Δέν εἶναι ἁπλῶς ἐπιλεγμένοι,εἶναι πολύ ἐπικίνδυνα ἐπιλεγμένοι...
Ὁ Μάθιου ὅταν ἦταν πρέσβης στό Ἀζερμπαϊτζάν πήδαγε καί φωτιές,γιά τήν ...ἀγάπη τῶν Ἀζέρων...(φωτό) |
Ο Bryza έγινε μέλος της Υπηρεσίας Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών τον Αύγουστο του 1988. Στη συνέχεια υπηρέτησε στην Πολωνία το 1989-1991 στο Προξενείο των ΗΠΑ στο Πόζναν και στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαρσοβία , όπου κάλυψε το κίνημα Αλληλεγγύης , τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας της Πολωνίας και την περιφερειακή πολιτική.
Από το 1991 έως το 1995, εργάστηκε πάνω σε ευρωπαϊκές και ρωσικές υποθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο Bryza υπηρέτησε στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα κατά την περίοδο 1995-1997 ...
(σημ. Πελασγ.Ξέρετε ἔτσι;Τήν γνωστή περίοδο ὅπου ἔγινε τό μεγάλο πλιάτσικο τῶν σοβιετικῶν ταμίων γιά νά δημιουργηθοῦν οἱ ὁλιγάρχες,ἐλέῳ μπεκρούλιακα Γιέλτσιν.Ἀπό ποιόν ν᾿ἀρχίσῃς καί ποῦ νά τελειώσῃς; Ἀβραάμοβιτς,Ἀβραάμοφ,Ὀσμάνοφ,Ἄβεν καί πάει λέγοντας (μία ματιά ἐδῶ).Τί ; Παραπέμπει κάτι σέ ἑβραίους; Σώωωπα ! Θυμᾶστε τόν Κολομόϊσκι καί τόν Ῥαβίνοβιτς τῆς Οὐκρανίας; Ναί αὐτούς πού ἔστησαν τήν Ἑβραϊκή Εὐρωπαϊκή Ἕνωσιν ! Ε Δ Ω κι᾿ ΕΔΩ )
... πρώτος ως ειδικός βοηθός στον Πρέσβη Thomas R. Pickering και στη συνέχεια ως πολιτικός αξιωματούχος που κάλυπτε τη Ρωσική Δούμα , το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Δημοκρατία του Νταγκεστάν στον Βόρειο Καύκασο.
Αποσύρθηκε από τη Μόσχα αφού φέρεται να χτύπησε μια πεζή γυναίκα Ρωσία,στην Μόσχα τον Αύγουστο του 1997.
Από το 1997 έως το 1998, ο Bryza ήταν ειδικός σύμβουλος του πρέσβη Richard Morningstar , συντονίζοντας τα προγράμματα βοήθειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στον Καύκασο και την Κεντρική Ασία . Ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 1998, υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Ειδικός Σύμβουλος στον Πρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών για την Ενεργειακή Διπλωματία της Λεκάνης της Κασπίας , συντονίζοντας τις διυπηρεσιακές προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός δικτύου αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Κασπίας
Τον Απρίλιο του 2001, o Bryza προσχώρησε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών ως Διευθυντής για την Ευρώπη και την Ευρασία, με ευθύνη για τον συντονισμό της πολιτικής των ΗΠΑ για την Τουρκία,την Ελλάδα,την Κύπρο,τον Καύκασο,την Κεντρική Ασία και την ενέργεια της Κασπίας.
Τον Ιούνιο του 2005, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Βοηθού Υφυπουργού Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων. Ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία της πολιτικής και τη διαχείριση των σχέσεων με χώρες του Καυκάσου και της Νότιας Ευρώπης. Ηγήθηκε επίσης των προσπαθειών των ΗΠΑ να προωθήσουν ειρηνικούς διακανονισμούς αυτονομιστικών συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ , την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία. Επιπλέον,ήταν ο συντονιστής για την ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ στις περιοχές που περιβάλλουν τη Μαύρη και την Κασπία Θάλασσα και συνεργάστηκε με ευρωπαϊκές χώρες σε θέματα ανοχής, κοινωνικής ένταξης και Ισλάμ
Τον Αύγουστο του 2009, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρμενικής Κοινότητας Αμερικής Ken Hachikian, έστειλε επιστολή στη υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στην οποία περιγράφει τις ανησυχίες της αρμενικής-αμερικανικής κοινότητας σχετικά με αυτό που ονόμασε τις πρόσφατες «προκατειλημμένες παρατηρήσεις του Μαθιου Μπράϊζα» του συμπροέδρου των ΗΠΑ στον Όμιλο του ΟΑΣΕ του Μινσκ που είναι υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση μιας διευθέτησης της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.Τον Μάιο του 2010, ο Λευκός Οίκος διόρισε την Bryza ως Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αζερμπαϊτζάν .
Σε ονομαστική ψηφοφορία του SFRC, οι Γερουσιαστές των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενεντέζ του Νιου Τζέρσεϋ και η Μπαρμπάρα Μπόξερ της Καλιφόρνιας που είναι μέλη της Αρμενιο-Καυκασιανής κοινότητας, προσπάθησαν να εμποδίσουν την ψηφοφορία για τον διορισμού του Μπράιζα. Στις 29 Δεκεμβρίου 2010, ο Bryza διορίστηκε από τον Πρόεδρο Ομπάμα... Διετέλεσε πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν από τον Φεβρουάριο του 2011.
Τον Ιανουάριο του 2012 ο Μπρίζα αποχώρησε από τη θέση καθώς η Γερουσία δεν επιβεβαίωσε τον διορισμό του λόγω της αντιπολίτευσης και την πίεση απο οργανώσεις Αρμενιο-Αμεριανικές που τον κατηγόρισαν για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν. Ο εκδότης της Washington Post , Fred Hiatt, το περιέγραψε ως "ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς το μεγαλύτερο εθνικό αμερικανικό συμφέρον μπορεί να πέσει θύμα του ειδικού ενδιαφέροντος για συναγωνισμούς και πολιτικούς συμβιβασμούς".
ἐδῶ |
Ο Bryza εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων και δημοκρατικής ανάπτυξης και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου πολλών ιδιωτικών εταιρειών στην Τουρκία. Τον Ιούνιο του 2012, ο Bryza διορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Turcas Petrol , θυγατρικής της κρατικής SOCAR του Αζερμπαϊτζάν. Ο Bryza είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε εταιρείες NEQSOL, ένας ενεργειακός όμιλος του Αζερμπαϊτζάν.
Βρέ τό Ἀζερμπαϊτζάν ! Ἡ κρατική SOCAR |
Από την 1η Μαρτίου 2012, ο Bryza διορίστηκε Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για τις Αμυντικές Σπουδές, με βάση το Ταλίν.Τον Αύγουστο του 2012, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Jamestown Foundation
Ἄμα ἀκοῦμε γιά ἰνστιτοῦτα,καταλάβαμε...
Το Ίδρυμα Jamestown είναι ένα ινστιτούτο έρευνας και ανάλυσης με βάση την Ουάσιγκτον . Ιδρύθηκε το 1984 ως πλατφόρμα για τη στήριξη των σοβιετικών αποστατών, η δεδηλωμένη της αποστολή σήμερα είναι να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για γεγονότα και τάσεις, τις οποίες θεωρεί ως στρατηγικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Jamestown κοινοποιεί δημοσιεύσεις που εστιάζουν στην Κίνα, τη Ρωσία, την Ευρασία και την παγκόσμια τρομοκρατία....Το ινστιτούτο ισχυρίζεται ότι "συνέβαλε άμεσα στην εξάπλωση της δημοκρατίας και της προσωπικής ελευθερίας στις πρώην χώρες του κομμουνιστικού μπλοκ".(ἐδῶ)
Ὦ ναί,ὅντως ! Ὅλα γιά τά «μάτια» τῆς σιων-ΗΠΑ,πού τώρα θέλει νά κομμουνιστοποιήσῃ ὅ,τι ἀπό-κομμουνιστοποίησε γιά νά τά κατακλέψῃ.Ἡ ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται...
Στις 23 Αυγούστου 2007, παντρεύτηκε την Zeyno Baran ,από την οποίο έχει μια κόρη. Ζει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας (ἐδῶ)
«..Ο Μπράϊζα,ανέπτυξε στενούς δεσμούς με την ελίτ της Αζερίας στο Μπακού. Ειδήσεις για έναν υψηλόβαθμο υπουργό Αζέρων που φέρεται να πληρώνει για το γάμο του Μπράϊζα με την τουρκάλα μελετητή Ζένο Μπαράν αναφέρθηκαν από τον Αζερικό Τύπο, μετά απ᾿αυτο ο συντάκτης και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας φυλακίστηκαν και δέχτηκαν επίθεση. (ἐδῶ ὅπου ὑπάρχει καί ἀναφορά στό ἀτύχημα μέ τήν Ῥωσσίδα,πού προκάλεσε ὁ Μπράϊζα)
Zeyno Baran (γεννημένη 31 Ιαν 1972) είναι μια τουρκο-Αμερικανή μελετητής σε θέματα που κυμαίνονται από τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας για την ισλαμιστική ιδεολογία στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και της Ασίας.
Διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Ευρασιατικής Πολιτικής και ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Hudson,ένα think tank που εδρεύει στην Ουάσιγκτον DC, Από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι την ένταξή της στο Ινστιτούτο Hudson τον Απρίλιο του 2006, εργάστηκε ως Διευθύντηρια Διεθνών Προγραμμάτων Ασφάλειας και Ενέργειας. για το Κέντρο Νίξον.
Η Baran εργάστηκε επίσης ως διευθύντρια του προγράμματος Καύκασος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών από το 1999 έως τον Δεκέμβριο του 2002.
Είναι παντρεμένη με τον Matthew Bryza, πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν και έχει μια κόρη.
Ένας από τους βασικούς τομείς εξειδίκευσης της Μπαράν είναι η αντιμετώπιση της εξάπλωσης της ριζοσπαστικής τουρκικής ισλαμιστικής ιδεολογίας στην Ευρώπη και την Ευρασία. Εργάστηκε για να προωθήσει την ανεκτική ένταξη των μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία « παράλληλων κοινωνιών » μέσα στην ευρύτερη κοινωνία ενός κράτους θα ενθαρρύνει μόνο τη μισαλλοδοξία και τον εξτρεμισμό και από τις δύο πλευρές.
( Σημ. Πελασγ. Γι᾿αὐτό ὅπως καταλαβαίνετε πρέπει νά ὑπάρχῃ ἀνοχή καί προσπάθεια ἐνσωματώσεως τῶν ἰσλαμιστῶν στίς εὐρωπαϊκές καί γενικῶς δυτικές κοινωνίες. Μέ ἄλλα λόγια μᾶς ἀπειλεῖ,ἡ ἐν λόγῳ τουρκάλα,εὐθέως κι᾿ἀνερυθριάστως : ἤ τούς δέχεσθε ἤ ἀναλαμβάνετε τίς εὐθύνες γιά ὅ,τι προκύψει. Ἀκοῦς Μακρόν; )
Εἴτε Μπούς εἴτε Ὀμπάμα ὁ Μάθιου ΠΑΝΤΑ ἐκεῖ.Καί στήν μέση ἡ τουρκάλα ! (φωτό) |
Τον Ιούνιο του 2007, το Hudson Institute διεξήχθη μια διοργάνωσε μια ανεπίσημη συνάντηση «εναλλακτικής πραγματικότητος» πάνω στην βάση της κλιμακούμενης συγκρούσεως Τουρκίας - PKK . Εξ αιτίας αυτής της συνάντησης, δημιουργήθηκε ένα φανταστικό σενάριο στο οποίο μια σειρά επιθέσεων του ΡΚΚ οδήγησε την Τουρκία να επέμβει στρατιωτικά στο βόρειο Ιράκ. Οι λεπτομέρειες αυτού του σεναρίου και του περιεχομένου της συνάντησης διέρρευσαν στη συνέχεια στον τουρκικό Τύπο, δημιουργώντας μια διαμάχη που ανταγωνίζεται αυτήν που δημιουργήθηκε από το άρθρο του Newsweek του Δεκεμβρίου 2006 της Baran.
Αυτές οι αποκαλύψεις και η επακόλουθη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης προκάλεσαν διάφορες εικασίες περί θεωριών συνωμοσίας . Αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης έχουν καταδικάσει τη διοργάνωση αυτής της συνάντησης καθώς εξέτασε την πιθανότητα τουρκικής επέμβασης στο Ιράκ . Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε το περιεχόμενο του σεναρίου Χάντσον ως «τρελή συζήτηση».
Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε μέσω του ιστότοπου του Χάντσον, η Μπαράν δήλωσε ότι ο σκοπός της συνάντησης ήταν «να αποτρέψει το ΡΚΚ από το να προκαλέσει περαιτέρω πιέσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας » και ότι αυτοί ήταν παρόντες στη συνάντηση «δήλωσε σαφώς την ανάγκη για τις ΗΠΑ να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση κατά του PKK. " (τά σχετικά καί ἄλλα,γιά τήν διόλου τυχαία τουρκάλα,ἐδῶ)
Ἀπό αὐτό τό τελευταῖο μήπως βλέπετε κάποια σχέσι μέ τίς τελευταῖες δηλώσεις τοῦ συζύγου τῆς τουρκάλας; Ἔ, μᾶλλον ἄν στό «Τουρκία-ΡΚΚ» βάλουμε τό «Τουρκία-Ἑλλάδα»...Ἔ; Ναί...
Συνεπῶς διόλου τυχαία ἡ τουρκαλα,διόλου τυχαῖος ὁ σύζυγος,διόλου τυχαῖος ὁ συγκεκριμένος ...γάμος...
φωτό |
Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου και ενεργειακά ζητήματα συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στην Αθήνα, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα...Ειδικά για την ΠΓΔΜ, ο κ. Μπράιζα σημείωσε ότι «υπήρξε συναίνεση να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση για το θέμα του ονόματος πριν γίνει η ένταξη.Λύση θα δοθεί αργά ή γρήγορα...»(ἐδῶ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου