Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ἡ καθολική ἐπικράτησις τῶν ...ἡττημένων !

Ιθάκη 10ετία του 80...

Η στήλη που μνημονεύει το σημείο που γεννήθηκε και έζησε ο Μεταξάς στα νεανικά του χρόνια κατεδαφίζεται...Η αγνωμοσύνη των Ελλήνων αλλά και η καθολική επικράτηση των ιδεολογικών φορέων του Μαρξισμού λενινισμού -τροτσκισμού είναι συγκλονιστική .( ἀπό ἐδῶ)



Πᾶμε νά ᾿δοῦμε τό σπίτι τοῦ Ἰωάννη Μεταξᾶ,στήν Ἰθάκη : 

Το σπίτι που γεννήθηκε ο Μεταξάς στο Βαθύ της Ιθάκης ήταν μία διώροφη κατοικία στην οποία στεγάζονταν τα γραφεία του Έπαρχου της Ιθάκης, και η κατοικία του, γιατί ο πατέρας του Ιωάννη Μεταξά, Παναγής Μεταξάς ήταν Έπαρχος Ιθάκης το 1871

Σήμερα αυτό το κτίσμα δεν υπάρχει πλέον γιατί κατεδαφίστηκε και στη θέση του έκτισε την κατοικία του από την δεκαετία του 1920 ο εφοπλιστής και ευεργέτης της Ιθάκης Γεώργιος Κ. Δρακούλης.

Το σπίτι που γεννήθηκε ο Μεταξάς στο Βαθύ της Ιθάκης

Στο πεζοδρόμιο έξω από τον κήπο της οικίας Δρακούλη, στην πρόσοψη της οικίας αυτής στήθηκε το 1938 μία στήλη αφιερωμένη από τον Δήμο Ιθάκης που μνημόνευε το γεγονός της γέννησης του Ιωάννη Μεταξά. Η στήλη αυτή στα χρόνια της μεταπολίτευσης, μετά το 1974 μεταφέρθηκε στα σκουπίδια του Δήμου Ιθάκης.

Η κυρία Ιωάννα Φωκά προσπάθησε να την εντοπίσει και πράγματι η μαρμάρινη στήλη βρέθηκε ανάμεσα σε χόρτα και σκουπίδια πεταμένη στο κηπάριο του Δήμου Ιθάκης (στο Βουνάκι όπως της το ονόμασαν).

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιθάκης μετά από αίτηση της Ιωάννας Φωκά της 31/3/2014 της έδωσε την άδεια την 16/4/2014, να την παραλάβει και να την μεταφέρει στην οικία του Ιωάννη Μεταξά στην Κηφισιά όπου κατοικεί. 'Όμως η στήλη βρέθηκε σκεπασμένη με διάφορα υλικά του Δήμου με αποτέλεσμα να γίνει αδύνατη η παραλαβή της.

Σήμερα στη θέση της έχει στηθεί άλλη μικρότερη στήλη που μνημονεύει ότι εκεί έζησε ο ποιητής Ν. Καρβούνης. ( ἀπό τήν σελίδα ΕΔΩ)

Ποιός εἶναι αὐτός ὁ Καρβούνης ; 


...Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 προσχώρησε στο μαρξισμό και το 1933 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1936 συνελήφθη από τη δικτατορία Μεταξά και εξορίστηκε στη Γαύδο. Στη συνέχεια απελευθερώθηκε, αλλά του απαγορεύτηκε να αρθρογραφεί.
Μετά την απελευθέρωσή του ήρθε στην Αθήνα και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση, συνδέθηκε με την Παλιά Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και καθοδηγούσε ομάδες φοιτητών στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στις αρχές της κατοχής που ακολούθησε συνελήφθη μαζί με τον Δημήτρη Γληνό από τους Ιταλούς καθώς κατηγορήθηκε ότι αρθρογραφούσε εναντίον του φασισμού και κλείστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λάρισα. Απελευθερώθηκε μετά από λίγο και εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Το 1942 έγραψε το γνωστό αντάρτικο τραγούδι «Βροντάει ο Όλυμπος» και ανέβηκε με τους αντάρτες στα βουνά της Ρούμελης, όπου ανέλαβε διευθυντής του Πρακτορείου Ειδήσεων Ελεύθερη Ελλάδα. Το 1944 ήταν υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΠΕΕΑ( ή κυβέρνηση του βουνού). Πέθανε το 1947. (ἐδῶ)


Νομίζω πώς δέν χρειάζονται ἐπί πλέον σχόλια. Συμφωνεῖτε ; 

Πῶς τό ἔγραψε ὁ φίλος μας,Ὄθων ; 

..Η αγνωμοσύνη των Ελλήνων αλλά και η καθολική επικράτηση των ιδεολογικών φορέων του Μαρξισμού λενινισμού -τροτσκισμού είναι συγκλονιστική 

Ἔτσι ἀκριβῶς ! 

Τό μέγαρο Δρακούλη,σήμερα : 


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου