Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η καραντίνα ίσως να ήταν η πρόβα για την μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση την οποία δρομολογούν οι πολιτικοί τερμίτες που λυμαίνονται την χώρα!

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλει lockdown στη χώρα, παρά τις έντονες αντιρρήσεις που είχε το οικονομικό επιτελείο του (τις οποίες ομολόγησε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή») [...]. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έχει πει αρκετές φορές μέχρι τώρα πως αν δεν είχαν επιβληθεί τα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών, θα είχαμε αντί για 100 νεκρούς τουλάχιστον 2.600. Αυτό που δεν λένε βεβαίως οι αρμόδιοι είναι ότι η επιδημία του κορωνοϊού δεν πρόκειται ουσιαστικά να τελειώσει ποτέ για την Ελλάδα για όσο καιρό τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας παραμένουν διάτρητα και μπαίνει στη χώρα μας ανενόχητος και ατιμώρητος όποιος θέλει όποτε θέλει, και για όσο καιρό το ελληνικό κράτος σε άλλους εξαντλεί την αυστηρότητά του επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα, και άλλους τους παρακαλεί να τηρήσουν τον νόμο και τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. 
Η μεγάλη κρίση με την Τουρκία με αντικείμενο την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ και τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο έρχεται με γοργά βήματα, παρά την επιδημία του κορωνοϊού. Μην γελιόμαστε, είναι απλώς θέμα χρόνου να βρεθούμε και πάλι μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις από τον γείτονά μας. Ήδη οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την αποχώρηση της αμερικανικής Exxon Mobil από τα βυθοτεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ λόγω της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου διεθνώς, για να στείλουν εκεί τα δικά τους πλωτά γεωτρύπανα να πιάσουν δουλειά. Η Κύπρος βρίσκεται ουσιαστικά στο έλεος του Ερντογάν, χωρίς η Ελλάδα (που είναι εγγυήτρια Δύναμη της Κύπρου) να αντιδρά καθόλου στις θρασύτατες τουρκικές αυθαιρεσίες. Η ελληνική κυβέρνηση μάλιστα, όχι μόνο έχει αποδεχτεί σιωπηρά το τουρκολιβυκό μνημόνιο του περασμένου Νοεμβρίου που της υφάρπαξε τεράστιο μέρος της υφαλοκρηπίδας της ανατολικά της γραμμής Ρόδου-Καρπάθου-Κρήτης (κλοπή την οποία νομιμοποίησε ο ΟΗΕ), αλλά δεν αντιδρά ούτε στις υπερπτήσεις ελληνικών νησιών από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, εφευρίσκοντας διάφορες γελοίες δικαιολογίες για την ψοφοδεή στάση της, όπως ότι τάχα «οι κινήσεις αυτές προδίδουν τη νευρικότητα της Τουρκίας» και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Η «κόκκινη γραμμή» της Ελλάδας είναι να μην αποβιβαστούν τουρκικά στρατεύματα σε κατοικημένα ελληνικά νησιά. Όλες τις άλλες τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα είναι πρόθυμη και έτοιμη να τις αποδεχτεί χωρίς να αντιδράσει - και οι Τούρκοι το ξέρουν αυτό πολύ καλά, το έχουν εμπεδώσει και το εκμεταλλεύονται στο έπακρον. Πάντοτε ενεργούν εκ του ασφαλούς οι θρασύδειλοι νομάδες της ασιατικής στέπας, εκεί που ξέρουν ότι δεν θα συναντήσουν καμία αντίσταση. Γνωρίζουν σε πόσο κακή κατάσταση βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έπειτα από μία δεκαετία μνημονίων. Ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι πως το ελληνικό πολιτικό προσωπικό που ευθύνεται ολοκληρωτικά για τη διάλυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, δεν θα ρισκάρει σε καμία περίπτωση να αντιδράσει στρατιωτικά απέναντί τους.
Όταν κάποια στιγμή θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι με την Τουρκία, και η Ελλάδα θα πρέπει είτε να αντιδράσει δυναμικά είτε να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα τετελεσμένα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα βγει και θα πει εμμέσως πλην σαφώς στον λαό μέσα από τα ελεγχόμενα από αυτή ΜΜΕ: «Πριν λίγο καιρό υποστήκαμε με πειθαρχία και στωικότητα μία προληπτική καραντίνα παρά τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις που είχε και το κόστος δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που συνεπαγόταν[...]. Θέλετε τώρα να στείλουμε στον θάνατο 2.500 ή 5.000 ή και 10.000 νέους μας (λες και μας περισσεύουν) για μερικά βράχια μέσα στη θάλασσα ή για το πετρέλαιο που ούτως ή άλλως ξένες εταιρείες θα το εκμεταλλευτούν; Δεν είναι καλύτερα να επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές μας με την Τουρκία, είτε με διμερή διάλογο είτε προσφεύγοντας στη Χάγη;». Θα πρόκειται ουσιαστικά για την επανάληψη του γνωστού ανιστόρητου ψευδοδιλήμματος: «Και τι θέλετε; Να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία;». Δηλαδή, με άλλα λόγια, οι κυβερνώντες θα προτείνουν να δώσουμε στην Τουρκία όλα όσα ζητάει χωρίς να ρίξουμε ούτε τουφεκιά, επιρρίπτοντας τις ευθύνες της δικής τους δειλίας στη Χάγη. Με τον τρόπο αυτό θα απεμπολήσουμε κάθε πιθανότητα να μπορέσει να σηκώσει ξανά κεφάλι η χρεοκοπημένη Ελλάδα μέσα στον 21ο αιώνα, αλλά το πολιτικό σύστημα θα διατηρήσει τη νομή της εξουσίας, κάτι που αποτελεί και τον αποκλειστικό του σκοπό.
Η Ελλάδα έχει πάψει από καιρό να αποτελεί αυτόνομο γεωπολιτικό παίκτη και έχει μετατραπεί οικειοθελώς, εν μέρει λόγω της χρεοκοπίας, σε προτεκτοράτο Γερμανών και Αμερικανών, οι οποίοι έχουν κάθε συμφέρον να καλοπιάνουν την Τουρκία. Οι ξένοι προστάτες μας, για δικούς τους λόγους, δεν πρόκειται ποτέ να μας επιτρέψουν να ασκήσουμε πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να βάλουμε φρένο στις φιλοδοξίες της Τουρκίας. Φυσικά το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποφεύγει να θίξει αυτό το ζήτημα, και εφευρίσκει διάφορες φθηνές δικαιολογίες για να κρύψει την απόλυτη εξάρτηση της χώρας από ξένες Δυνάμεις. Η Ντόρα Μπακογιάννη, που ουσιαστικά εκφράζει τη γραμμή του πρωθυπουργού, έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι δεν αξίζει να θυσιαστεί ούτε ένας Έλληνας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδα μας (δυστυχώς τέτοια φιλοτομαριστικά πολιτικά απολειφάδια περίσσιου κυνισμού και αμοραλισμού επιλέξαμε να μας κυβερνούν), ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι η Ελλάδα αποκηρύσσει οποιαδήποτε χρήση στρατιωτικής βίας στην εξωτερική πολιτική επειδή τη θεωρεί «αναχρονιστική πρακτική» που δεν αρμόζει σε σύγχρονο κράτος. Τώρα, μετά την εμπειρία της πανδημίας του κορωνοϊού, θα υπάρχει ένα επιπλέον επιχείρημα στη φαρέτρα των ηττοπαθών και των τουρκολάγνων για να παραπλανήσουν και να πείσουν τους αφελείς ψηφοφόρους τους.


Πηγή: https://i-epikaira.blogspot.com/2020/04/blog-post_101.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου