Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Βαλκάνια «ώρα μηδέν»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο Ερντογάν – Θέλει συνομοσπονδία μεταξύ Aλβανίας-Κοσόβου-Σαντζάκ & Βοσνίας!



ΣΤΟ "ΦΩΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ-ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ....«Συνομοσπονδία μεταξύ Aλβανίας-Κοσόβου-Σαντζάκ-Βοσνίας», ετοιμάζει ο Ερντογάν, ως απώτερο σχέδιο του για τα Βαλκάνια με σκοπό την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, στο έδαφος των οποίων έχει σχεδιάσει και την αποκαλούμενη ανεξάρτητη Θράκη που διαθέτει και σημαία. Το σχέδιο αυτό δημοσίευσε ο αλβανικός τύπος του Κοσόβου, για τους δικούς του λόγους , τονίζοντας ότι αυτή η Συνομοσπονδία στα Βαλκάνια με «αφεντικά» τους Τούρκους θα παρείχε μια ιστορική συνέχεια το Ισλάμ σε αυτό το μέρος του κόσμου, θα υπόσχονταν ισχυρότερους οικονομικούς δεσμούς με το Ιράκ, το Ιράν και ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο.

Το σχέδιο αυτό υποστηρίζει και ο Χαλίλ Μάτοσι, τωρινός σύμβουλος εξ απορρήτων του Κοσοβάρου πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι (πρώην πολέμαρχος του UCK), ο οποίος συμφωνεί με μια Ισλαμική συνομοσπονδία με την Τουρκία.

Μόνο που στο σχέδιο αυτό αντιδρά με σφοδρότητα ο Πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, πρώην επικεφαλής του UCK την περίοδο 1999, διότι ετοιμάζει μαζί με τους Αμερικανούς το σχέδιο ανταλλαγής εδαφών με την Σερβία, ενόψει του τεράστιου έργου του υδάτινου δρόμου από τον Αξιό στον Δούναβη.

Ο εκδότης της εφημερίδα «Bota Sot» Cevdet Mazrekaj, αποκάλυψε από τα αρχεία, το τρομερό σχέδιο της Άγκυρας περί ισλαμικής συνομοσπονδίας Σαντζάκ – Κοσόβου – Βοσνίας – Αλβανίας, κινητοποιώντας ουσιαστικά όλες τις αντίθετες φωνές και στελέχη, για την προσπάθεια πατρωναρίσματος των Βαλκανίων από τον σουλτάνο Ερντογάν.



Όλοι οι αγώνες για ελευθερία και θρησκευτική ανεξαρτησία στα Βαλκάνια είχαν και έχουν την αμέριστη οικονομική βοήθεια από την Τουρκία, της οποίας το σχέδιο αφορά την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

«Η τελευταία αυτοκρατορία της περιοχής, η Γιουγκοσλαβία, διαλύθηκε το (1992), ανοίγοντας ακριβώς το δρόμο για μια βαθιά ισλαμική διείσδυση στα Βαλκάνια. Η αναγνώριση της Βοσνίας, και η ειδική μέριμνα για το Σαντζάκ, από την Τουρκία και, στη συνέχεια, το Ιράν θα μπορούσε να σημάνει την φωτεινότητα της ημισελήνου στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια», έγραψε ο Ματόσι, προσθέτοντας ότι Αλβανοί αποτελούν μια ιδανική τοποθεσία για την δημιουργίας μιας ισλαμικής Δημοκρατίας.

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε για μια ακόμη φορά σύμφωνα με άρθρο μας, στο οποίο αναφέραμε ότι ο Ερντογάν έχει κάνει δώρο στο Κόσοβο την ανέγερση μεγάλου Τζαμιού με χρήματα της Άγκυρας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση Αλβανού ισλαμιστή Ιμάμη, ο οποίος μιλά για προσπάθεια ελέγχου των Αλβανών μουσουλμάνων και άλλων σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Η αντιπαράθεση του Χότζα Φατμίρ Λάτιφη από τη Μιτρόβιτσα, γνωστού για τις ρηξικέλευθες δηλώσεις του σε πολλά θέματα, έχει προκαλέσει συναγερμό σε νότια Βουλγαρία, Δυτική Θράκη και αλλού για τις προθέσεις του σουλτάνου Ερντογάν που προσπαθεί να ελέγξει θρησκευτικά τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων.

Ο Αλβανός Χότζας παραδέχθηκε ότι η Τουρκία έχει σαφείς στόχους με την δωρεά Τζαμιών προσπαθώντας να ποδηγετήσει θρησκευτικά στην αρχή και μετά πολιτικά και στρατιωτικά τους Αλβανούς όλων των Βαλκανίων.

«Το δώρο της Τουρκίας με την ανέγερση Τεμένους προκαλεί την επάνοδο του «νεο-οθωμανισμού στο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο ίδιος πριν 4 μήνες στην Guardian, η οποία σημείωνε ότι αν και η πλειοψηφία του πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο ανήκει στη μουσουλμανική πίστη, η κατασκευή του Μεγάλου Τεμένους χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Τουρκία, κάτι που έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σε Αλβανούς αξιωματούχους.

Η προσπάθεια ελέγχου της περιοχής από το καθεστώς του Ερντογάν, έχει εμφανιστεί μετά την ανέγερση πολλών νέων τζαμιών ειδικά στα Βαλκάνια (ΠΓΔΜ, Βοσνία, Αλβανία, Σερβία), και έχει τις ρίζες της στην πραγματικότητα ότι στις περιοχές αυτές διαβιούν χιλιάδες μουσουλμάνοι.

Είναι ξεκάθαρο τι προσπαθεί να κάνει με το Τζαμιά ο Ερντογάν σε Κόσοβο, Αλβανία και γενικά στα Βαλκάνια.

Επιχειρεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για παρόμοια προβλήματα με αυτά που δημιούργησε σε Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία στηρίζοντας τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, υλοποιώντας το οθωμανικό του όνειρο τώρα και σε βαλκανικό έδαφος.

Η Ελλάδα είναι ο επόμενος στόχος του για αυτό και «υποδουλώνει» με έργα και χρήμα τους Αλβανούς των Βαλκανίων, ενώ στηρίζει το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» περικυκλώνοντας στρατηγικά την χώρα μας.

Για το σχέδιο αυτό, ο Ερντογάν δέχεται χρήματα από χώρες του Κόλπου και τα «επενδύει» στην περιοχή μας με σκοπό την υποδούλωση.

Εκατό και πλέον χρόνια μετά τους βαλκανικούς πολέμους είναι και πάλι επιτακτική ανάγκη να ανασυσταθεί η ορθόδοξη συμμαχία (Ελλάδα-Βουλγαρία-Σερβία) διότι τα «σύννεφα» μαζεύτηκαν ξανά στον ορίζοντα από Τουρκία μεριά και σίγουρα έρχεται «καταιγίδα».



https://www.pentapostagma.gr/2019/05/%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%b4%ce%ad%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου