Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Η επέκταση 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο , βάζει υπό ειδικό καθεστώς το Αιγαίο

Κίνηση που υποσκάπτει τα κεκτημένα της Ελληνικής διπλωματίας η επέκταση 12 Ναυτικών μιλίων ΜΟΝΟ στο Ιόνιο. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή ήταν η θέση της Νέας Δημοκρατίας το 2018 όταν από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθούσε να κοντράρει τον Κοντζιά που προανήγγειλε ακριβώς την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια μόνο όμως στο Ιόνιο , πολιτική που σήμερα εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση.


Μπορεί πλέον να πέταξε το Πατριωτικό προσωπείο που είχε φορέσει προεκλογικά για να εκλεγεί αυτοδύναμη η ΝΔ, αλλά είχε δίκιο τότε . Η επέκταση 12 ναυτικών μιλίων μόνο στο Ιόνιο, η μερική αυτή αξιοποίηση του δικαιώματος μας που απορρέει από το διεθνές δίκαιο , δικαιώνει την Τουρκία η οποία θέλει το Αιγαίο υπό ειδικό καθεστώς, μια ιδιάζουσα περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί το κυριαρχικό αυτό δικαίωμα της Ελλάδος .

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο




Γερμανία και Αμερική πιέζουν να κάτσουμε στο τραπέζι...
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 26/8/2020 είχαμε τηλεφώνημα στον Πρωθυπουργό από τον ίδιο τον Τραμπ.

Όπως διαρρέουν από το Μαξίμου ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ.Τραμπ για το ενδιαφέρον του εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ο κ.Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.



Γράφει ο Γιάννης Μπινιάρης


gsteki

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/08/12_27.html?m=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου