Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Ἀκόμη λίγο πιό κοντά...

Τό Ἰσραήλ δέν χάνει τίς εὐκαιρίες γιά ν᾿ἀποδείξῃ πόσο κοντά θέλει νά ἔρθῃ μέ τόν Ἑλληνισμό εἴτε πρὄκειται γιά τήν Ἑλλάδα εἴτε γιά τήν Κύπρον ! 

Καί ἐδῶ πού τά λέμε,τέτοια ξαφνική ἀγάπη,πρώτη φορά στά χρονικά ! Καί βεβαίως ἐκεῖνοι πού τό ἔχουν πάρει πολύ ζεστά τό θέμα εἶναι οἱ ἀδελφοί μας Κύπριοι ! 

Λιμάνι Λεμεσοῦ ( φωτό)

Διαβάζουμε :

Οι αρχές του Ισραήλ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ένταξη στην προτεινόμενη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Ελλάδας-Κύπρου, λέγοντας ότι θα ήθελαν να προστεθεί στο δρομολόγιο ένα λιμάνι στο Ισραήλ.

φωτό
Η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλη Δημητριάδη και της Υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ Μεράβ Μιχαέλι επικεντρώθηκε στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Κύπρου για την αποκατάσταση της θαλάσσιας σύνδεσης με την Ελλάδα. Η Michaeli δήλωσε ότι μια τέτοια υπηρεσία θα μπορούσε να ωφελήσει όλα τα μέρη εάν προστεθεί μια σύνδεση με το Ισραήλ.

Οι δύο υπουργοί είπαν στους δημοσιογράφους ότι πιστεύουν ότι μια προτεινόμενη ακτοπλοϊκή γραμμή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ «θα διευκόλυνε την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και θα εμπλουτίσει τις διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες επί του παρόντος περιορίζονται στις αεροπορικές μεταφορές».

Συμφώνησαν ότι η καθιέρωση της θαλάσσιας οδού θα δημιουργήσει ακόμη και μια νέα αγορά για όσους ταξιδιώτες προτιμούν να εξερευνήσουν τη Μεσόγειο δια θαλάσσης, καθώς κάποιοι είτε δεν μπορούν να πετάξουν για λόγους υγείας είτε φοβούνται να πετάξουν.

Η Financial Mirror ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι το υφυπουργείο της Κύπρου επεσήμανε επίσης ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια σε μια εποχή που πολλοί ενδιαφέρονται να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

Ίσως το πιο σημαντικό, η προσθήκη του λιμανιού στο Ισραήλ μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά τη διακοπή της αρχικής γραμμής πορθμείων.....( Περισσότερες λεπτομέρειες ἐπί τοῦ θέματος,ἐδῶ)


Θά ἔλεγε κανείς πώς αὐτή ἡ μεγάλη ἀγάπη πού προέκυψε ξαφνικά ἀπό πλευράς Ἰσραήλ,τά τελευταῖα 15 χρόνια,τείνει νά χαρακτηρισθῆ ὡς πάθος ! Κάτι οἱ ἐπενδύσεις,ἰδίως στήν Κύπρον, οἱ ἀγορές ἀκινήτων στήν Ἑλλάδα ( καί ὁ Κούλης σέ Ἰσραηλινό πούλησε τό πατρικό του),οἱ ἐξαγορές ξενοδοχειακῶν ἐγκαταστάσεων,οἱ συνεργασίες μέ ἑταιρία τοῦ Κόκκαλη : Η IDE υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την κρατική εταιρία Israel Aerospace Industries (ΙΑΙ), τη μεγαλύτερη αμυντική εταιρία στο Ισραήλ, για την προμήθεια του καινοτόμου της υβριδικού συστήματος παροχής και διαχείρισης ενέργειας για στρατιωτική χρήση. Η IDE ενδιαφέρεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με τις Ισραηλινές βιομηχανίες και σε άλλα υπό εξέλιξη προγράμματα και σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν οι βέλτιστες μέθοδοι και η στρατηγική με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας...  ( ΕΔΩ)

τό τεράστιο ἐνδιαφέρον γιά τήν Θεσσαλονίκη,ἀλλά βεβαίως οἱ συνεργασίες γιά φυσικό ἀέριο κ.λπ. ἐνεργειακά ἀποθέματα, κάνουν τό Ἰσραήλ νά μοιάζει μέ τόν καλλύτερο σύμμαχο τῆς Ἑλλάδος. Καλλύτερο σύμμαχο ; Ἔ,τό συμφέρον του κυττᾶ καί αὐτό τοῦ δείχνει πώς ἡ Ἑλλάς σήμερα,εἶναι μία χρυσοπηγή ! Ἔτσι ἐξηγεῖται ἡ ἀγάπη πού τείνει νά γίνῃ πάθος...

Ἤ μήπως ξέρουν κάτι περισσότερο,ἐκεῖ στό Ἰσραήλ ; 

Δύο τύποι στο Ισραήλ κάνουν ραδιόφωνο και παίζουν μόνο ελληνικά τραγούδια 

Το Greek Party του Nissim και του Motti (με background την ελληνική και την κυπριακή σημαία) είναι ό,τι πιο ελληνικό έχεις ακούσει ποτέ στο ραδιόφωνο.

...Από το 2017 που ο «First Social Radio» βγήκε στον αέρα, ο Nissim Mordehay βρέθηκε πίσω από το μικρόφωνο να μεταδίδει ζωντανά -σε όλες τις γωνιές του πλανήτη- ελληνική μουσική σ’ ένα σκηνικό που υπό άλλες συνθήκες θα χαρακτηρίζαμε κιτς και υπερβολικό. Μια ελληνική και μια κυπριακή σημαία στο background και στο τραπέζι, μπροστά από τα μικρόφωνα, μια σειρά με ούζα και τσίπουρα, φόρος τιμής στην Ελλάδα. 

Κι όμως, όλο αυτό το υπερβολικό σκηνικό που μοιάζει εκτός της δικής μας (νεοελληνικής) ιδιοσυγκρασίας, προερχόμενο από δύο μη Έλληνες, φαντάζει γλυκό και τιμητικό. Και έτσι είναι!


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου