Τρίτη 26 Απριλίου 2022

« Παλεύουμε γιά ἐσᾶς,κάνουμε καλή δουλειά»

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή ( 24 Ἀπριλίου)  φάνηκαν να δείχνουν αρκετούς Ισραηλινούς που πολεμούν με τις ουκρανικές δυνάμεις να ευχαριστούν το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό για την υποστήριξη των προσπαθειών τους να αποκρούσουν τη ρωσική εισβολή. Τα βίντεο, που κυκλοφόρησαν ευρέως, έδειχναν τους άνδρες με στρατιωτικές στολές της Ουκρανίας σε μια απροσδιόριστη δασική περιοχή. Το βίντεο πιθανότατα γυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι μαχητές ευχαρίστησαν τον αρχιραβίνο* της Ουκρανίας που τους προμήθευε φαγητό κοσέρ για να γιορτάσουν την εβδομαδιαία αργία του Πάσχα.

Στην πρώτη από τις δύο σκηνές, περίπου δώδεκα άνδρες με εξοπλισμό μάχης στέκονται, πολλοί από αυτούς με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.



«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον λαό του Ισραήλ και την κυβέρνηση του Ισραήλ για τη βοήθεια που μας προσφέρουν. Είμαστε εδώ πολεμώντας εναντίον των Ρώσων σε αυτόν τον πολύ δύσκολο πόλεμο», είπε ένας μαχητής στα εβραϊκά.

Ευχαρίστησε επίσης την κύρια συναγωγή στο Κίεβο και τον αρχιραβίνο της Ουκρανίας Μοσέ Αζμάν για την παροχή στους στρατιώτες με φαγητό κοσέρ και τη βοήθειά τους να γιορτάσουν το Πάσχα.

«Θέλω να πω ευχαριστώ σε ολόκληρο τον εβραϊκό λαό που μας βοηθάει – είμαστε εδώ για εσάς, για ολόκληρο το έθνος», είπε ένας άλλος άνδρας, μιλώντας επίσης στα εβραϊκά. «Είμαστε εδώ για όλους όσους κινδυνεύουν οι ζωές τους. Παλεύουμε για εσάς, κάνουμε καλή δουλειά».


«Εμείς, οι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που είμαστε στο μέτωπο πολεμώντας τον Ρώσο εισβολέα, θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον λαό του Ισραήλ που βιώνει σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε, αναφερόμενος σε μια σειρά επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες που άφησε 11 νεκρούς.

«Όταν η Ρωσία ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο εναντίον μας, σταθήκατε μαζί μας και γι' αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας και στεκόμαστε δίπλα σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε. «Είμαστε σίγουροι ότι οι χώρες μας θα μπορέσουν να νικήσουν τον εχθρό και να τερματίσουν τον τρόμο».

Πιστεύεται ότι υπάρχουν εκατοντάδες Ισραηλινοί γεννημένοι στην Ουκρανία και αρκετοί ιθαγενείς Ισραηλινοί που ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να ενταχθούν σε εθελοντικές μονάδες μετά τη ρωσική εισβολή, αλλά οι ακριβείς αριθμοί δεν είναι σαφείς.


Το διάχυτο ευχαριστώ που δίνεται στο Ισραήλ στα βίντεο είναι επίσης ασαφές, με την Ουκρανία να επιπλήττει επανειλημμένα το Ισραήλ για τη χλιαρή υποστήριξή του.

Το Ισραήλ έχει αποφύγει να ευθυγραμμιστεί πολύ στενά με κάποια πλευρά από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Είναι μια από τις λίγες χώρες που διατηρεί σχετικά θερμές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία, μια ομοεθνή δημοκρατία, όσο και με τη Ρωσία.

Ωστόσο, η ρητορική που προερχόταν από την Ιερουσαλήμ άλλαξε μετά τις αναφορές για εκτεταμένες δολοφονίες αμάχων από τους Ρώσους. Ο υπουργός Εξωτερικών Yair Lapid κατηγόρησε ρητά τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου νωρίτερα αυτό το μήνα, με τα πιο έντονα σχόλια εναντίον της Μόσχας από κορυφαίο Ισραηλινό αξιωματούχο.

Σε μια μικρή αλλαγή στην πολιτική, ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz δήλωσε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ θα προμηθεύσει κράνη και τζάκετ στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του πολιορκημένου έθνους μετά από την επί μακρόν άρνηση να παράσχει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Ενώ η Ιερουσαλήμ μπορεί να έχει αλλάξει κάπως τον τόνο της για να ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τις δυτικές δυνάμεις, μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί σταθερά να συνεισφέρει στην ουκρανική στρατιωτική προσπάθεια. Αντίθετα, το Ισραήλ έστειλε ένα πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας 100 τόνων στην Ουκρανία και έχτισε ένα νοσοκομείο πεδίου στα δυτικά της χώρας.

Το Κίεβο έχει ζητήσει εδώ και καιρό από το Ισραήλ να του πουλήσει αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αεράμυνας Iron Dome, αλλά μέχρι στιγμής έχει απορριφθεί από την Ιερουσαλήμ. 

Η Ουκρανία ζήτησε επίσης όπλα στον κυβερνοχώρο για χρήση εναντίον της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου λογισμικού hacking Pegasus του Ομίλου NSO, σύμφωνα με αναφορές.



Βρήκαμε τό θέμα « Ἰσραηλινοί στρατιῶτες στό πλευρό τοῦ Οὐκρανικοῦ στρατοῦ» σχετικῶς μέ τό σχόλιο ἀναγνώστου μας ( ἐδῶ),ἀναλυτικῶς στό ἔγκυρο καί ἰσραηλινό μέσον ἐνημερώσεως "The Times of Israel".

Ἀπό τό ἐπίσης  ἰσραηλινό μέσον εἴχαμε ἀνάλογη παραπομπή στό θέμα μας « Τί ῥόλο παίζει ἡ ἑβραϊκή συνιστῶσα στήν σύγκρουσιν στήν Οὐκρανία ; », τό :

 "Χαρεντί" εἶναι οἱ ὑπέρ-ορθὀδοξοι ἑβραῖοι,οἱ γνωστοί ὡς "Χασιδιστές" . Διαβᾶστε σχετικῶς « Χαρεντί Ἰουδαϊσμός» 

Κρατοῦμε τήν φράσιν πού ἀπηύθυνε εἷς ἐκ τῶν ἰσραηλινῶν στρατιωτῶν πού πολεμοῦν στό πλευρό τῶν Οὐκρανῶν, πρός τό Ἰσραήλ :«  Παλεύουμε για εσάς, κάνουμε καλή δουλειά » . 

Ἔτσι γιά νά μήν μᾶς κατηγοροῦν πώς τά γράφουμε ἐμεῖς. Καί ὁ νοῶν νοείτω...

Καί οἱ δύο Ἀρχιραββίνοι ( Οὐκρανίας,Κιέβου ) ἔχουν πολύχρονη στρατιωτική ἐκπαίδευσιν στόν ἱσραηλινό στρατό...

* Ὁ ἀρχιραββίνος τῆς Οὐκρανίας Moshe Reuven Azman 

 Moshe Reuven Azman ( φωτό

...Ο Ασμαν ήταν ενεργός στο κίνημα των αρνητών από τη νεότητά του και χειροτονήθηκε ως shochet (τελετουργικός σφαγέας) όταν ήταν 18 ετών. Το 1982, η κεντρική κομμουνιστική εφημερίδα Pravda , αναφέροντας τις δραστηριότητες των Εβραίων αρνητών στο Λένινγκραντ, τον ανέφερε ως "Εχθρό της Σοβιετικής εξουσίας». Το 1987, έλαβε άδεια από τη σοβιετική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ΕΣΣΔ και σπούδασε στο Chabad yeshivas στο Ισραήλ

Εργάστηκε ως γραμματέας στο "Beit Chabad για τους Ρώσους Εβραίους" στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ρωσικής aliyah του 1991, βοηθώντας Ρωσοεβραίους μετανάστες να προσαρμοστούν στη ζωή του Ισραήλ στο Ισραήλ και να επανασυνδεθούν με τον Ιουδαϊσμό. Ο Asman βοήθησε επίσης να φέρουν Ουκρανοεβραϊκά παιδιά του Τσερνομπίλ στο Ισραήλ και να προσευχηθεί για την ιατρική και ψυχολογική τους αποκατάσταση.
  Το 1995, ο Azman πήγε στο Κίεβο και ξεκίνησε μία συναγωγή  Εκεί βοήθησε στην ανοικοδόμηση της εβραϊκής κοινότητας του Κιέβου, η οποία αυξήθηκε έως ότου η κυβέρνηση του Κιέβου παραχώρησε ολόκληρη τη συναγωγή στην εβραϊκή κοινότητα.
 Ο Άσμαν συνέχισε ίδρυσε μια κοινόχρηστη κουζίνα, ένα τσέβρα καντίσα (ταφική υπηρεσία), 1 νηπιαγωγείο, σχολείο.

  Το 2001 ο Asman τιμήθηκε με το Σήμα της Τιμής από τον Δήμαρχο του Κιέβου και το 2009 τιμήθηκε με το παράσημο της Αξίας από την ουκρανική κυβέρνηση.

Ο Ραβίνος Asman υπηρέτησε στο IDF ( Ἰσραηλινές Ἀμυντικές Δυνάμεις,δῆλα δή ὁ Ἰσραηλινός Στρατός) από το 1990 και ήταν παρών για να φροντίζει στρατιώτες σε κάθε πόλεμο στο Ισραήλ από τότε. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για προσευχή στους Ανατολικο-Ουκρανούς πρόσφυγες στο Κίεβο και την Ουκρανία και στην αρχή του πολέμου στο Ντονμπάς το 2014 ηγήθηκε των προσπαθειών απομάκρυνσης τραυματιών σε νοσοκομεία στο Ισραήλ και στη δυτική χώρα . Είναι ο ιδρυτής ενός έργου αφιερωμένου στην επανεγκατάσταση προσφύγων, λόγω της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία , έξω από το Κίεβο στο χωριό Anatevka....( Ὅλο τό βιογραφικό ἐδῶ

Ο Jonathan Benyamin Markovitch είναι ο Αρχιραβίνος του Κιέβου της Ουκρανίας και επίσημος εκπρόσωπος του Lubavitcher Rebbe Menachem Mendel Schneerson .( φωτό)

ἀρχιραββίνος τοῦ Κιέβου εἶναι ὁ Τζόναθαν Μάρκοβιτς. Γεννημένος στήν Οὐκρανία σέ ῥαββινική οἰκογένεια μετανάστευσαν στό Ἰσραήλ ὅταν ὁ Τζόναθαν ἦταν 3 ἐτῶν. Μετά τό σχολεῖο κατατάχθηκε στόν ἰσραηλινό στρατό ὅπου ὑπηρέτησε ἐπί 12ετία. Ἀπολύθηκε μέ τόν βαθμό τοῦ ταγματάρχη. Ἔλαβε ραββινική χειροτονία ἀπό τόν ἀρχιραββἰνο τοῦ Ἰσραήλ καί πιστοποιητικό ἀλλά καί άπό κάμποσους ἀκόμη ραββίνους ἀνάλογες πιστοποιήσεις. Ἐπίσης ἐκτός τίς σπουδές του στήν Τορά εἶναι κάτοχος πτυχίου ἐξοπλισμοῦ ἀπό τό Πανεπιστήμιο "Technion" ( δημόσιο ἐρευνητικό Πανεπιστήμιο πού ἱδρύθηκε ἐπί ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας καί εἶναι ἀπό τά παλαιότερα καί κορυφαῖο Πανεπιστήμιο στό Ἰσραἠλ καί τήν Μέση Ἀνατολή...) . Τό 2000 μετακόμισε στό Κίεβο μέ τήν οἰκογένειά του ( σύζυγο καί ἑπτά παιδιά) ὅπου δροῦν ἕως σήμερα. ( περισσότερα μπορεῖτε νά διαβάσετε ἐδῶ). 


Τέλος σχετικῶς μέ τήν ἀναφορά γιά τά ὅπλα στόν κυβερνητοχώρον,πού ζήτησε ἡ Οὐκρανία ἀπό τό Ἰσραήλ καί πιό συγκεκριμένα γιά τό " hacking Pegasus ", εἴχαμε γράψει πρό μηνῶν :  
Τό Ἰσραήλ,ἡ ἡλεκτρονική κατασκοπεία καί ὁ Πήγασος...

Κατά τ᾿ἄλλα τό Ἰσραήλ θέλει νά παραμείνη ἀμέτοχο...


Ἡ Πελασγική
http://sxolianews.blogspot.com/2022/04/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου