολίτευση στους τοκογλύφους που έδιναν εντολές σε Αγγλικό και Γαλλικό Στρατό. Καθάρισαν τον τόπο από τους μη χρήσιμους κι επέτρεψαν να κάνουν καριέρα μόνο οι χαφιέδες των τοκογλύφων.

Κι έτσι κανείς δεν έγραψε, δεν συλλάβισε τη λέξη Rothschild και κανείς ποτέ δεν έβαλε στη συζήτηση το ιδιοκτησιακό της Κεντρικής Τράπεζας και τα πραγματικά μας αφεντικά.

Η «αποστείρωση» ήταν ολική από παλιά. Οι τοκογλύφοι βλέπουν μακριά εκμεταλλευόμενοι τους κοντόφθαλμους Έλληνες που προσκυνούν οποιονδήποτε για το βόλεμα.

Διαβάζουμε στο «Σαν σήμερα»:


Η κατοχή των Άγγλων και των Γάλλων, περιορίστηκε μόνο στον Πειραιά αρχικά. Όμως αργότερα επεκτάθηκε μέχρι τα Πατήσια και την Πεντέλη, κυρίως λόγω του κλίματος του λιμανιού. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας πέρασαν αρκετά άσχημα τα τρία αυτά χρόνια. Το μόνο καλό που έκαναν ήταν να συμμετέχουν σε κοινωφελή έργα, όμως συγχρόνως, αναμείχθηκαν σε εσωτερικά ζητήματα. Έκλεισαν αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, συνέλαβαν δημοσιογράφους και πλήγωσαν την περηφάνια των Ελλήνων και των κατοίκων της πρωτεύουσας, όταν παρέλασαν μπροστά από το παλάτι.

Το χειρότερο περιστατικό της κατοχής, που συνετέλεσε στο μίσος των Αθηναίων προς τις κατοχικές δυνάμεις, ήταν η επιδημία χολέρας που ξεκίνησε από ένα γαλλικό πλοίο και θέρισε την πρωτεύουσα σκοτώνοντας 3.000 ανθρώπους, δηλαδή περίπου το 10% των κατοίκων της.

Η κατοχή αυτή έληξε στις 15 Φεβρουαρίου του 1857, έναν χρόνο μετά την ήττα των Ρώσων, που έφερε το τέλος του Κριμαϊκού Πολέμου. Η δημοτικότητα του Όθωνα ανέβηκε, τα κόμματα της εποχής, το «Ρωσικό», το «Γαλλικό» και το «Αγγλικό» εξαφανίστηκαν, όμως πάνω απ’ όλα ήδη η Αθήνα μετρούσε τις πρώτες τις πληγές. Πράγμα που θα ξαναέκανε στο μέλλον ξανά και ξανά…

πηγή
http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2019/02/blog-post_33.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου