Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Ζελένσκυ - Τώρα πιά ...μόνος !


Το Bloomberg μόλις κυκλοφόρησε με μια καταστροφική παρασκηνιακή περιγραφή ενός θερμοκέφαλου Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και την αυξανόμενη αντίδραση της Δύσης μπροστά στην προφανή απογοήτευσή του και αυτό που θεωρείται αχαριστία για τη σταθερή ροή δισεκατομμυρίων δολάρια σε όπλα στο Κίεβο.

Προφανώς, ακόμη και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης συμφωνούν με την εκτίμηση για τον Ουκρανό ηγέτη που προέβη σ᾿ ένα «ξέσπασμα» καθώς παραπονέθηκε για την «αδύναμη» και «παράλογη» στάση του ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας. Το πικρόχολο tweet που δημοσίευσε στα αγγλικά ενώ ήταν καθοδόν για τη Λιθουανία αποκάλυψε ρωγμές στη συμμαχία, όπως τονίζει το Bloomberg στην έναρξη του πολύ αποκαλυπτικού του κομματιού της Τετάρτης
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι άστραψε και βρόντηξε πριν από τη συνάντησή του με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ το απόγευμα της Τρίτης . Ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε εξοργιστεί νωρίτερα την ίδια μέρα από, όπως είπε, μια «παράλογη» απροθυμία να δώσει στη χώρα του ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ένταξη.

Αυτό το ξέσπασμα με τη σειρά του εξόργισε τους εταίρους που έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για όπλα και βοήθεια στην άμυνα της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή – οι ΗΠΑ επίσης εξεπλάγησαν από την επίθεσή του ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .
Ὁ κομπλαρισμένος Ζελένσκυ, θά μποροῦσε νά ὀρκιστῇ πώς ἡ πρόσκληση ἔλεγε : " μπάλ μασκέ πάρτυ " (ἐδῶ)

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η παραπάνω (πολύ αληθινή) φωτογραφία ενός απομονωμένου και ηττημένου Ζελένσκι που στέκεται ανάμεσα σε αρχηγούς κρατών του ΝΑΤΟ ( με γυρισμένη την πλάτη ) κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και τα πράγματα ήταν ακόμα πιο τεταμένα στα παρασκήνια, όπως γράφει το Bloomberg : «Κατά το δείπνο στο Βίλνιους, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πίσω στο ξενοδοχείο του, οι άλλοι ηγέτες έδωσαν ένα σαφές μήνυμα στον Ζελένσκι , σύμφωνα με ένα άτομο που ήταν παρόν. Πρέπει να ηρεμήσης και να δης ολόκληρο το πακέτο, Ζελένσκι».

Αν και δεν είναι ακόμα μια πλήρης ιστορία σχετικά με το « ο ήρωας μηδενικό » ... τα πράγματα σίγουρα ολισθαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένου ότι είναι πρωτοφανές ότι ο Ουκρανός πρόεδρος που απολάμβανε προηγουμένως τιμές ροκ σταρ στις δυτικές πρωτεύουσες, από την αρχή της εισβολής, θα μπορούσε να πει κανείς ότι βασικά τώρα αντιμετωπίζει το " ηρἐμησε'!

Τί ἔγινε Ζελένσκυ ; Πέρασε ἡ ἐπίδρασις τῆς μάγισσας Φούρκας ; Ἔτσι γιά νά καταλάβῃς ( ἄν καί τό ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ) τί σημαίνει "ὅλοι μαζύ καί ὁ μαγάρας χώρια" ... Τώρα εἶσαι ...μαγάρας ! Κι᾿ἔχει συνέχεια...

Το Bloomberg συνεχίζει αναφερόμενο στον Ζελένσκι: "Του είχε δοθεί, σε τελική ανάλυση, μια ανανεωμένη δέσμευση για ενδεχόμενη ένταξη και νέες εγγυήσεις ασφαλείας από την Ομάδα των Επτά κρατών. Την επόμενη μέρα, το μήνυμα φαινόταν να καταποντίζεται ". Η δημοσίευση δεν γνώριζε τα ακριβή λόγια ορισμένων βασικών δυτικών ηγετών, παρουσιάζοντας το σπάνιο ντύσιμο ως εξής [έμφαση ZH ]: 
«Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι άνθρωποι περιμένουν να δουν την ευγνωμοσύνη», είπε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας στους δημοσιογράφους το επόμενο πρωί. «Πείστε τις χώρες να εγκαταλείψουν το απόθεμά τους» σε όπλα και πυρομαχικά , πρόσθεσε.

Αυτός ο απολογισμός της διαμάχης στα παρασκήνια βασίζεται σε συνεντεύξεις με περισσότερους από δώδεκα διπλωμάτες και αξιωματούχους που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής που ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας σε ιδιωτικές συνομιλίες. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ προσπαθούσαν να βρεθεί μια ισορροπία σε αντικρουόμενα συμφέροντα όσον αφορά την ένταξη της Ουκρανίας, όταν έφτασαν στο Βίλνιους: αναζητούσαν λέξεις που να ταιριάζουν στην πρόοδο και ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να περάσει ως πρόοδο, αλλά ουσιαστικά δεν τους άφησε κανένα περιθώριο από το να οπλιστούν με πυρηνικά κατά της Ρωσίας.
Τελικά τα γεράκια (κυρίως μεταξύ των κρατών της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης) έχασαν στο Βίλνιους. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα παραδέχτηκε ότι «υπήρχε έλλειψη πολιτικής βούλησης». Έτσι, φαίνεται ότι το θυμωμένο, απελπισμένο tweet του Ζελένσκι που έπληξε τους δυτικούς εταίρους ήταν μια ύστατη προσπάθεια για να ντροπιαστεί το ΝΑΤΟ ώστε να αποδεχθεί τις απαιτήσεις του για άμεση ένταξή του.

Το Bloomberg αποκαλύπτει περαιτέρω, ότι «Κυρίως, ήταν οι ΗΠΑ και η Γερμανία που επέμειναν να αποσύρουν τη δέσμευση για ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία. Τα προηγούμενα προσχέδια του ανακοινωθέντος πρόσφεραν μια σαφέστερη οδό για την τελική ένταξη της Ουκρανίας, αλλά ο Μπάιντεν και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήταν επιφυλακτικοί. θεωρώντας το παρατραβηγμένο ."

«Οι ομάδες τους ζήτησαν αλλαγές τις τελευταίες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής, αναστατώνοντας πολλά άλλα ευρωπαϊκά έθνη, καθώς και τους Ουκρανούς». Πράγματι, ο Μπάιντεν σε μια συνέντευξη στο CNN στις αρχές της εβδομάδας ομολόγησε το προφανές: ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με τον πόλεμο να συνεχίζεται θα εξαπολύει αυτόματα πόλεμο μεταξύ δυνάμεων με πυρηνικά όπλα - ένα σενάριο καταστροφής του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου . Ως εκ τούτου, η Δύση λέει τώρα στο Κίεβο:  απλά σταματήστε .

Στην επόμενη μεγάλη εμφάνιση του Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη μετά από ένα αναμφίβολα αμήχανο βράδυ, τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς καθυστερημένα  "έλαβε το μήνυμα" ...
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Volodymyr Zelensky  εμφανίστηκε εχθές μ᾿ έναν πιο συμβιβαστικό τόνο στο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αφού άσκησε κριτική αυτή την εβδομάδα για το ότι η χώρα του δεν προσκλήθηκε επίσημα να ενταχθεί στη συμμαχία. 

Ο Ζελένσκι είπε σε  κοινή συνέντευξη Τύπου  με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτενμπεργκ  την Τετάρτη ότι η Ουκρανία έχει ήδη «διανύσει πολύ δρόμο στη διαλειτουργικότητα» με τον οργανισμό και επαίνεσε την απόφαση του ΝΑΤΟ να άρει την ανάγκη για διαδικαστικό βήμαη Ουκρανία να έχει σχέδιο δράσης μέλουςνα συμμετάσχει στη συμμαχία

Μια από τις πιο σπάνιες, αμήχανες στιγμές του Ζελένσκι να δέχεται τιμωρία και εξευτελιστικό σαρκασμό: 

Δημοσιογράφος πρός Ζελένσκυ : Πόσο σύντομα,μετά τόν πόλεμο θά θέλατε νά ἐνταχθεῖτε στό ΝΑΤΟ ; 
Σαρκαστική παρέμβαση Μπάϊντεν : Σέ μία ὥρα καί 20 λεπτά. Παιδιά κᾶντε καμμία πιό ἔξυπνη ἐρώτηση...

Μόλις την προηγούμενη μέρα: Παρακάτω είναι ο πολύ πιο σίγουρος Ζελένσκι που πλημμυρίζει από ξιπασμένη οργή, που προσπαθεί να πείσει τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να αλλάξουν στάση δηλώνοντας ακλόνητες «προϋποθέσεις» για μελλοντική πιθανή ένταξη

Εκτιμούμε τους συμμάχους μας. Εκτιμούμε την κοινή μας ασφάλεια. Και πάντα εκτιμούμε μια ανοιχτή συζήτηση. Η Ουκρανία θα εκπροσωπηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Γιατί αυτό έχει να κάνει με τον σεβασμό. Αλλά και η Ουκρανία αξίζει επίσης σεβασμό. Τώρα, στο δρόμο για το Βίλνιους, λάβαμε σήματα τα οποία... ( Ποιός ἔκανε λόγον γιά ...σεβασμό ;

Τα συμπεράσματα των New York Times για το τι ακριβώς δεν ήταν στο ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ εξηγεί: «Το ΝΑΤΟ δήλωσε την Τρίτη ότι η Ουκρανία θα κληθεί να συμμετάσχει στη συμμαχία, αλλά δεν είπε πώς και πότε , απογοητεύοντας τον πρόεδρό της, αλλά αντικατοπτρίζοντας την αποφασιστικότητα του Προέδρου Μπάιντεν και άλλων ηγετών ώστε να μην εμπλακούν άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία».

Πράγματι, ευρέως αποκαλείται πιο ασαφές - και με μεγαλύτερους πιθανούς περιορισμούς ή "προϋποθέσεις" - ακόμα και από αυτό που προέκυψε από τη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008.

Ακολουθεί το προσβλητικό μέρος της επίσημης ανακοίνωσης της Συνόδου Κορυφής του Βίλνιους :

Εκδόθηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου στο Βίλνιους στις 11 Ιουλίου 2023 :
11. Υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμα της Ουκρανίας να επιλέγει τις δικές της ρυθμίσεις ασφαλείας. Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση που αναλάβαμε στη Σύνοδο Κορυφής του 2008 στο Βουκουρέστι ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και σήμερα αναγνωρίζουμε ότι η πορεία της Ουκρανίας προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση έχει προχωρήσει πέρα ​​από την ανάγκη για το Σχέδιο Δράσης Μέλους. Η Ουκρανία έχει γίνει ολοένα και πιο διαλειτουργική και πολιτικά ενσωματωμένη στη Συμμαχία και έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο στην πορεία της μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον Χάρτη του 1997 για μια Διακεκριμένη Συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ουκρανίας και το Συμπλήρωμα του 2009, οι Σύμμαχοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν και να επανεξετάζουν την πρόοδο της Ουκρανίας στη διαλειτουργικότητα καθώς και πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημοκρατίας και της ασφάλειας που απαιτούνται. Οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα αξιολογούν τακτικά την πρόοδο μέσω του προσαρμοσμένου Ετήσιου Εθνικού Προγράμματος. Η Συμμαχία θα υποστηρίξει την Ουκρανία στην πραγματοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων στην πορεία της προς τη μελλοντική ένταξη. Θα είμαστε σε θέση να απευθύνουμε πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στη Συμμαχία όταν συμφωνήσουν οι Σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι όροι.
Αλλά ο Ζελένσκι εξακολουθεί να ελπίζει ότι μια μέρα …



Ωστόσο, ο Πρόεδρος Μπάιντεν παρέμεινε ασυγκίνητος και απάντησε εξηγώντας ενώπιον των δημοσιογράφων ότι η Ουκρανία «δεν θα είναι στο ΝΑΤΟ προς ώρας» .

* * *
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος γεωπολιτικής ανάλυσης Moon of Alabama παρατηρεί σωστά ...

"Λοιπόν. Ο μικρός κωμικός φαίνεται απογοητευμένος. Λες και το όλο έργο δεν ήταν προφανές από την αρχή. Από το 2008 η Ουκρανία επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να στριμωχτεί η Ρωσία. Κατά τα άλλα έχει μικρή αξία. Θα καταλήξει ως ένα πεταμένο κουρέλι ενώ το ΝΑΤΟ θα αναγνωρίσει, στο τέλος, και πάλι τη Ρωσική Ομοσπονδία ως την υπερδύναμη που είναι .

..................
Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας κατσάδιασε τον Ζελένσκι για αχαριστία. Η Λίντσεϊ Γκράχαμ επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μπάιντεν για αδυναμία. Ο Μπεν Χότζες επέκρινε τον Τζέικ Σάλιβαν για έλλειψη «στρατηγικής γενναιότητας». ..

Οι ελίτ του ΝΑΤΟ να γυρίζουν την πλάτη σε έναν απογοητευμένο Ζελένσκι . Η διαβεβαίωση του Μπάιντεν ότι ο Ζελένσκι είναι «κολλημένος» με τις ΗΠΑ μπορεί να αποτελέσει ψυχρή παρηγοριά και για τα δύο έθνη τώρα που η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, τεράστιες ποσότητες πανάκριβων δυτικών τεθωρακισμένων βρίσκονται ερείπια στο πεδίο της μάχης, οι απώλειες της Ουκρανίας είναι φρικτές και οι ΗΠΑ έχουν ξεμείνει από βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών να δώσουν, αναγκάζοντας την Αμερική να ευτελιστεί στέλνοντας βόμβες διασποράς.

Η πολεμική προσπάθεια είναι ολοένα και πιο χαμένη και στο Κόμμα του Πολέμου αρχίζουν να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου ...


Ἀπό : zerohedge.com

Ἡ Δύσις θυσίασε τόν Ζελένσκυ, τήν Οὐκρανία καί τόν λαό της σέ μία προσπάθεια ἀποδυναμώσεως τῆς Ῥωσσίας. ΑΠΕΤΥΧΕ ! Τώρα πιά, ὁ «ἥρωας μηδενικό» εἶναι μόνος...


Ἡ Πελασγική
http://sxolianews.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου