Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ....

Gerasimοs Tsiriοpoulos

Θα επιχειρήσω εδώ να σταχυολογήσω τα πολιτικά και κοινωνικά επίδικα των επόμενων μηνών. Αυτά αφορούν, κυρίως, τα όσα πρόκειται να θέσει η κρατική και η οικονομική κυριαρχία σε διεθνές αλλά και τοπικό επίπεδο με σκοπό την ολοκληρωτική καθυπόταξη των μαζών, την απόλυτη χειραγώγησή τους και την πλήρη κάμψη των επαναστατικών της αντιστάσεων.
Δε διεκδικώ κανένα αλάθητο, χρησιμοποιώ τα εργαλεία της επιστήμης μου και την όποια προσωπική μου γνώση.
1) Κλιματική κρίση. Όπως και με την πανδημία του covid-19, έτσι και τώρα θα στηθεί ένας τεράστιος μηχανισμός προπαγάνδισης της ιδέας ότι υφίσταται "ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή" σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα χαραχτούν πολιτικές βάσει αυτής, θα περιοριστούν οι ατομικές και, κυρίως, οι κοινωνικές ελευθερίες στο όνομα της αποτροπής της με όχημα την "ατομική ευθύνη" και των συλλογικών ενοχών που απορρέει από αυτήν. Αυτές οι πολιτικές θα αφορούν τον περιορισμό στις μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητα αλλά και με Μ.Μ.Μ., την αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες, την καταμέτρηση του "ενεργειακού αποτυπώματος" του κάθε πολίτη ξεχωριστά και πολλά άλλα.
Θεωρώ δεδομένο -το έχουν ήδη ανακοινώσει οι κολαούζοι των εξουσιαστών- ότι θα προκύψουν "κλιματικά λοκντάουνς" στα πρότυπα της υγειονομικής κρίσης των περασμένων ετών.
Ως προς τη φρασεολογία, δε θα ακούσουμε ποτέ να γίνεται λόγος για την, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗ, ανθρωπογενή καταστροφή του περιβάλλοντος μιας και αυτή δε συμφέρει το αφήγημα καθώς επέρχεται από το αδηφάγο καπιταλιστικό κοσμοσύστημα.
Ως προς την εγκυρότητα της αλήθειας για την εν λόγω "κρίση", αυτή δεν τεκμαίρεται από κανέναν ανεξάρτητο φορέα. Σπουδαίοι κλιματολόγοι έχουν δηλώσει ανοιχτά πως ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή μιας και η συμμετοχή της ανθρώπινης δραστηριότητας στο κλίμα είναι αμελητέα, δεκάδες επιστημονικές μελέτες το επιβεβαιώνουν και τα αντεπιχειρήματα έρχονται μόνο από φαιδρούς αγκιτάτορες της κυριαρχίας. Μέσα σε όλα αυτά θα δούμε να αναδύονται "ακτιβιστικά κινήματα" που θα αποτελούν τη "ριζοσπαστική" εκδοχή των υπερασπιστών του αφηγήματος. Το είδαμε, άλλωστε, με ποικίλες άλλες συνθήκες τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Όπως έχω ξαναγράψει, όπου ακούμε τη λέξη ακτιβισμός, η καθολική ρήξη με το Υπάρχον και η επαναστατική προοπτική έχουν πάει περίπατο. Για να καταλάβουμε αν υπάρχει ίχνος αλήθειας στις πολιτικές της εκάστοτε ομαδοποίησης, μπορούμε απλά να ακολουθήσουμε -αν υπάρχει- τη ροή του χρήματος και να αναζητήσουμε το cui bono (ποιος ωφελείται).
Τέλος, αναφορικά με το εύλογο "γιατί" της εν λόγω επιλογής των υπερεθνικών ελίτ, η απάντηση βρίσκεται στη αδυναμία της Δύσης να ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα κοιτάσματα πετρελαίου/φυσικού αερίου της Ανατολής και, πλέον, του Νότου. Το πετροδόλαρο έχει πάψει να είναι το νόμισμα με το οποίο γίνονται οι πληρωμές και να καθορίζει τις τιμές και τις ισοτιμίες. Έτσι, οι Η.Π.Α πρέπει να βρουν άλλους τρόπους ενεργειακού ελέγχου του κόσμου μιας και πλέον δεν μπορούν να επαναφέρουν υπό την κατοχή τους τα προαναφερθέντα προνόμια που είχαν μέχρι πρότινος. Οπότε θα αλλάξουν την ίδια την ενεργειακή μορφή.
2) Πλήρης έλεγχος της πληροφορίας στο διαδίκτυο. Ήδη, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ψηφίζουν νόμους που θα επιτρέπουν ή θα απαγορεύουν τη διακίνηση των ιδεών σε αναρτήσεις πολιτών η φορέων, ανάλογα με το κατά πόσο βολεύουν την καθεστηκυία τάξη. Το φαινόμενο αυτό θα ενταθεί και σύντομα θα δούμε μια άνευ προηγουμένου λογοκρισία στον κυβερνοχώρο. Μη νομίσει κανείς πως θα διστάσουν να το πράξουν καθώς δεν υπάρχει κανείς να τους αποτρέψει από αυτό. Εικάζω πως η συγκεκριμένη πρακτική θα προσπαθήσει να αποκτήσει κοινωνική νομιμοποίηση μέσω της λογικής του "hatespeech", όπου καθετί αντίθετο στην κυρίαρχη αφήγηση θα θεωρείται "μη ασφαλές" για την κοινότητα καθώς "αποτελεί λόγο μίσους".
Οι ειδήσεις θα φτάνουν στα αυτιά και τα μάτια μας με ακόμη μεγαλύτερη διύλιση, η οργουελιανή νεογλώσσα θα καταστεί απαιτούμενη και όποιος δεν ακολουθεί τα παραπάνω δε θα χωράει στο ίντερνετ.
3) Ψηφιοποίηση χρήματος. Η κορωνίδα του ελέγχου του ανθρώπου από τους εξουσιαστές του περνάει μέσα από το οικονομικό Πανοπτικόν. Το επερχόμενο τεχνοφεουδαρχικό κοσμοσύστημα, αφού πρώτα αποδόμησε την κοινοτιστική ποικιλομορφία μετατρέποντάς την σε έναν απεχθή βούρκο ομοιομορφίας μέσω της παγκοσμιοποίησης, τώρα έχει ανάγκη να ολοκληρώσει το έργο του μέσα από τον πλήρη έλεγχο της οικονομικής διάδρασης των πολιτών και των κοινωνιών τους. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να ψηφιοποιήσει το νόμισμα έτσι ώστε να δύναται να περιορίζει τη δυνατότητα στους αντιφρονούντες να μπορούν να κινούνται. Το πως θα επέλθει η συνθήκη αυτή και τι συμβαίνει με το Social credit system είναι θέματα που έχω αναφέρει σε παλαιότερη δημοσίευση οπότε δε θα κουράσω αναπαράγοντάς τα ξανά.
4) Cultural wars και gender ideology. Η "πολιτισμική" σύγκρουση θα συνεχιστεί για λίγο καιρό ακόμα στον αγγλοσαξωνικό κόσμο και θα κορυφωθεί στα μέρη μας. Η κυβέρνηση του Biden και των κοινωνιοπαθών εμεσμάτων του θα εντείνει την προπαγάνδα των εν λόγω ιδεοληψιών αν και ήδη οι αντιδράσεις των κοινωνιών στις ΗΠΑ είναι τεράστιες καθώς η παράνοια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η συντηρητική αντιπολίτευση έχει στηρίξει όλη της την αγκιτάτσια εκεί, συνεπώς, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του 2024, τα ζητήματα αυτά θα απασχολούν την πολιτική ατζέντα.
Ελπίζω και εικάζω πως σύντομα η απολίτικη, ψευδοφιλοσοφική και νεοφιλελεύθερη θεωρία του wokeism θα λάβει τέλος και θα πάρουμε μια ανάσα από την πολιτισμική παρακμή που ζούμε. Στην αξιοθρήνητη αποικία που καλείται Ελλάδα οι κοινωνικές αντιδράσεις θα καθυστερήσουν λίγο ακόμη αφού, ως γνωστόν, κάθε ανοησία που γεννάται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού φθάνει σ' εμάς λίγα χρόνια αργότερα και το ίδιο ισχύει για κάθε αντίδραση σε αυτήν.
Και σε αυτό το ζήτημα, όπως και στα του κλίματος, θα δούμε να αναδύονται διάφοροι (α)πολιτικοί σχηματισμοί που θα παρουσιάζονται ως αριστεροί/αναρχικοί και θα προτάσσουν, υποτίθεται, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να μην τους πιστέψουμε.
Μελετάω την ΚΛΑΣΙΚΗ αναρχική και μαρξική/μαρξιστική θεωρία γύρω στα 20 χρόνια, από όταν ήμουν 16 χρονών. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχουν όλες αυτές οι αηδίες που πλέον έχουν γίνει καθεστώς στα ριζοσπαστικά κινήματα. Αν κάποιος έχει άλλη γνώμη και φέρει, σε περίπτωση που ενδιαφέρεται για γόνιμο διάλογο, την παραμικρή απόδειξη για το αντίθετο, θα ζητήσω συγνώμη και θα ανακαλέσω.
Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων, είναι τα θέματα που εικάζω ότι θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Η δύναμη των πολιτών είναι μικρή πλέον. Ο ύστερος μετανεωτερικός μας κόσμος έχει δώσει άπειρή ισχύ στην κυριαρχία. Τα όσα μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνίες, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι μικρά. Είναι όμως αναγκαία για να διατηρηθεί έστω και μια μικρή χαραμάδα φωτός στο σκοτάδι που μας περιμένει.
Το ποια είναι, κατά τη γνώμη μου, αυτά επιφυλάσσομαι να το πω σε κάποια επόμενη ανάρτηση.

Gerasimos Tsiriopoulos

http://enaasteri.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου