Περισσότερα, [εδώ Κ Α Ι εδώ Κ Α Ι εδώ] Κ Α Ι εδώ.
Συγγραφέας: Julius Evola
Εκδοτικός οίκος: ΘΟΥΛΗ
Μετάφραση (από τα ιταλικά): Χρήστος Γιάννογλου
Σημειώσεις – Παράρτημα: Mανώλης Στρατάκης
Επιμέλεια: Αθηνά Μάρκου
Σελίδες: 40
ISBN: 978-618-80378-3-0
Μια αντισυμβατική μελέτη του κορυφαίου Ιταλού στοχαστή σχετικά με τη ροπή και τη συχνή ενασχόληση των εβραίων με τα μαθηματικά. Ο συγγραφέας αναλύει την ιδιαίτερη προσέγγιση των εβραίων προς τη μαθηματική επιστήμη, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαία, αλλά οι ρίζες της βρίσκονται στην, από τα αρχαία χρόνια, εβραϊκή «θεώρηση της ζωής και του κόσμου».
Επισημαίνει την προσπάθεια επέκτασης μαθηματικών θεωριών στο φιλοσοφικό πεδίο, αποδίδοντάς της συγκεκριμένους σκοπούς, όπως «την επιβεβαίωση του σχετικισμού, της άρνησης κάθε σταθερού σημείου αναφοράς, του χάους των αξιών και των οραμάτων».
Το κείμενο συνοδεύεται από παράρτημα με βιογραφικό των προσώπων που αναφέρονται σ΄ αυτό, καθώς επίσης και βιογραφικό και εργογραφία του Έβολα. Ο πρόλογος είναι του Achille Ragazzoni από τη ιταλική έκδοση του 1978.
Με το Εβραίοι και Μαθηματικά, η ΘΟΥΛΗ εγκαινιάζει την έκδοση σειράς, αδημοσίευτων έως σήμερα στην Ελλάδα, βιβλίων του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα, με στόχο την ολοκληρωμένη γνώση του έργου του, από τους Έλληνες αναγνώστες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου