Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ διαφορετικών οραμάτων για τη διεθνή τάξη διαπιστώνει η 59th Munich Security Conference (MSC) που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μόναχο

 

«Παγκοσμιοποιώντας το πετρέλαιο, απελευθερώνοντας κεφάλαιο: Μια διεθνής ιστορία της ενεργειακής κρίσης της δεκαετίας του 1970»

Έκθεση Ασφαλείας του Μονάχου 2023

 

Η Έκθεση Ασφάλειας του Μονάχου (MSR) 2023 δημοσιεύεται ενόψει της 59ης Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου (MSC) σχεδόν ακριβώς 12 μήνες αφότου η Ρωσία άρχισε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία. Ο πόλεμος της Ρωσίας σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής όχι μόνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια αλλά και για τη διεθνή τάξη. Πού στρέφεται όμως η παγκόσμια πολιτική; Αυτή η ερώτηση βρίσκεται στο επίκεντρο του φετινού MSR. Καλύπτοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις παγκόσμιες υποδομές, την αναπτυξιακή συνεργασία, την ενεργειακή πολιτική και την πυρηνική ασφάλεια, η έκθεση αναλύει τον εντεινόμενο αυταρχικό ρεβιζιονισμό και την αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ διαφορετικών οραμάτων (!) για τη διεθνή τάξη. Με αυτόν τον τρόπο, η εμβληματική δημοσίευση του MSC παρέχει επίσης έμπνευση για τον τρόπο με τον οποίο οι υπερασπιστές της φιλελεύθερης, βασισμένης σε κανόνες τάξης μπορούν να αναθεωρήσουν την τάξη ώστε να την καταστήσουν πιο ανθεκτική και ελκυστική για μια ευρύτερη κοινότητα.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου