Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ο τουρκόφιλος Δήμαρχος Ξάνθης αναγνωρίζει «τουρκική κοινότητα»! Με τέτοιους "έλληνες" οι εχθροί μας μοιάζουν για φίλοι...




Έλλην αξιωματούχος στην Θράκη αναγνωρίζει «τουρκική κοινότητα»! Συγχαρητήρια από την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων» πού χρηματοδοτεί η Άγκυρα...ΜΕΧΡΙ την Γερμανία ταξίδευσε η χάρις του νέου δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη, ο οποίος προσφάτως παρέστη σε εκδήλωση τοπικών μειονοτικών συλλόγων πού αυτοπροσδιορίζονται ως «τουρκικοί». Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία», ο κ. δήμαρχος κέρδισε τα εύσημα της αυτοποκαλουμένης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», η οποία έχει ως έμβλημά της τους νομούς της Θράκης, βαμμένους σε πράσινα χρώματα.
Στα χρώματα της σημαίας του βραχυβίου ανεξαρτήτου κράτους της Θράκης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χαλίτ Χαμπίμπογλου αποδίδει τα εύσημα στον δήμαρχο, γιατί είναι ο πρώτος μετά πολλά χρόνια πού νομιμοποίησε με την παρουσία του τους απαγορευμένους από τον Άρειο Πάγο «τουρκοσυλλόγους», ενώ χρησιμοποιεί κατά σύστημα τον όρο «τουρκική κοινότητα» –ούτε κάν μειονότητα, κατά τα πρότυπα της φρασεολογίας του Ραούφ Ντενκτάς. Τέτοια δικαιώματα έδωσε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις ο δήμαρχος, ο οποίος δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι είναι τοπικός αξιωματούχος εν τη ευρεία εννοία. Όλη η ευχαριστήρια ανακοίνωσις του Συλλόγου, διατηρηθείσης της συντάξεως του κειμένου, έχει ως εξής:
Αγαπητοί αναγνώστες,
Η τελετή του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης για την έναρξη παραρτήματός του στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2019. Όλοι οι εκπρόσωποι της Τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης ήταν παρούσα στην τελετή. Ο Γενικός Πρόξενος μητέρας πατρίδας Τουρκίας, της Κομοτηνής, παρέστη επίσης στην τελετή έναρξης.Μεταξύ των συμμετεχόντων στην τελετή αυτή τη φορά ήταν ο Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Δήμαρχος Ξάνθης και Έλληνας πολιτικός υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν είναι μιά συνηθισμένη κατάσταση για εμάς.
Ο Δήμαρχος Τσέπελης έκανε μιά ομιλία στην τελετή και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκλησή του στην τελετή.
Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να παρευρεθεί στη τελετή ο Τσέπελης.
Είναι σημαντικό γιατί μετά από πολύ καιρό ένας Έλληνας δήμαρχος παρακολούθησε μιά εκδήλωση πού διοργάνωσε μιά ένωση της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης.
Είναι επίσης σημαντικό, από τότε πού ο Τσέπελης συμμετείχε σε εκδήλωση όπου οι εκπρόσωποι των ενώσεων πού έκλεισαν από ελληνικές αρχές επειδή στα όνοματά τους υπάρχει την λέξη “Τουρκική”, όπως η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η Ένωση Τούρκων Νεολαίας Κομοτηνής και η Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης καθώς και ο Μουφτής της Ξάνθης πού εκλέχθηκε από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Είναι σημαντικό επειδή κάθισαν μαζί δίπλα-δίπλα. Αυτό πού είναι φυσικό για εμάς, αυτό πού πρέπει να γίνει ότι τελικά έγινε πραγματικότητα.
Ο Δήμαρχος της Ξάνθης, όπου απαρτίζουμε το μισό πληθυσμό, παρακολούθησε μιά εκδήλωση ενός από τους σημαντικότερούς μας συλλόγους.
Εντούτοις, τα μέλη της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο δεν σκέφτονται με τον τρόπο αυτό από τότε πού διατύπωσαν δηλώσεις, επικρίνοντας τον Τσέπελη για την παρουσία του στην εκδήλωση. Τον αποκαλούσαν σχεδόν προδότη.
Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης απευθυνόταν μαζί με τον Τσέπελη. Εξέφρασαν την αντίληψη ότι η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης αποτελεί μεγάλη απειλή και κίνδυνο για την Ελλάδα.
Όσοι έκαναν αυτές τις μισητές και διακριτικές δηλώσεις δεν είναι ούτε από την Αθήνα ούτε από τη Θεσσαλονίκη. Είναι πρόεδροι των αντιπολιτευτικών ομάδων του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης, όπου ζεί η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης…
Αυτοί οι άνθρωποι τολμούν να κάνουν αυτές τις δηλώσεις παρόλο πού υπήρχαν υποψήφιοι από τους Τούρκους στον κατάλογο των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις δημοτικές εκλογές. Αυτού του είδους οι κλίκες κάνουν πολιτική στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης σαν να μην έχει άλλα προβλήματα στην πόλη.
Εξάλλου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από τη Λέσβο, δήλωσε ότι «η Λέσβος σύντομα θα γίνει η δεύτερη Ροδόπη αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» αναφερόμενος στον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών και καταφυγίων στο νησί.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πού σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στο παρελθόν εργάστηκε ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απευθύνεται σε μέλη της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης, πού είναι Έλληνες πολίτες καθώς και μετανάστες και πρόσφυγες. Θεωρεί τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως “απειλή” και “κίνδυνο”.
Πότε θα σταματήσετε να μας θεωρείτε “άλλο” ή “επικίνδυνο” και να σταματήσετε να μας διακρίνετε;
Τά μέλη της Τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης έχασαν τη ζωή τους λέγοντας “όχι” στην Ιταλική κατοχή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, εργαζόμαστε σκληρά για να αναπτύξουμε τη χώρα μας την Ελλάδα.
Ζούμε εδώ και αιώνες και είμαστε μέρος της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, η λαϊκιστική πολιτική στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης πρέπει να σταματήσει.
Τά προβλήματα πού αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα προβλήματά μας και μπορούμε να βρούμε λύσεις για αυτά τα προβλήματα μόνο εάν συνεργαστούμε.
Ως τελικό σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης για το άνοιγμα νέου παραρτήματος στην Ξάνθη.
Θά ήθελα επίσης να συγχαρώ τον κ. Μανώλη Τσέπελη, Δήμαρχο της Ξάνθης για την παρουσία του στην τελετή έναρξης του νέου παραρτήματος και επιθυμώ αυτό να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους πολιτικούς.
Μέ εκτίμηση,Χαλίτ Χαμπίπογλου Πρόεδρος της ABTTF.»

Πηγή: estianews.gr

Πηγή: https://i-epikaira.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου