Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

9 ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!


ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Στη σκιά της Συνόδου του Βίλνιους και της αποστολής νέων στρατιωτικών εξοπλισμών, στην οποία συρεται αναγκαστικά και η Ελλάς, θα ήθελα να επισημάνω 9 σημεία τα οποία αφορούν την εξωτερική μας πολιτική, τα συμφέροντα και τα δίκαια της Πατρίδας μας και τα πεπραγμένα περί αυτών.


1. Κύπρος. Πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνισμού. Στα πλαίσια του παγκόσμιου σχεδιασμού των αγγλοσαξονικων δυνάμεων μετά τον Β'ΠΠ, αποφασίστηκε πως δεν πρέπει να προσαρτηθεί στην Ελλάδα, καίτοι κατοικειτο κατά 95% από ιθαγενείς Έλληνες. Μεθοδευτηκε η ανάμειξη της Τουρκίας, εγκατεστάθησαν ή στρατολογήθηκαν πράκτορες που κατεστειλαν τις αντιδράσεις και την δυναμικοτητα του Κυπριακού Ελληνισμού, και κατόπιν της τουρκικής εισβολής και κατοχής (η οποία υποστηριχθηκε από τις ως άνω δυνάμεις) το νησί καταδικάστηκε σε μια αιώνια διχοτόμηση, πατρωνεία υπό ξένες δυνάμεις και όχι ελληνικές, στέρηση των αυτοδίκαιων πόρων και δικαιωμάτων του και πλέον, ακόμα και του ονόματός του ως κυρίαρχου κράτους, αφού θα αποκαλείται μόνο με τις συντεταγμένες του στα όργανα του ΝΑΤΟ.
2. Η Ελλαδική ηγεσία που δεν είναι κάτι άλλο παρά ο διαφειριστικός βραχίονας των αγγλοσαξονικων δυνάμεων στη χώρα μας, συνεφώνησε με την αιγυπτιακή ηγεσία χωρίς να λάβει την έγκριση από τον ελληνικό λαό, ώστε να παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων του (μέρος ΑΟΖ) όπως αυτά πηγάζουν από την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, και να θέσει τα δικαιώματά μας υπο την κρίση και απαραίτητη έγκριση της Αιγύπτου (αρ.5) για τυχόν επέκταση της ΑΟΖ μας προς τα Ανατολικά με σκοπό να ενώσουμε την Ελλαδικη με την Κυπριακή ΑΟΖ.
3. Τα νησιά, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι, η Τουρκία, ενάντια στην Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, δεν τους αναγνωρίζει ΑΟΖ και προβάλει χάρτες με αξιώσεις για το μισό Αιγαίο, το οποίο μάλιστα ονόμασε TurkAegean με σκοπό την εμπορική του χρήση και προβολή, και το οποίο κατοχύρωσε στην ΕΕ, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε φέτος, χωρίς να λάβει την παραμικρή ένσταση από την Ελλαδική κυβέρνηση.
4. Στην περιοχή του Ιονίου πελάγους επικυρωσαμε άλλη μια συμφωνία με την Ιταλική κυβέρνηση (οχι την "φασιστική της Μελονι, αλλα με την Δημοκρατική των Κόντε και Ντράγκι), η οποία για την υπογραφή της, απαίτησε (και έλαβε) το δικαίωμα τα ιταλικά αλιευτικά να ψαρεύουν εντός της Ελλαδικής ΑΟΖ.
5. Με την Αλβανία, αν και είχαμε συμφωνήσει στην κοινή χάραξη ΑΟΖ, υπαναχώρησε από αυτήν, αποδεικνυοντας περίτρανα την αφερεγγυότητά της στο να τηρεί συμφωνίες, μια αφερεγγυότητα την οποία φέρει "επαξίως" εδώ και 100 χρόνια, με διαδοχικά καταπατημένες συνθήκες (Κερκύρας, Καπεστίτσας, Στενών Κερκύρας κλπ...) πετυχαινοντας το 2009 την ταυτόχρονη έγκριση από πλευράς Ελλαδικής κυβερνήσεως, α) της Συμφωνίας Σταθεροποιησης/Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας αλλά και β) την είσοδό της στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, αφέθηκε εκτός συζήτησης και οριστικού κλεισίματος το ζήτημα της "Τσαμουριάς", που επιχειρεί να δημιουργήσει περιθώρια διεκδικήσεων και αποζημιώσεων στην Θεσπρωτία. Έκτοτε οι Ελλαδικές κυβερνήσεις, αν και έχουν να κάνουν με έναν γείτονα που α) δεν τηρεί συμφωνίες β) βλάπτει, διώκει, φυλακίζει Έλληνες στην αναγνωρισμενη μειονοτική περιοχή της Β.Ηπείρου, γ) αποδεδειγμένα συμμετέχει στην διεθνή (και ισλαμική) τρομοκρατία, δ) κάνει ο,τι μπορεί για να αποδείξει πως είναι στενός σύμμαχος και φίλος της Τουρκίας, έναντι ημών, συνεχίζουν να προσφέρουν δώρα, ως να είμαστε στην θέση του καρπαζοεισπράκτορα: στρατιωτικοί εξοπλισμοί, λεφτά για (όχι ελληνικά) σχολεία στα Τίρανα, λεφτά για σεισμόπληκτους, λεφτά για πυρόπληκτους, κλπ κλπ...
6. Η πρώην γιουγκοσλαβική περιφέρεια της Βαρντάρσκα υπήρξε από συστάσεώς της εχθρική προς τα ελληνικά συμφεροντα. Αποδεδειγμενα εξεδίωξε, διέγραψε από την μνήμη, εξαφάνισε κάθε ελληνικό στοιχείο που είχε επιβιώσει ακόμα και από τις εκκαθαρίσεις του Τίτο, διεμόρφωσε και ανέθρεψε μια ολόκληρη γενιά επί 30 έτη, πολιτών του κρατιδίου της που θεωρούν πως είναι απευθείας απόγονοι του Μεγαλέξανδρου. Έπραξε ο,τι είναι δυνατόν ώστε να σφετεριστεί ένα τεράστιο και συστατικό για την ελληνική ιδιοπροσωπεία κεφάλαιο, φτάνοντας μάλιστα να αξιώνει σε "πανεπιστημιακούς κύκλους" ακόμα και εδάφη της "Μακεδονίας του Αιγαίου". Μιλάμε για ένα εχθρικό ως τον πυρήνα κρατίδιο, του οποίου την οικονομία σχεδόν δημιουργησαμε εκ του μηδενός, ευεργετησαμε με δωρεές, αλλά έφτασε με την πίεση αμφότερων Γερμανίας και ΗΠΑ, να υπογράψει η Ελλαδικη κυβέρνηση Συνθήκη παραχώρησης ενός πατρογονικου ελληνικού ονόματός, μαζί και με ο,τι συνεπάγεται σε ταυτότητα. Υπό την ίδια πίεση, δεχθήκαμε και την εισδοχή του κρατιδίου αυτού στο ΝΑΤΟ ώστε να μας κατουράει σε όλα τα επίπεδα ύπαρξής μας.
7. Η πολυδιάστατη προβολή ισχύος της Τουρκίας, δημιούργησε σχεδόν από το μηδέν, έναν φιλοτουρκικό πυρήνα εντος του Ελληνικού εδάφους ο οποίος ασκεί πίεση και προβολή της κατασκευασμενης "τουρκικής μειονότητας". Στα πλαίσια των κανόνων που μας υποχρέωσαν οι "συμμαχοι", θα φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να παραχωρησουμε σαφή και διακριτά δικαιώματα σε αυτήν την "εθνική μειονότητα" βοηθώντας έτσι αυτήν την "νησίδα" τουρκισμού εντός της Ελλάδος, να μοχλεύσει την σταδιακή αποκοπή της Θράκης μας. Το καθημερινό ανεμπόδιστο ψάρεμα των τουρκικών αλιευτικών στην θαλάσσια περιοχή της Θράκης είναι ένα ακόμα αποδεικτικό της ύποπτης και ενοχής απραξίας των ελλαδικων κυβερνήσεων που υπακουν στους "φίλους, εταίρους και συμμάχους" μας... Επίσης αποτελεί de facto αναίρεση της Συνθήκης της Λωζάννης.
8. Βεβαίως αυτή η Συνθήκη όπως έχω γράψει ήδη έχει αναιρεθεί ήδη εδώ και χρόνια, μεθοδικά και προσεκτικά. Όμως, η τελευταία πράξη, είναι η απαίτηση της Τουρκίας για μετονομασία των Στενών της Έλλης (Δαρδανελίων) σε "Τουρκικά Στενά". Όπως συνέβη με την Συνθήκη του Μοντρέ, έτσι και τώρα, η Τουρκία εκμεταλλευεται μια κατάσταση διεθνούς πολεμικής έντασης ώστε να απαιτήσει να λάβει ένα νέο status για τα Στενά, προς όφελός της, μετατρέποντάς τα σταδιακά, από δίαυλο διεθνούς διέλευσης, σε οργανικό τμήμα της τουρκικής επικράτειας. Για τις αγγλοσαξονικες δυνάμεις προέχει η ένταξη νέων μελών στην Συμμαχία από το να παραχωρησουν την ονομασία στην Τουρκία.
9. Η προβολή των αξιώσεων της Τουρκίας δεν σταματά μόνο στην ΑΟΖ ή στα νησιά και τις βραχονησίδες. Η αξίωσή της είναι καθολική επί του Αιγαίου, επιθυμεί να σκεπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια μπορεί, μεγαλώνοντας την επιρροή της και διασπωντας τον κλοιό στον οποίο την περιορίζουν οι διάσπαρτες ελληνικές νησίδες του Αιγαίου. Γι' αυτό, ενάντια σε κάθε λογική, με αξιώσεις που δεν θα ανέχονταν σε καμμία άλλη περίπτωση οι αγγλοσαξονικες δυνάμεις δηλώνουν πως δεν τους αφορά το casus belli των Τούρκων επί του δικαιώματός μας στην ταύτιση των χωρικών μας υδάτων με τα όρια που υποδεικνύει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (12ν.μ.). Αυτή η ταύτιση θα καθιστουσε το Αιγαίο ελληνική λίμνη η ανακήρυξη του δε σε αρχιπελαγικό σύμπλεγμα, θα εκμηδενιζε την ύπαρξη διεθνών υδάτων ανάμεσα στα νησιά μας και θα έθετε νέο επίπεδο στον έλεγχο των διελεύσεων και την διαχείριση του Αιγαίου συνολικά. Αυτό είναι κάτι που οι Αγγλοσαξονικες δυνάμεις δεν θα επέτρεπαν.
Τέλος, είναι λυπηρό μεν, αλλά χρέον να αναφέρουμε, πως όλα τα παραπάνω έχουν "συμβει" τα τελευταία 60-70 χρόνια, μετά την εισαγωγή μας, ενσωμάτωσή μας και πλήρη υποταγή μας στην Συμμαχία των Αγγλοσαξονικων Δυνάμεων, και είναι πράγματα που θα είχαν δημιουργήσει εξεγέρσεις, πολέμους, επαναστάσεις, αν είχαν συμβεί προ του Β'ΠΠ στην Ελλάδα. Η Ελλάς, αυτοϋποδουλώθηκε με μερικά πακέτα Μάρσαλ και μερικά πακέτα Ντελόρ.
Από το μικρό αυτό παρελθόν της έρχονται ήχοι χαρτονομισμάτων σε μηχανές καταμέτρησης και από το μέλλον της έρχονται κάτι ήχοι που ακούγονται σαν βαριές αλυσίδες. 

http://enaasteri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου