Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ξέρετε για ποιό λόγο πουλάνε τις μαρίνες του Αιγαίου στους Τούρκους και δεν τις αγοράζουν Ευρωπαίοι και Κινέζοι;

Πού ρίχνουν τα χρήματα τους μικροί και μεγάλοι επενδυτές;
Το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» έχει φέρει στην Ελλάδα επενδυτές από πολλές χώρες, αφού με μια αγορά ακινήτου μπορούν να εξασφαλίσουν τη βίζα, όχι μόνον για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την ΕΕ. Στην πρώτη πεντάδα όσων επιθυμούν να επενδύσουν στον ευρύτερο τομέα του real estate στη χώρα μας είναι και οι Τούρκοι. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι επενδυτές δεν είναι μόνον από τα υψηλά οικονομικά στρώματα της γείτονος αλλά και άνθρωποι που ανήκουν στη μεσαία τάξη.
Οι Τούρκοι επενδυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, δεν αναζητούν μόνον κατοικίες (αστικές ή εξοχικές), όπως κάνουν συνήθως επενδυτές από άλλες χώρες (όπως οι Γερμανοί).
Πρώτα στη λίστα του ενδιαφέροντος των Τούρκων αγοραστών είναι οι πολυτελείς κατοικίες και μεζονέτες σε lux συγκροτήματα, τα καταστήματα, τα εργοστασιακά κτίρια, τα ξενοδοχεία, τα γιωτς αλλά ακόμη και τα πάρκινγκ ή οι θέσεις για σκάφη σε ελληνικές μαρίνες.
Μάλιστα, εν αντιθέσει με την κοινή πεποίθηση, οι Τούρκοι αγοραστές δεν αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στη βόρεια Ελλάδα ή τη Θράκη αλλά στην καρδιά της Αθήνας και της Αττικής. Πρώτα στις προτιμήσεις τους είναι ακίνητα και άλλες ιδιοκτησίες (π.χ. πάρκινγκ) στο Κολωνάκι, το Ψυχικό, τη Γλυφάδα, το Πανόραμα της Βούλας και τη Βουλιαγμένη.
Η τουρκική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά ότι πολλές τουρκικές σημαίες κυματίζουν σε γιωτς που «δένουν» σε μαρίνες στα νότια προάστια της Αθήνας.
Πηγή: news.gr
Γι' αυτόν τον λόγο βάζουν και τους Τούρκους στο δικό τους παιχνίδι...
[...] Στο παιχνίδι της εξαγοράς των ελληνικών λιμανιών βάζουν και τους Τούρκους, για έναν πολύ απλό λόγο: ...Οποιαδήποτε κίνηση της Ελλάδας εναντίον των "επενδυτών" των λιμανιών να θίγει και τα τουρκικά συμφέροντα και άρα να προκαλεί μείζονα εθνική κρίση. Γι' αυτό τους βάζουν στο παιχνίδι της αγοράς μαρίνων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ...Να φαίνεται ότι θα είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους μια εισβολή, για να προστατεύσουν τα εθνικά τους συμφέροντα σε περίπτωση που αυτά απειληθούν ...Πράγμα, το οποίο δεν θα μπορούσαν να το κάνουν, αν για παράδειγμα "επένδυαν" στην Κέρκυρα ή στην Πύλο.
Αυτός είναι ο στόχος των Προτεσταντών ...Να βάλουν την Τουρκία να προστατεύει τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Να την βάλουν "μέσα" στην Ελλάδα στον ρόλο του απειλητικού μπράβου ...Του μπράβου, ο οποίος προστατεύει ακόμα και με τη βία τα συμφέροντά του και βέβαια κι αυτά των συνεταίρων του ...Του μπράβου, ο οποίος θα αντιδρά βίαια κάθε φορά που οι Έλληνες θα σκέφτονται να επανεξετάσουν τις αποικιοκρατικού τύπου συμφωνίες των αποκρατικοποιήσεων ...Του μπράβου, ο οποίος είναι ομόθρησκος με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτόν οι πονηροί θα αποκτήσουν αυτά, τα οποία κάποτε αποκτούσαν οι πολέμαρχοι με αίμα. Θα έχουμε οικονομική "κατοχή", με τους Τούρκους να μας απειλούν κάθε φορά που θα απειλούμε εμείς τους Προτεστάντες. [...]

Γι' αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούν ολόκληρο το κύκλωμα των συμμάχων και των συνενόχων τους, για να πιέζουν την Ελλάδα. Δεν είναι μόνον ο Ερντογάν ως συνεργάτης των δυνάμεων Κατοχής, που διεκδικεί μερίδιο από τις μαρίνες μας ...Το ίδιο κάνουν και όλοι οι συνένοχοι των Προτεσταντών. Γι' αυτόν τον λόγο οι Καταριανοί "επενδύουν" δήθεν στα λιμάνια μας, ενώ είναι φανερό ότι λειτουργούν για λογαριασμό των "αφεντικών" (σσ. iEpikaira διαβάστε ΕΔΩ για την στενή σχέση του Ερντογάν με το Κατάρ!). Γι' αυτόν τον λόγο ο Μόρσι χάλασε τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ελλάδα. Όλοι αυτοί είναι ένα μπλοκ ...Μια συμμορία, η οποία κατευθύνεται από τους Προτεστάντες και "καθαρίζει" έναν-έναν όσους αντιστέκονται. Δημιουργούν "βρόχο" γύρω από την Ελλάδα, ώστε να την απειλούν με "πνίξιμο" σε περίπτωση που αντιδράσει ο λαός της.[...]
Πηγή το είδαμε esxatianasxesi
[iEpikaira: Για το αν είναι προτεστάντες ή καθολικοί από πίσω, διατηρούμε επιφυλάξεις. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για μια εισβολή! Με το πρόσχημα να προστατεύσουν τα "εθνικά" τους συμφέροντα στο Αιγαίο ΕΔΩ! Γι' αυτό είπαμε, οι Τούρκοι δεν ανεβάζουν τους τόνους στο Αιγαίο τυχαία... Όλα γίνονται για να προετοιμάσουν το έδαφος ΕΔΩ και ΕΔΩ για τους επιπλέον λόγους που αναφέρονται ΕΔΩ!]

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου