Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν θα ηγηθεί μιας αντιπροσωπείας για μια άτυπη συνάντηση με αξιωματούχους από πολλά έθνη που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τη γραμμή της Ουάσιγκτον για την Ουκρανία και διατήρησαν φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, ανέφεραν την Πέμπτη οι Financial Times.
Οι συνομιλίες πρόκειται να γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κοπεγχάγη της Δανίας, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα. Η Βικτόρια Νούλαντ, η τρίτη υψηλότερη αξιωματούχος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλο ένα γεράκι κατά της Ρωσίας στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, θα συνοδεύει τον Σάλιβαν, σύμφωνα με την έκθεση. Θα παραστεί επίσης υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.
Έρχονται να τους ακούσουν εκπρόσωποι της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής. Αξιωματούχοι από την Τουρκία ενδέχεται να συμμετάσχουν, ενώ η Κίνα θα μπορούσε να στείλει έναν παρατηρητή, ανέφεραν πηγές.
Όλα τα έθνη εκτός από την Τουρκία ανήκουν στους BRICS, ένα οικονομικό μπλοκ που υπολογίζει τη Ρωσία ως το πέμπτο μέλος του. Όλοι ήταν δύσπιστοι για την αφήγηση της Ουάσιγκτον για την κρίση στην Ουκρανία, η οποία ισχυρίζεται ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση ήταν μια απρόκλητη επιθετική πράξη που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά. Η Κίνα έχει προσδιορίσει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη ως τη βασική αιτία της σύγκρουσης, ενώ η Βραζιλία δήλωσε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία μπορούν να κατηγορηθούν.
Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά έχει λάβει ουδέτερη θέση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και έχει διατελέσει μεσολαβητής μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σε πολλές περιπτώσεις.
Οι FT περιέγραψαν την προσπάθεια της Ουάσιγκτον στην Κοπεγχάγη ως «διπλωματική επίθεση» κατόπιν αιτήματος του Κιέβου, η οποία έρχεται εν μέσω της αποτυχίας της Ουκρανίας να κάνει σημαντικές προόδους στο πεδίο της μάχης κατά της Ρωσίας. Η συνάντηση δεν αναμένεται να δώσει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά μάλλον αποσκοπεί στην προώθηση της αμερικανικής άποψης, ανέφεραν πηγές.
«Μόνο ελάχιστα συνειδητοποιούμε πόσο πολύ δεν είναι πεπεισμένος ο υπόλοιπος κόσμος», είπε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα. «Δεν είναι πεπεισμένοι. Είναι τρομερό πράγμα να το αναγνωρίσεις».
Τα μέλη των BRICS μαζί με την Τουρκία έχουν αψηφήσει τις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. Η Κίνα και η Ινδία έχουν ωφεληθεί ιδιαίτερα από την αύξηση των αγορών ενέργειας από τη Ρωσία, ακόμη και όταν οι δυτικές χώρες προσπαθούσαν να μειώσουν τις εξαγωγές πετρελαίου της Μόσχας παγκοσμίως με ανώτατο όριο τιμών.
ἀπό ἐδῶ
Ἀντιλαμβάνεσθε σέ πόσο δύκολη θέσι βρίσκονται οἱ παγκόσμιοι ἐξουσιαστές πού δέν τούς βγαίνει τό ἀφήγημα μέ τήν Οὐκρανία ; Ἀλλά κυρίως ἀντιλαμβάνεσθε πόσο τά ἔχουν κάνει ἐπάνω τους,κυριολεκτικῶς, μέ τήν ὑπόθεσιν τῶν BRICS καί τήν δύναμιν πού ὅλο καί περισσότερο αὐξάνει μέ τήν εἴσοδο μελλοντικῶν χωρῶν στήν ἕνωσιν ;
Εάν γίνουν δεκτά, τα νέα προτεινόμενα μέλη των BRICS θα δημιουργήσουν μια οντότητα με ΑΕΠ 30% μεγαλύτερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού και θα ελέγχουν το 60% των παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου... ( Γράφαμε ἐδῶ)
Ἐπίσης σημαντικό τό μέρος ἀπό τήν ὁμιλία τοῦ Ῥώσσου ΥΠΕΞ, Σεργκέϊ Λαβρόφ,στό Συμβούλιο Ἀσφαλείας τοῦ ΟΗΕ, ὅπου σημείωνε :
Ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: κανείς δεν επέτρεψε στη δυτική μειονότητα να μιλήσει εξ ονόματος όλης της ανθρωπότητας. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε αξιοπρεπώς και να σεβόμαστε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας. Επιβάλλοντας μια τάξη βασισμένη σε κανόνες, οι συντάκτες της απορρίπτουν αλαζονικά τη βασική αρχή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών - την κυρίαρχη ισότητα των κρατών.
Η πεμπτουσία του "κόμπλεξ της αποκλειστικότητας" ήταν η "περήφανη" δήλωση του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέφ Μπορέλ, ότι « η Ευρώπη είναι ένας κήπος της Εδέμ και ο υπόλοιπος κόσμος είναι μια ζούγκλα.» ( ὁλόκληρη ἡ ὀμιλία Λαβρόφ, ἐδῶ)
Τώρα ἔχουν ἐπιστρατεύσει τά "μεγάλα μέσα" μέ Νούλαντ καί Σάλλιβαν ! Πραγματικά ὅρνεα,μᾶλλον λυκόρνια πού ἔχουν βγάλει ἀφρούς καθώς βλέπουν ἀπό τήν μία νά μήν μποροῦν νά ἔχουν τό ἀποτέλεσμα πού ἐπιθυμοῦν παρά τό χρῆμα καί τόν ἄνευ ὀρίων ἐξοπλισμό πού προσφέρουν στούς νεοναζί Οὐκρανούς τοῦ Ζελένσκυ. Καί ἀπό τήν ἄλλη ὁ κίνδυνος νά βρεθοῦν γιά τά καλά στό περιθώριο μέσα ἀπό τήν μία οἰκονομική ἕνωσις πού ὅσο πάει καί γιγαντώνεται ἀλλά πρωτίστως ἀποτελεῖ παγκόσμιο ἐκπρόσωπο μιᾶς ὑγιοῦς ἀντιλήψεως περί ἑνός πολυπολικοῦ κόσμου μέ σεβασμό στήν κυριαρχία κάθε χώρας καί τήν κρατική της ὑπόστασιν. Δῆλα δή ἀκριβῶς τό ἀντίθετο ἀπό αὐτό πού ἀντιπροσωπεύουν τά λυκόρνια τῆς παγκοσμιοποιήσεως.
Τρέχουν νά προλάβουν,νά σπείρουν τά ζιζάνια ( ὅπως ξέρουν πολύ καλά νά κάνουν,παλαιόθεν) ἀλλά κατά πώς δείχνει τό πρᾶγμα, μᾶλλον θά τούς γυρίσῃ μπούμερανγκ, γι᾿ἀκόμη μία φορά.
Ἡ Πελασγική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου