Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Και οι 397 βουλευτές της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, ψήφισαν την πλήρη απαγόρευση δραστηριοτήτων των LGBTQ (ΛΟΑΤΚΙ), της παιδοφιλίας και της προπαγάνδας αλλαγής φύλου στη χώρα - Τεράστια πρόστιμα για τις παραβιάσεις των νέων κανόνων!

Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας ψήφισε την πλήρη απαγόρευση της ΛΟΑΤΚΙ, της παιδοφιλίας και της προπαγάνδας αλλαγής φύλου στη χώρα μετά την τελική ανάγνωση ενός νομοσχεδίου την Πέμπτη.


Η νομοθεσία για την "προστασία των παραδοσιακών αξιών" υποστηρίχθηκε και από τους 397 βουλευτές της κάτω βουλής του κοινοβουλίου της χώρας, περνώντας χωρίς αντιδράσεις ή αποχές.

Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει την εν λόγω προπαγάνδα σε διαφημίσεις, βιβλία, ταινίες και μέσα ενημέρωσης. Θεωρείται ευρέως ως συνέχεια ενός νόμου του 2013, ο οποίος απαγόρευε τη διάδοση LGBTQ υλικού σε άτομα κάτω των 18 ετών στη Ρωσία. Ωστόσο, η νέα νομοθεσία ισχύει τόσο για ανηλίκους όσο και για ενήλικες.

Εάν ο νόμος τεθεί σε ισχύ, θα καταστήσει αδύνατο για τις ταινίες που προωθούν μη παραδοσιακές σχέσεις ή αλλαγή φύλου να λάβουν άδειες διανομής στη χώρα. Προϊόντα με παρόμοιο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του ξένου υλικού, θα απαγορεύεται επίσης να διατίθενται προς πώληση.

Προβλέπονται τεράστια πρόστιμα για τις παραβιάσεις των νέων κανόνων, με τα φυσικά πρόσωπα να αντιμετωπίζουν πρόστιμο 400.000 ρούβλια (6.600 δολάρια) και τις εταιρικές οντότητες έως και πέντε εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 83.000 δολάρια) για την προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ. Τα πρόστιμα για την προώθηση της παιδοφιλίας είναι διπλάσια από αυτά τα ποσά, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Τα ξένα κόμματα που παραβιάζουν το νόμο θα αντιμετωπίζουν επίσης την απέλαση από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin ευχαρίστησε τους συναδέλφους του βουλευτές για την ομόφωνη υποστήριξη της νομοθεσίας, επιμένοντας ότι "αυτή η απόφαση θα προστατεύσει τα παιδιά μας, το μέλλον της χώρας από το σκοτάδι που διαδίδουν οι ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά κράτη". Ο Βολοντίν απέρριψε την έκκληση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος νωρίτερα κάλεσε τους Ρώσους νομοθέτες να "αποσύρουν το νομοσχέδιο και να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων".

Η νέα νομοθεσία δεν θα εφαρμοστεί στα βιντεοπαιχνίδια, καθώς οι βουλευτές αποφάσισαν ότι το περιεχόμενό τους θα πρέπει να υπόκειται σε ξεχωριστούς κανονισμούς. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου την Τετάρτη, το κοινοβούλιο απέρριψε επίσης την ιδέα της θέσπισης ποινικής ευθύνης για επανειλημμένες παραβιάσεις της απαγόρευσης της ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας.

swentr.site


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου