Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

CNN Business:Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να στραφεί στο πετρέλαιο της Λιβύης

 


Ενώ είναι μέλος του ΟΠΕΚ, η Λιβύη δεν δεσμεύεται από τα ανώτατα όρια παραγωγής λόγω της πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντλεί και να εξάγει όσο πετρέλαιο θέλει...Η Λιβύη βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε ότι αντλεί πλέον ένα εκατομμύριο περισσότερα βαρέλια πετρελαίου σε σχέση με πέρυσι.

Από την Nadeen Ebrahim/CNN Business

Επρόκειτο για μία σημαντική είδηση για τις χώρες που καταναλώνουν πετρέλαιο και οι οποίες προσπαθούν να αναζητήσουν πρόσθετες προμήθειες καθώς το αργό από τη Ρωσία, τον τρίτο μεγαλύτερο πετρελαιοπαραγωγό στον κόσμο, υφίσταται κυρώσεις από τη Δύση. Οποιαδήποτε πρόσθετα βαρέλια από τη Λιβύη θα μπορούσαν να προσφέρουν μια σημαντική ανακούφιση όσον αφορά την εκτίναξη του παγκόσμιου πληθωρισμού, λένε οι αναλυτές.

Το υπουργείο πετρελαίου της Λιβύης είπε στο CNN ότι η παραγωγή είχε σχεδόν σταματήσει τον Ιούνιο, στα 100.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από 1,2 εκατομμύρια bpd πέρυσι. Όμως τη Δευτέρα, ο υπουργός Πετρελαίου Mohamed Oun είπε ότι η παραγωγή είχε ανέλθει στα 800.000 βαρέλια την ημέρα, λέγοντας ότι ορισμένα κοιτάσματα επανήλθαν στο δίκτυο.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου