Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Σπασμωδικές κινήσεις Χριστοδουλίδη - Ορατή η πλήρης κατάρρευση της «στρατηγικής» του για το Κυπριακό

Σε μια κίνηση απελπισίας προέβη ο Νίκος Χριστοδουλίδης που αποδεικνύει την αδιαφορία/ακινησία της ΕΕ για το Κυπριακό... Πλέον είναι ορατή η πλήρης κατάρρευση της «στρατηγικής» του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην οποία επένδυσε με μεγαλοστομίες και αίολες εξαγγελίες προεκλογικά. Αφού βρήκε κλειστές τις πόρτες στην ΕΕ, τώρα αδυνατεί να πείσει ακόμη και τον ΟΗΕ, γεγονός που τον ώθησε στην σπασμωδική απέλπιδα προσπάθεια να στραφεί προς την Κίνα, άνοιγμα το οποίο αναμένεται να προκαλέσει την άμεση αντίδραση των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με Ελληνοκυπριακά Μέσα ο Ν. Χριστοδουλίδης έλαβε διαβεβαιώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο Αντιπρόεδρο Χαν Ζένγκ ότι η Κίνα πρόκειται να συνδράμει στις προσπάθειες για τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο κινέζος αντιπρόεδρος δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΚΔ ότι «είναι σημαντικό οι δύο μας χώρες να εργαστούν μαζί για να προωθήσουν την παραδοσιακή φιλία τους και να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και τις ανταλλαγές, καθώς και για ένα υψηλότερο επίπεδο της κυπρο-κινεζικής στρατηγικής σχέσης». Ξεκαθάρισε ακόμη την στήριξη της Κίνας στην επίλυση του Κυπριακού επί τη βάσει της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης από την μεριά του τόνισε την προσήλωση της ΚΔ στην πολιτική της «Μίας Κίνας», ενώ εξέφρασε την επιθυμία του για περαιτέρω σύσφιξη διμερών σχέσεων προσβλέποντας σε μία επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο «για συζήτηση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Σι Τζινπίνγκ».

Εντωμεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, χαρακτήρισε την ομιλία του Ν. Χριστοδουλίδη στην ολομέλεια του ΟΗΕ «αποσυνδεδεμένη από την ιστορία του νησιού και την παρούσα πραγματικότητα, ρηχή και ανειλικρινή». Είπε ότι «ο Ελληνοκύπριος ηγέτης επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι υπάρχει θέμα «κατοχής και εισβολής» στην Κύπρο και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι μίλησε εξ ονόματος όλων των «κοινοτήτων» για το νησί, ενώ κρύβεται πίσω από το ψέμα ότι εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί». Τέλος κατέληξε ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης «ξεπέρασε τα όρια».

Από τον Μάρτιο του 2023 προειδοποιούσαμε ότι: «Ο υπερβάλλων ζήλος του Προέδρου Χριστοδουλίδη ενδέχεται να θάψει το Κυπριακό», και απ' ότι φαίνεται δεν βρισκόμαστε μακριά από την επιβεβαίωση...


epikairos@pm.me

Πηγή: https://i-epikaira.blogspot.com/2023/09/blog-post_396.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου