Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

EE κατά του νόμου «Stop SOROS»- Τι είναι και γιατί τον πολεμούν



Στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφεύγει η Κομισιόν κατά της Ουγγαρίας. Αιτία είναι η αντιμεταναστευτική ατζέντα της κυβέρνησης Όρμπαν που εκδηλώνεται με τον νόμο «Stop Soros».
Η Κομισιόν έχει επικρίνει σφοδρά την Ουγγαρία για το συγκεκριμένο νόμο. Όπως μεταδίδει το Euronews, τo πλαίσιο «Stop Soros» απαγορεύει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις να βοηθούν μετανάστες, ενώ σε περίπτωση που συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους απειλούνται με την επιβολή υψηλών προστίμων.

Ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγορεί τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρρος ως ενορχηστρωτή των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Ευρώπη, για τον λόγο αυτό ονόμασε «Stop Soros» το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο.
H Koμισιόν ξεκίνησε τις διαδικασίες κατά της Ουγγαρίας και για την μη παροχή τροφής σε μετανάστες που βρίσκονται στη μεθόριο με τη Σερβία και αναμένεται να επιστρέψουν στις χώρες τους.
Από την πλευρά της η Βουδαπέστη, δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το νόμο «Stop Soros».
«Κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η υποχρεωτική παραμονή εκεί ισοδυναμεί με κράτηση και οι συνθήκες της κράτησης χωρίς τροφή αντίκεινται στην Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε σήμερα να στείλουμε και μια προειδοποιητική επιστολή», ανέφερε την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό.
Ο Βίκτορ Όρμπαν έχει ταχθεί κατ’έπανάληψη κατά της μετανάστευσης. Έχει υποστηρίξει πως οι μετανάστες απειλούν τον χριστιανισμό, ο οποίος έχει δηλώσει πως αποτελεί την πηγή κάθε δύναμης. Υπενθυμίζουμε επίσης, πως τον Δεκέμβριο του 2018, ο Όρμπαν έδιωξε οριστικά από τη χώρα του, το Central European University του Τζόρζ Σόρρος.

(φώτο:

Eurokinissi)
el.gr

https://www.triklopodia.gr/ee-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85-stop-soros-%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου