Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Αρχιέρεια της Γαίας και επισήμως η αγαπημένη μας cult leader ΓΚΡΕΤΑ!!

Η οικολογία έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια και παντοδύναμη αίρεση με αρχιέρεια την Σουηδέζα προφήτισσα Γκρέτα Τούνμπεργκ (Greta Thunberg). Και αν αυτό ήταν μέχρι χτες ήταν κάτι σαν inside joke της παρέας μας, πλέον έγινε πασίδηλη αλήθεια με επίσημη πανεπιστημιακή σφραγίδα. Και αυτό γιατί το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι αποφάσισε να απονείμει στην 20χρονη ακτιβίστρια τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα της Θεολογίας στις 9 του ερχόμενου μήνα της υπερηφάνιας.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, το όνομα της 20χρονης που δεν έχει απολυτήριο γυμνασίου, φιγουράρει στη λίστα με οκτώ άτομα που θα τιμηθούν από την Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου στις 9 Ιουνίου, φέτο.



Οι αντιδράσεις του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα ήταν οι αναμενόμενες και οι απορίες σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης νεαράς αλλά και της συγκεκριμένης έδρας είναι πολλές. Ένα είναι σίγουρο όμως, το τι έχουμε μέχρι στιγμής δει από το μέτωπο της θρησκείας της Γαίας είναι η… κορυφή του παγόβουνου.


“-Διδάκτωρ θεολογίας; Σα να λέμε θεολόγος της κλιματικής αλλαγής; Είναι θρησκεία τώρα;

-Πάντα ήταν.”
“Να ένας τρόπος να φτιάξεις μια αίρεση”
“Δικαιολογημένο. Έχει κάνει τόσα πολλά για την θρησκεία της

Αν είσαστε από εκείνους που θεωρούν πως μια γυναίκα που σε ηλικία 15 ετών παράτησε το σχολείο και γυρνά τον κόσμο στις πλάτες δισεκατομμυριούχων και πολυεθνικών φωνάζοντας πως έρχεται το τέλος αν δεν κόψουμε τα πλαστικά καλαμάκια δεν είναι το καταλληλότερο πρόσωπο να φέρει τον τίτλο του Διδάκτορα της Θεολογίας τότε σας αξίζει ένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου