Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ο ρουφιάνος της γειτονιάς... Σύντομα κοντά σας



Παρατηρητής της Γειτονιάς... Το ονομάζουν. Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο/πρόγραμμα του Δήμου Έγκωμης στην Κύπρο κατά τα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο... "Το πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» είναι μια στρατηγική πρόληψης του εγκλήματος στον Δήμο μας.
Οι Παρατηρητές της Γειτονιάς προτρέπονται να είναι σε εγρήγορση για παρατήρηση ύποπτων/εγκληματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή όπου ζουν και εργάζονται.
Είναι τα μάτια και τα αυτιά της Αστυνομίας, η οποία δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα σε κάθε σημείο της πόλης. Ο Παρατηρητής της Γειτονιάς, όμως, θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν του ότι δεν παίρνει τον νόμο στα χέρια του.

Οι Παρατηρητές τυγχάνουν δωρεάν ενημέρωσης και επιμόρφωσης για να μπορούν να προφυλάξουν την περιουσία τους καλύτερα και να διευκολύνουν το έργο της Αστυνομίας για ένα ασφαλέστερο Δήμο. Επίσης λαμβάνουν ενημερώσεις (συνήθως μέσω μηνυμάτων sms) σχετικά με σχετικά συμβάντα ή ενημερωτικές εκδηλώσεις. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει συνδρομή μέλους και είναι εθελοντική.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα ως ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και να λαμβάνετε τις σχετικές ενημερώσεις, συμπληρώστε το έντυπο εγγραφής και αποστείλετέ το στον Δήμο Έγκωμης..."
Φανταστείτε τώρα πώς αυτό το "εργαλείο χαφιετισμού" μπορεί να εφαρμοστεί με πρόσχημα πχ τον ιό και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια...

Πηγή: https://i-epikaira.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου