Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Τι έκανε η Ινδία στη διάρκεια της καραντίνας για τον κορονοϊό και κερδίζει το μέλλον της.

Προσοχή, το FB έχει μειώσει τη διάδοση της σελίδας και δεν θα σας εμφανίσει σχετική ειδοποίηση. Επισκεφθείτε το ιστολόγιο!
Attention, FB is limiting Greeklignite page reach. Visit the blog!

Η πολυάνθρωπη Ινδία, των 1,36 δισεκατομμυρίων πληθυσμού, έχει ελάχιστα κρούσματα και θανάτους απ' τον κορονοϊό, που ταλαιπωρεί τα κράτη του Δυτικού κόσμου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Worldometers.info, μέχρι και τις 29/4/2020 η Ινδία έχει 31.332 κρούσματα και 1.008 θανάτους, που αντιστοιχούν σε 0,7 θανάτους/εκατομμύριο πληθυσμού. 

Συγκριτικά, η Ρωσία έχει 7 θανάτους/εκατομμύριο πληθυσμού, η Ελλάδα έχει 13 και στην παγκόσμια κορυφή βρίσκονται Βέλγιο, Ισπανία και Ιταλία με 647, 510 και 483 θανάτους/εκατομμύριο πληθυσμού αντίστοιχα. Με βάση τη μορφή της καμπύλης κρουσμάτων η Ινδία βρίσκεται λίγο πριν την κορύφωση, οπότε δεν αναμένεται δραματική μεταβολή της κατάστασης. Κανείς φυσικά δεν θα μας εξηγήσει για ποιο λόγο οι Ινδοί κι ένα σωρό άλλοι λαοί έχουν περίπου ανοσία.

Η κρατική Coal India Ltd. (CIL) είναι η
μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κάρβουνου στον κόσμο και παράγει πάνω από το 80% της συνολικής παραγωγής κάρβουνου της Ινδίας. Παρά την εξάπλωση του κορονοϊού, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ...
κι εκεί έχουν ληφθεί, η παραγωγή κάρβουνου από τη CIL συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα, (αν και τα μακροπρόθεσμα σχέδια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και δημοπρασίες κοιτασμάτων για εμπορική εξόρυξη αναμένεται πως θα επηρεαστούν από τον ιό).  Ακόμη και όταν η ομοσπονδιακή και οι τοπικές κυβερνήσεις της Ινδίας επέβαλαν καραντίνα σε όλες τις πόλεις, η CIL στις 20 Μαρτίου, πέτυχε την υψηλότερη από ποτέ παραγωγή κάρβουνου σε μια ημέρα, με 3,17 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (mt).

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε όλη τη χώρα η CIL μπόρεσε να διατηρήσει τις καθημερινές λειτουργίες, παρόλο που άλλες βιομηχανίες είτε μείωσαν είτε σταμάτησαν την παραγωγή τους λόγω της εξάπλωσης του ιού και των μέτρων για τη δημόσια υγεία, που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Στην πραγματικότητα, η αύξηση της παραγωγής κάρβουνου ήταν τόσο σταθερή, ώστε κατά τη διάρκεια του Μαρτίου τα αποθέματα στις αυλές αποθήκευσης των θερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής σε όλη τη χώρα έφθασαν στο υψηλότερο από ποτέ επίπεδο των 41,82 εκατομμυρίων τόνων στις 23/3, με το μέσο όρο επάρκειας των μονάδων να ισοδυναμεί με 23 ημέρες κατανάλωσης κάρβουνου. Ούτε ένας παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας δεν ανέφερε κρίσιμο ή εξαιρετικά κρίσιμο επίπεδο αποθεμάτων κάρβουνου, επίσης για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.



Κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών της τρέχουσας οικονομικής χρήσης κατέγραψε μειώσεις στην παραγωγή σε διαδοχικούς μήνες, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, αλλά στη συνέχεια βελτίωσε απότομα τις δραστηριότητές της: σημείωσε αύξηση 7% το Δεκέμβριο και 10% τον Ιανουάριο. Το Φεβρουάριο η CIL σημείωσε αύξηση παραγωγής 14%, στα 66,3 εκατομμύρια τόνους σε σύγκριση με 58,1 εκατομμύρια τόνους τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Η συνολική παραγωγή κατά την περίοδο Απριλίου 2019 έως και Φεβρουαρίου 2020 έφθασε τα 517 εκατομμύρια τόνους. Για το επόμενο οικονομικό έτος ο φιλόδοξος στόχος είναι τα 710 εκατ. τόνοι, αλλά είχε τεθεί πριν τον κορονοϊό.


Ενώ λοιπόν αυτά συμβαίνουν στον πλανήτη Ασία, που δεν δίνει σημασία στις ενεργειακές ανοησίες της ΕΕ, στον πλανήτη Ευρώπη ο Μητσοτάκης σπεύδει να κλείσει τις εναπομένουσες λιγνιτικές μονάδες της χρεοκοπημένης χώρας. Το κάνει δήθεν "για να σώσει τον κόσμο", στην πραγματικότητα για να κάψει ακόμα περισσότερο αέριο. Τον ενοχλεί ακόμα και το μονοψήφιο ποσοστό που είχε ο λιγνίτης το Μάρτιο στο ενεργειακό ισοζύγιο Ημερήσιου Προγραμματισμού. Αλλά το ιστολόγιο το έχει ήδη γράψει απ' τις αρχές του μήνα, η ΝΔ σκοτώνει για 2η φορά την Ελληνική οικονομία. Αντί να φροντίσει να φέρει δουλειές στους Έλληνες, πολύ περισσότερο μετά την καραντίνα, φροντίζει για δουλειές στους Γερμανούς, τους Δανούς, τους Ρώσους. 

190 χρόνια μετά το 1830, τότε που είχαμε Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό κόμμα, εξακολουθούμε ακόμα ν' αναζητούμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ πολιτικό κόμμα.


http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2020/05/blog-post_73.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου