Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Πέταξαν μέ τίς "κλωτσιές" ἔξω,τούς ἰσραηλινούς,ἀπό Σύνοδο Κορυφῆς !!!

Τό φανταζόσαστε ποτέ πώς θά βλέπαμε τό Ἰσραήλ νά πετιέται μέ τίς κλωτσιές ἐκτός ἐπισἠμου ἐκδηλώσεως,ὅπως μία Σύνοδος Κορυφῆς Κρατῶν ; Κι᾿ὅμως ἔγινε ! 

Διαβἀζουμε ἀπό τήν σελίδα τοῦ The EastAfrican 

Η προσπάθεια του Ισραήλ να ενταχθεί στην Αφρικανική Ένωση ως "Κράτος Παρατηρητής" το Σάββατο ξεκίνησε σε λάθος βάση, αφού οι πράκτορες ασφαλείας απέκλεισαν μέλη της αντιπροσωπείας του επειδή συμμετείχαν σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την κατάλληλη διαπίστευση.

Η Αφρικανική Ένωση αργότερα ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία δεν είχε διαπιστευθεί στη συνάντηση και της ζητήθηκε να αποχωρήσει «για λόγους πρωτοκόλλου», σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει το περιστατικό.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δύο εκπρόσωποι από το Ισραήλ απομακρύνθηκαν από μια συνάντηση αφού διαπιστώθηκε ότι τα διακριτικά τους ήταν άκυρα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν το περιστατικό ανέφεραν ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας την κ. Sharon Barley, Αναπληρώτρια Διευθύντρια για την Αφρική στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

«Εδιώχθηκαν από την αίθουσα συνεδριάσεων της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα, όπου το Ισραήλ συμμετείχε ως παρατηρητής, το Σάββατο το πρωί», ανέφερε η Jerusalem Post.

Διπλωματική πηγή είπε στο The EastAfrican ότι η αντιπροσωπεία «είχε μπει κρυφά με ψεύτικα διακριτικά ».

τό βίντεο ἀπό ἐδῶ

Το Ισραήλ, κάποτε έγκυρο Κράτος Παρατηρητής, εγκατέλειψε την ΑΕ το 2002, αλλά επιδιώκει να επιστρέψει ειδικά από τη στιγμή που η Παλαιστίνη είναι κράτος παρατηρητής στην ΑΕ από το 2013.

Η Σύνοδος Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης επρόκειτο να αποφασίσει εάν το Ισραήλ επρόκειτο να επιβεβαιωθεί ως Παρατηρητής, επομένως είναι πιθανό η αντιπροσωπεία να συμμετείχε πριν από την πραγματική επιβεβαίωση. Η Σύνοδος Κορυφής της ΑΕ αναμένεται να προβεί σε ανακοίνωση για το θέμα σε ανακοινωθέν που αναμένεται την Κυριακή.

Πέρυσι, ο Μούσα Φακί Μαχαμάτ, Πρόεδρος της Επιτροπής της ΑΕ, υπέβαλε την πρόταση να γίνει δεκτό το Ισραήλ ως Παρατηρητής. Ωστόσο, η Νότια Αφρική και η Αλγερία αντιτάχθηκαν στην κίνηση, κατηγορώντας το Ισραήλ για διακρίσεις εις βάρος των Παλαιστινίων.

«Το θέμα δόθηκε σε μια επιτροπή αρχηγών κρατών για να το συζητήσει», είπε η Έμπα Καλόντο, εκπρόσωπος του κ. Φακί Προέδρου τῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Α. Ε. , στο The EastAfrican νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Η απόφαση εναπόκειται τώρα στους αρχηγούς κρατών να αποφανθούν για το θέμα».

Το να είσαι κράτος παρατηρητής σημαίνει ότι η χώρα δεν μπορεί να έχει ψήφο στην ΑΕ, αλλά δίνει στους διπλωμάτες της την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και να ασκήσουν πίεση για μια θετική πολιτική.

Εν τω μεταξύ, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Muhammad Shtayyeh μίλησε στην εναρκτήρια σύνοδο της 36ης τακτικής Συνόδου Κορυφής της ΑΕ, ευχαριστώντας το ηπειρωτικό σώμα που έδωσε φωνή στην επικράτειά του.

Ωστόσο, κατηγόρησε το Ισραήλ για την καταστροφή ως ύπαρξης της Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αποκάλεσε δημογραφικό μειονέκτημα.

Ωστόσο, είπε ότι είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν για μια λύση μεταξύ των δύο κρατών.

Η περίπτωση της Παλαιστίνης είναι πιθανό να είναι ενδιαφέρουσα στην Αφρικανική Ενωση, της οποίας θα προεδρεύει τώρα ο Πρόεδρος των Κομορών Azali Assoumani, γνωστός υποστηρικτής της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Ἀπό : theeastafrican.co.ke


Lior Hayat φωτό

«Το Ισραήλ αντιμετωπίζει σοβαρά το περιστατικό στο οποίο η βουλευτής για την Αφρική, Πρέσβης Σάρον Μπαρ-Λι, απομακρύνθηκε από την αίθουσα της Αφρικανικής Ένωσης παρά την ιδιότητά της ως διαπιστευμένης παρατηρητής με διακριτικά πρόσβασης», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών, Lior Hayat...(ἐδῶ)

Καλά γνωστό τό θεατριλίκι τους καί ἡ ὑποκρισία τους,ἀλλά νά ψεύδονται καί τόσο χοντρά ! Ἄκου λέει «συμμετεῖχαν ὡς "Κράτος Παρατηρηρής"» ἐνῷ εἶχαν μπεῖ μέ ψεύτικα διακριτικά

Ἀλλά βέβαια,νά εἶναι μέσα ἡ Παλαιστίνη καί ὄχι τό Ἰσραήλ ; Τί λές βρέ παιδί μου,γίνονται αὐτά ; 
Ἄμ γίνονται καί μάλιστα τό νοιώσανε γιά τά καλά πώς γίνεται ὅταν τούς πέταξαν σάν τσουβάλια ἐκτός αἰθοὐσης !!! 

Κατάλαβες, ἄν δέν ἔχουν χωμένη τήν μύτη τους παντοῦ δέν μποροῦν ! Ὁ λόγος ; Διαβᾶστε ποιός εἶναι ὁ σκοπός τῆς ὑπάρξεως  τῆς Α. Ε. καί θά καταλάβετε τό ἰσραηλινό «ἐνδιαφέρον» ...


Ἄς διαβάσουμε καί γιά τήν Ἀφρικανική Ἕνωσιν

Η Αφρικανική Ένωση (ΑΕ) είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από σχεδόν όλα τα 55 αφρικανικά κράτη (αναγνωρισμένα διεθνώς). Μέλος είναι και η Δυτική Σαχάρα, αλλά δεν αναγνωρίζεται διεθνώς. Έδρα του οργανισμού είναι η Αντίς Αμπέμπα, στην Αιθιοπία. Συστάθηκε το 2001 ως διάδοχος δύο οργανισμών που συγχωνεύτηκαν, της Αφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας (ΑΟΚ) και του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας (ΟΑΕ). Απώτερος σκοπός της ΑΕ είναι να αποκτήσει ενιαίο νόμισμα και ενιαία αμυντική δύναμη, όπως και άλλους κρατικούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπουργικού συμβουλίου για τον ηγέτη της ΑΕ. Σκοπός της ένωσης είναι να συνεισφέρει στη διασφάλιση της δημοκρατίας στην Αφρική, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μιας βιώσιμης οικονομίας, ιδιαίτερα τερματίζοντας τις ενδοαφρικανικές διαμάχες και δημιουργώντας μια λειτουργική κοινή αγορά. .... ( ἀπό ἐδῶ

 Ὅσον ἀφορᾷ γιά τά κράτη Παρατηρητές,αὐτά εἶναι : Ἀϊτή, Καζακστάν, Λετονία,Λιθουανία, Οὐκρανία, Παλαιστίνη, Σερβία καί Τουρκία.

Ἀσχέτως τοῦ ποιά θά εἶναι ἡ συνέχεια κι᾿ἄν ἐν τέλει ἐπιτύχει νά γίνει μέλος τῆς Ἑνώσεως ὡς Παρατηρητής, τό γεγονός κατεγράφη καί πέρασε στήν Ἰστορία : Πέταξαν μέ τίς "κλωτσιές" ἔξω,τούς ἰσραηλινούς,ἀπό Σύνοδο Κορυφῆς !!! 



Ἡ Πελασγική
http://sxolianews.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου