Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Ἡ Μαύρη θάλασσα,οἱ ἀπειλές τῶν ΗΠΑ καί ΝΑΤΟ καί ὁ ἕλληνας Σταυρίδης !

«Με σαφείς προειδοποιήσεις προς τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσαςτο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανταποκριθεί στα πυρά εάν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο επιτεθεί σε πλοίο σιτηρών» ἀπείλησε τήν Ῥωσσία,ὁ ἀπόστρατος ναύαρχος τῶν ΗΠΑ, Τ. Σταυρίδης .. ( φωτό Ὁ Ποῦτιν ἀπολαμβανει τόν ἀέρα τῆς Μαύρης Θάλασσας... Ἄσε τόν Σταυρίδη νά λέῃ...) 

 «Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνοδεύσουν τις αποστολές σιτηρών στη θάλασσα, κάτι που έχουν πολλές δυνατότητες να κάνουν με τρία μεγάλα έθνη του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο απόσταρτος ναύαρχος των ΗΠΑ, Τζέϊμς Σταυρίδης, σχολιάζοντας τις πιθανότητες να βγουν ουκρανικά σιτηρά από την Οδησσό τώρα που η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συμφωνία σιτηρών και δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί τον ανθρωπιστικό διάδρομο ασφάλειας . ( Σημ. Πελασγ. Εἴχαμε γράψει σχετικῶς ἐδῶ

«Με σαφείς προειδοποιήσεις προς τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανταποκριθεί στα πυρά εάν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο επιτεθεί σε πλοίο σιτηρών», συνέστησε ο απόστρατος ναύαρχος, ο οποίος είναι επίσης ο πρώην Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ.

Σε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε την επαναλειτουργία του διαδρόμου σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας «απόλυτη προτεραιότητα». Επίσης την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα ενημερωμένη πηγή, ότι η Άγκυρα είχε απορρίψει την «άκρως επικίνδυνη κίνηση»  συνοδείας ουκρανικών σκαφών σιτηρών με πολεμικά πλοία, επικαλούμενη την πιθανή αντίδραση της Μόσχας.

Φαντασιώσεις του ΝΑΤΟ

«Ζητούν από την Τουρκία [να παρέμβει], αλλά πώς υποτίθεται ότι  η Τουρκία θα το κάνει; » Ο Ρώσος αμυντικός αναλυτής Vasily Dandykin είπε στο Sputnik. «Αυτό είναι θέμα αρχής για την Άγκυρα – η βάση της ανεξαρτησίας της χώρας και η συμπεριφορά της, πάνω στην οποία βασικά χτίζουν την πολιτική τους. Εάν η Τουρκία παραβιάσει την αρχή της, το καθεστώς της χώρας θα πέσει», εξήγησε ο Dandykin.

Ο αναλυτής σημείωσε ότι αν και η Άγκυρα έχει παραδώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar στο Κίεβο κι᾿έχει διατηρήσει επαφή με τον Ζελένσκι, η χώρα διατηρεί επίσης στρατηγικές επαφές με τη Μόσχα. «Η Τουρκία έχει μια ιστορία αιώνων, ας την ονομάσουμε «πολιτική του παζαριού», συμφωνίες που βασίζονται στο τι είναι κερδοφόρο, τι δεν είναι κερδοφόρο. Ως εκ τούτου, υπάρχει πιθανώς μια παρεξήγηση μεταξύ των δυτικών δυνάμεων σχετικά με τη θέση του συγκεκριμένου εταίρου».

«Χρειάζεται η Τουρκία πόλεμο με τη Ρωσία; Η Τουρκία έχει σχέσεις με τη Ρωσία σε διάφορους τομείς, από την κατασκευή πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και αγωγών φυσικού αερίου, μέχρι τον τουρισμό, και ούτω καθεξής... Επομένως, αυτή η συζήτηση [για την τουρκική συνοδεία στα  ουκρανικά πλοία] είναι καθαρά υποθετική», είπε ο Dandykin.

Από την άλλη πλευρά, «η Τουρκία έχει πραγματικά έναν αρκετά ισχυρό στόλο, σε αντίθεση με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία», τις άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ που γειτνιάζουν με τη Μαύρη Θάλασσα που άφησε ως υπαινιγμό ο Σταυρίδης ως υποψήφιες για την αποστολή συνοδείας, είπε ο Dandykin.

«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα ήταν ικανός να αποκρούσει τους στόλους αυτών των χωρών και στη συνέχεια ορισμένων. Άλλωστε, ο στόλος δεν αποτελείται μόνο από πλοία, τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr…[Έχει επίσης] παράκτια πυραυλικά συστήματα, οπλισμένα με πρακτικά άφθαρτους πυραύλους Onyx, συστήματα άμυνας ακτών Bal, ναυτική αεροπορία και πολλά άλλα. Αυτό είναι αν μιλάμε για την Κριμαία. Υπάρχει όμως και η ναυτική βάση του Novorossiysk. Με άλλα λόγια, η Μαύρη Θάλασσα δεν είναι αρκετά μεγάλη, ας το πούμε έτσι, για να πετύχει ένα τέτοιο παράτολμο ρίσκο », τόνισε ο Ρώσος παρατηρητής

Σύμβαση του Μοντρέ

Όσο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ εκτός της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, η είσοδός τους στο υδάτινο σώμα για να συνοδεύσουν ουκρανικά πλοία σιτηρών θα παραβίαζε τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, η οποία περιορίζει την παρουσία ξένων πολεμικών πλοίων στο ενυδρείο σε 21 ημέρες, επεσήμανε ο Dandykin.

Επιπλέον, σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία, η Άγκυρα αποφάσισε να κλείσει εντελώς τα Τουρκικά Στενά όχι μόνο για ξένα πολεμικά πλοία, αλλά και για την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Τελικά, ο Dandykin πιστεύει ότι υπάρχει ένα ορισμένο «όριο» πέρα ​​από το οποίο οι εταίροι του Κιέβου στο ΝΑΤΟ, ειδικότερα οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα τολμήσουν να πάνε. Ως εκ τούτου, οι προτάσεις του Σταυρίδη για ανάπτυξη πολεμικών πλοίων της συμμαχίας για τη συνοδεία ουκρανικών πλοίων σιτηρών είναι ένα όνειρο, συνόψισε ο απόστρατος Ρώσος αξιωματικός.

Ἀπό : sputnikglobe.com

ἡ φωτό ἀπό ἐδῶ
Ἡ παρουσία ἑνός Ἕλληνα σέ ἐπίσημες δηλώσεις πού σχετίζονται μέ τήν κρίσιν στήν Οὐκρανία,εἶναι ἕνα νέο στοιχεῖο. Ὁ ἀπόστρατος ναύαρχος Τζέϊμς Σταυρίδης ἐμφανίστηκε πολύ ἄγρια στό ἀφήγημα τῆς  " αὐτοκρατορίας" [ΗΠΑ]  πού μπορεῖ νά κάνῃ καί νά λειτουργῇ ὅπως τήν ἐξυπηρετεῖ χωρίς νά ὑπολογίζῃ τίποτε καί κανέναν. 

Ποιός εἶναι ὁ Τζέϊμς Σταυρίδης πού ἀπειλεῖ τόν ῥωσσικό στόλο ; 

... απόστρατος ναύαρχος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών , επί του παρόντος αντιπρόεδρος, σε παγκόσμιες υποθέσεις και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας Carlyle Group  και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Rockefeller .  Ο Σταυρίδης υπηρετεί ως επικεφαλής διεθνούς διπλωματίας και αναλυτής εθνικής ασφάλειας για το NBC News στη Νέα Υόρκη.  Είναι επίσης επίτιμος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών και ανώτερος συνεργάτης στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins .  Είναι συνεργάτης του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας της Γενεύης και μέλος του Inter-American Dialogue ( ἐδῶ

Πώ ! Τί γίγαντας εἶναι αὐτός ; ! Μέσα σ᾿ὅλα !! Μωρέ μπράβο. Καί ποῦ ἦταν τόσο καιρό κρυμμένος ἤ ἐγώ δέν ἔτυχε νά διαβάσω ἤ ν᾿ἀκούσω γι᾿αὐτόν τόν "κολοσσό" ; 

...Οι παππούδες του από τον πατέρα του ήταν Έλληνες της Μικράς Ασίας , γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη Δυτική Ανατολία ( νά τό ποῦμε Ἰωνία ἤ παράλια τῆς Μικράς Ἀσίας), οι οποίοι μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οικογένεια της μητέρας του, Shirley Anne (Schaffer), ήταν Pennsylvania Dutch (Γερμανικά). Σύζυγός του είναι η συγγραφέας  Laura Hall ( ἐδῶ
Τό ζεῦγος Σταυρίδη. φωτό ἀπό ἐδῶ

Κι᾿ἀπό βραβεύσεις,παράσημα καί τιμές τί νά σᾶς λέω ; Διαβᾶστε γιατί ζαλίστηκα ...! ΕΔΩ 

Ο Αμερικανός Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, Ευρωπαϊκή Διοίκηση και Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην KFOR στις 29 Ιουλίου 2009 στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου...( ἀπό ἐδῶ)


Αὐτά ἐν μέσῳ θερινῆς νυκτός...


Ἡ Πελασγική
http://sxolianews.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου