Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο Όργουελ βγήκε αληθινός. Οφείλουμε η απάντησή μας να είναι πρωτοφανής.

Το Δόγμα του ΣΟΚ λειτουργεί ως εξής: Η αρχική καταστροφή (ένα πραξικόπημα, μια τρομοκρατική επίθεση, μια κατάρρευση των αγορών, ένας πόλεμος, ένα τσουνάμι, ένας τυφώνας) εξωθεί ολόκληρο τον πληθυσμό σε μία κατάσταση συλλογικού κλονισμού. Οι βόμβες που πέφτουν από τον ουρανό, τα τρομοκρατικά χτυπήματα, οι θυελλώδεις άνεμοι, χρησιμεύουν για να εξασθενίσουν οι αντιστάσεις ολόκληρων κοινωνιών, όπως ακριβώς η εκκωφαντική μουσική και οι ξυλοδαρμοί εξασθενίζουν τις αντιστάσεις των κρατουμένων στα κελιά των βασανιστηρίων. Και όπως οι τρομοκρατημένοι κρατούμενοι προδίδουν τα ονόματα των συντρόφων τους και αποκηρύσσουν τα πιστεύω τους, έτσι και οι κοινωνίες που βρίσκονται σε κατάσταση ΣΟΚ παραιτούνται συχνά από όσα θα υπερασπίζονταν σθεναρά υπό διαφορετικές συνθήκες

Πως να καταστρέψετε την κοινωνία :

Κάντε την "πολυπολιτισμική"

Καταστρέψτε τους άνδρες.

Υπονομεύστε την οικογένεια.

Διώξτε τους ηθικούς καθηγητές.

Καταστρέψτε την δημιουργικότητα των παιδιών.

Προωθήστε την ιδεολογία του θύματος.

Ταΐστε τους ανθρώπους με τροφικές τοξίνες.

Οδηγήστε τους ανθρώπους στο "κράτος πρόνοιας".


«1984», Τζωρτζ Όργουελ:

«Η κοινωνική ατμόσφαιρα είναι όμοια με πολιορκημένης πόλης, όπου το να κατέχεις λίγο αλογίσιο κρέας σηματοδοτεί τη διαφορά μεταξύ φτώχειας και πλούτου. Την ίδια στιγμή, η συναίσθηση της εμπόλεμης κατάστασης και, κατά συνέπεια, του κινδύνου κάνει ώστε η παράδοση όλης της εξουσίας σε μια μικρή κάστα να φαίνεται σαν κατάσταση φυσική και αναπόφευκτη για την επιβίωση…».

«Ήδη τώρα καταστρέφουμε τις συνήθειες της σκέψης που έχουν επιζήσει από την Προ-Επαναστατική εποχή. Σπάσαμε τα δεσμά που ένωναν τους γονείς με τα παιδιά, τους άνδρες με τους άνδρες και τον άνδρα με τη γυναίκα. Κανένας δεν τολμά πια να εμπιστευτεί τη γυναίκα του, το παιδί του ή το φίλο του».

«Τι σημαίνει “καθαρή εξουσία” θα το καταλάβεις σύντομα. Εμείς διαφέρουμε από κάθε ολιγαρχία του παρελθόντος αναφορικά με το τι γνωρίζουμε και με το πώς ενεργούμε. Όλοι οι άλλοι, ακόμα και όσοι μας έμοιαζαν, ήταν δειλοί και υποκριτές. Οι Γερμανοί Ναζί και οι Ρώσοι Κομμουνιστές ήταν πολύ κοντά μας, μεθοδολογικά, αλλά δεν είχαν ποτέ το κουράγιο να αναγνωρίσουν τα κίνητρά τους».

----------------

Χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι, πολλά από τα λεγόμενα "βραχυπρόθεσμα μέτρα έκτακτης ανάγκης" θα γίνουν στο πολύ κοντινό μέλλον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Θα αποτελούν μέρος μιας νέας πραγματικότητας, μιας "κανονικότητας" Αυτή είναι η χρησιμότητα των "καταστάσεων έκτακτης ανάγκης" και των "μέσων" που σε αυτές χρησιμοποιούνται. Κάνουν τους εξουσιαστικούς σχεδιασμούς και διαδικασίες να προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Αποφάσεις που υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να χρειάζονταν χρόνια για να ληφθούν, παίρνονται πλέον μέσα σε λίγες ώρες.


Οφείλουμε, η απάντησή μας με όλους τους τρόπους και τα μέσα, που διαθέτουμε να είναι πρωτοφανής. Να μην επιτρέψουμε την ψυχή τε και σώματι λεηλασία μας. Η χειρότερη επιδημία είναι η κυριαρχία και η θεραπεία βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία.


http://anatropitora.blogspot.com/2020/04/blog-post_44.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου