Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Γιατί, μήπως περιμέναμε κάτι διαφορετικό ἀπό τόν Βαρθολομαῖο ;

Δέν θά σχολιάσω τό ὕφος οὔτε τοῦ ἑνός οὔτε τοῦ ἄλλου... ( φωτό)

 Κλείνοντας 500 ἡμέρες ἀπό τήν ἔναρξιν τῆς κρίσεως στήν Οὐκρανία,ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἐδέχθη σήμερα τό πρωΐ στό Φανάρι,τόν Οὐκρανό Ζελένσκυ. ἔλεγε ἡ εἴδησις. 

Δέν θά μπῶ σέ καμμία λεπτομέρεια τοῦ θέματος,διότι δέν εἴμαστε ἐνημερωτική σελίς πρῶτον καί δεύτερον διότι θεωρῶ πώς ὁ Βαρθολομαῖος δέν θά ἔπρεπε νά εἶχε ἀφήσει γι᾿ἀκόμη μία φορά νά βγῆ στήν ἐπιφάνεια ἡ ἀνθρωπινη ἀδυναμία καί ν᾿ἀφήσῃ νά πραγματοποιηθεῖ μία τέτοια ἐπίσκεψις.

Ὄχι μόνον διότι τό νά προσεύχεται τό Ζελένσκι ὁμοῦ μετά τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη τῆς Ὀρθοδοξίας εἶναι ἡ μεγαλύτερη ὑποκρισία, ἀλλά καί διότι 8 χρόνια τώρα στήν Ἀνατολική Οὐκρανία ὁ ὀρθόδοξος πληθυσμός της δέν ἔχει σταματήσει νά μαρτυρᾷ ἀπό τίς σφαγές τῶν χριστιανῶν ἀμάχων καί κυρίως μικρῶν παιδιῶν,τίς καταστροφές ναῶν καί γενικότερα τό ἀνηλεές κυνήγι τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. 

Οὐκρανία,8 χρόνια πολέμου...

« Η Ρωσία δεν ξεκίνησε πόλεμο, τον τερματίζει. Όλα αυτά τα χρόνια, η ρωσική πλευρά προέτρεπε την παγκόσμια κοινότητα να σταθεί ενάντια στη συνεχή εξόντωση του πληθυσμού του Ντονμπάς. Πρόκειται για εκατομμύρια ανθρώπους, που έχαναν αγαπημένα τους πρόσωπα κάθε μέρα, ζώντας σε υπόγεια για να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς...»ἐκπρόσωπος ῥωσσικοῦ ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα

« Ἡ Ῥωσσία δέν ξεκίνησε πόλεμο, τόν τερματίζει»

Ὅλα τά γεγονότα φωνάζουν,Βαρθολομαῖε, γιά τό ἄδικο πού ὑφίσταται στήν Ἀνατολική Οὐκρανία τῆς ὈρθοδοξίαςΕΔΩΕΔΩ κι᾿ ΕΔΩ 

Ἀλλά ἐσύ ἔκλεισες μάτια καί αὐτιά ὅταν δεχόσουν τό Ζελένσκυ. Αὐτόν πού πρό 3μήνου ψήφιζε νόμον : 


...για την απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

 σχέδιο νόμου της Ουκρανίας αριθ. 7204  της 22ας Μαρτίου 2022 " Περί ἀπαγορεύσεως τοῦ Πατριαρχείου Μοσχας στό ἔδαφος τῆς Οὐκρανίας", δημοσίευσε στόν ἰστότοπο Verkhovna Rada,η βουλευτής  της Πανουκρανικής Ένωσης «Svoboda», Oksana Savchuk.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την απαγόρευση στο έδαφος της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας – της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος του, «συμπεριλαμβανομένης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

«Όλη η εκκλησιαστική περιουσία των ανώτερων εκκλησιαστικών οργάνων και διοίκησης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία και των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, συνοδικά ιδρύματα, επαρχιακές διοικήσεις, εντός 48 ωρών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου, καταγράφεται και εθνικοποιείται σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει θεσπίσει το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας», αναφέρεται στο έγγραφο...

Ὁ Ζελένσκυ καί οἱ Ναζί συνεργάτες του, μέ νόμο κλέβουν τήν περιουσία τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας )

Καί δέν ὑπολογίζεις οὐδέ κἄν στό ἐλάχιστον πώς ἐκεῖ,στήν Ἀνατολική Οὐκρανία ὑπάρχει μία πολυπληθής ἑλληνική κοινότητα

Ἀλλά ξέχασα,ὑπάρχει ἕνα μῖσος ...περίεργο πρός τήν 'Ρωσσία. Ἕνα μῖσος πού δέν λογαριάζει οὔτε Ἔθνος,οὔτε θρησκεία τίποτε ! Ἡ ἀνθρώπινη ἀδυναμία πού λέγαμε...

« Σε όλα τα μείζονα θέματα της Ορθοδοξίας, αυτοί που μας τα χαλούν είναι οι Ρώσοι δυστυχώς. Πάντοτε υποσκάπτουν τη θέση του οικουμενικού Πατριαρχείουφθονούν και ζηλεύουν το προβάδισμά του μέσα στην ορθοδοξία, δεν ανέχονται γιατί να είμαστε εμείς οι πρώτοι και αυτοί να είναι οι πέμπτοι κατά σειράν...(φωτό)

...Πριν από μερικά χρόνια, προσπαθούσα να αναλύσω τις παραμέτρους αποφάσεων του Πατ. Βαρθολομαίου σχετικά με την Ουκρανική Αυτοκεφαλία και πάντα κατέληγα στο ίδιο συμπέρασμα: ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε το 25% των πιστών μιας χώρας “αυτοκέφαλο”. Θα προκαλούσε εσωτερικές διαμάχες και βία στην Ουκρανία (όπως και συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει αυτή τη στιγμή), θα διακινδύνευε την παρέμβαση της Ρωσίας και, όπως συνέβη πριν από ένα χρόνο, θα προκαλούσε “Σχίσμα” στην Παγκόσμια Ορθοδοξία. 

H Εκκλησία της Ρωσίας και οι προσκείμενες σε αυτή Εκκλησίες είναι η συντριπτική πλειοψηφία της παγκόσμιας Ορθοδοξίας με πάνω από 150 εκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως, σύμφωνα με κάποιες σοβαρές εκτιμήσεις, ενώ οι υπόλοιποι Ορθόδοξοι πιστοί δεν είναι παρά 40 εκατομμύρια περίπου. Πώς εξυπηρετεί ένα Πατριαρχείο που θέλει να ονομάζεται “Οικουμενικό” να χάνει πάνω από το 75% των πιστών του παγκόσμια; Δεν το εξυπηρετεί. Υπάρχουν σίγουρα πολλές άλλες πτυχές του πολύπλοκου γεωπολιτικού παιχνιδιού στην Ουκρανία – αλλά πουθενά δεν μπορούσα να βρω ότι οι ενέργειες του  κ.Βαρθολομαίου εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, των πιστών του, ή της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας...

Βαρθολομαῖος,πόσο «ἐπικίνδυνος» εἶναι γιά τήν Παγκόσμια Ὀρθοδοξία ;)

..θα εξεπλάγησαν με την γλώσσα που επέλεξε να χαρακτηρίσει την απόφαση της Ρωσικής Εκκλησίας η οποία συγκεντρώνει μαζί με τους δορυφόρους της τα τρία τέταρτα των Ορθοδόξων πιστών. Δεν ήταν μόνο τα λόγια αλλά και ο ειρωνικός τρόπος που τα ξεστόμισε, μου θύμισε την διάλεκτο του υποκόσμου κάποιας κακόφοιμης γειτονιάς του Πειραιά με όλα της τα καλούδια, παπατζήδες και άλλα.

Ἡ “Σκασίλα” τοῦ Πατριάρχη δέν δείχνει ἴχνος ἀγάπης, σοφίας καί λογικῆς…

«Γιατί, λοιπόν, να μην γινόταν το ίδιο και με την Ουκρανία με τα 40-50 εκατομμύριων κατοίκων. Θέλησαν όχι μόνο τώρα αλλά και πολύ παλαιότερα και τώρα ακόμα εντονότερα επιθύμησαν οι Ουκρανοί αδελφοί μας να έχουν τη δική τους εκκλησία και να μη υπάγονται στη Μόσχα, να μην εξαρτώνται από την Μόσχα, να μην καταδυναστεύονται από τη Μόσχα. Το κάναμε με αίσθημα ευθύνης έναντι της ιστορίας και έναντι της Ουκρανίας και των κατοίκων της. Θύμωσαν και έκοψαν την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Έβγαλαν το όνομα από τα δίπτυχα και δεν με μνημονεύουν. Σκασίλα μου ...» 

Ἀγκάλιασε λοιπόν τόν ψηλοτακουνάκια διότι μία σοφή ῥῆσις λέει : ὅμοιος ὁμοίῳ ἀεί πελάζει...

Ἔτσι πράττει ὁ καλός νεοταξίτης δοῦλος...

Ἐμεῖς παραμένουμε πιστοί στήν Πολιτιστική μας Παράδοσιν !

« Καλύτερα να βρεθείς κρεμασμένος γιατί έμεινες πιστός, παρά γιατί πρόδωσες..» 

 Είναι το καταληκτικό επιμύθιο από εκπομπή του πιο μεγάλου εν ζωή σκηνοθέτη της Ρωσίας Νικίτα Μιχάλκοφ για τα γεγονότα στην Ουκρανία...( τό βίντεο-ντοκουμέντο, ΕΔΩ

Ἀκούει κανείς ἐκεῖ στό Φανάρι ; 


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου